התמודדות עם שינויים ילד בן 3.3

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• התמודדות עם שינויים ילד בן 3.3
    לנה
    12/03/2014

שלום רב,
    בני בן 3, ילד רגיש ומאוד קשור לאביו שהיה בחופשה 4.5 חודשים.אבא שלו היה מארגן אותו למשפחתון וגם אוסף אותו ,מעביר איתו המון זמן שלא היה לפני זה.
    לפני שאבא שלו יצא לחופשה ילד היה בוכה כל בוקר בכניסה לגן(במהלך שנה וחצי באותו גן)אבל היה נרגע אחרי 5-10 דקות. אחרי כמה חודשים שאבא שלו לקח אותו לגן הבכי נעלם, בוקר היה כייפי והוא הלך בעם חיוך.
    כבר יומיים אני שמה אותו לגן (לקחתי את כל הטיפים האפשריים מבעלי)הוא מתחיל לבכות כמה דקות אחרי שנכנסים לגן.
    אותה בעיה גם בעניין עשית קקי באסלה . לפני שבוע הוא הסכים לשבת על האסלה ושבוע שלם יום יום עשה יפה ואפילו ניגב לעצמו-קיבל מלא עידוד ותשומת לב.כי זה קרה אחרי חצי שנה של סירוב מוחלט לעשות קקי בשירותים.
    הוא מבין הכל ולפני כשבועיים אמר לנו: "כשהייתי קטן הייתי בוכה בגן והייתי עושה קקי בתחתונים אבל עכשיו אני גדול".אנו מעודדים אותו ומחזקים . אתמול הוא שוב ביקש לעשות קקי בתחתונים.
    אנחנו דיברנו ושיתפנו אותו שאבא שלו מתחיל עבודה חדשה ויהיו שינויים וכו'.
    מה עליי לעשות אני מפחדת שלא אצליח להתמודד איתו בצורה נכונה ואזור חזרה.....
    סליחה על האורך ותודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התמודדות עם שינויים ילד בן 3.3 - תגובה

יאיר סהר
    12/03/2014

שלום לנה,
    נשמע שאתם הורים מאוד רגישים ומאוד חשוב לכם לתת לילדכם כלים להתמודד עם הקשיים שהוא חווה. אני גם מעריך מאוד את הניסיון שלך ללמוד מבעלך את דרך ההתנהלות שכנראה מתאימה לבנך, ומקלה עליו את הפרידה בבוקר. אולם יחד עם זה, חשוב לזכור שגם אם תנהגו באופן זהה, תמיד תהיו שונים, וכך גם החוויה של הילד תהיה שונה (וזה לאו דווקא רע).
    אני מבין את דאגתך שמא ההתקדמות וההתפתחות שלו בתקופה האחרונה יעצרו או אף תתרחש רגרסיה להתנהגויות פחות מפותחות (כמו קקי בתחתונים). שינויים בשגרה היומיומית כמו לידת אח חדש או במקרה הזה - חזרה של האב לעבודה, גוררים איתם אתגרים פסיכולוגים המחייבים את הילד להסתגלות מחודשת.
    טבעי שהילד יחוש קושי לאור השינוי, ואף טבעי שהביטוי של הקושי הזה יתבטא בבכי, וגם ברגרסיה בנושא הגמילה.
    עם זאת, אני מעודד מכך שהוא מבקש מכם לעשות בתחתונים. זה מעיד שהוא מבטא את הקושי שלו בדרכו, אולם הוא גם עדיין מרגיש שהוא מסוגל לשלוט בכך. יתכן שבשלבים אחרים ירגיש פחות שליטה, ויהיו פספוסים. חשוב במקרה כזה להבין שהפספוסים מבטאים קושי, ולכן הביעו הבנה והמנעו מלכעוס עליו או להשאירו בתחושת בושה.
    גם החזרה לבכי בגן היא חלק מהקושי שבשינוי, ואין זה בשליטתך. יתכן שהוא דווקא מרגיש קשור יותר אלייך, לכן הפרידה ממך תמיד תהיה קשה יותר. חשוב לי לעודד אותך ולהסביר כי כל עוד הבכי מפסיק מספר דקות אחרי שאת הולכת, והתפקוד בגן תקין, אין סיבה לדאגה.

באופן כללי, על מנת לספק לו בטחון פסיכולוגי, השתדלו להישאר יציבים בעמדותיכם ולהתמיד בהן, למרות השינויים המתרחשים בבית.
    כאשר נראה שהקושי גדול, ניתן מדי פעם "לוותר" , אולם העקרון הכללי הוא להתמיד בדרך בה אתם מחנכים אותו.

נשמע לי שאתם עושים עבודה מצוינת!
    אשמח שתשובו לעדכן.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ,יאיר!

לנה
    13/03/2014

המענה היה מהיר ,מפורט ומועיל מאוד!שיהיה חג שמח!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו