מתלבטת

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מתלבטת
    ורד
    12/03/2014

אני ובעלי בטיפול זוגי והדרכת הורים בטיפול הזוגי ביקשו לראות את הילדים ואני ממש לא רוצה להכניס את הילדים לשם לפגישה, בעיקר בשביל הילדה.
    היא זוכרת שלפני כשנה וחצי היינו בטיפול אני ובעלי סיפרתי לה שאנחנו בגישור כדי לפתור דברים כי גם בבית ספר שלה פותרים דברים בגישור

בקיצור עד היום היא זוכרת את העניין למרות שהיא לא היתה במקום של הטיפול הזוגי

הילדה בת 7 ויש עוד ילדה בת 4

אשמח לדעה נוספת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מתלבטת

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מתלבטת - תגובה

יאיר סהר
    12/03/2014

שלום ROZ,
    לצערי הסתבכתי בקריאה, או שההודעה הגיעה קטועה.

אנסה להסביר מה הבנתי מתוך הכתוב:
    אני ובעלי בטיפול זוגי והדרכת הורים.
    בטיפול הזוגי ביקשו לראות את הילדים ואני ממש לא רוצה להכניס את הילדים לשם לפגישה, בעיקר בשביל הילדה (הבנתי נכון?)

זוכרת שלפני כשנה וחצי היינו בטיפול אני ובעלי - אתם ההורים הייתם בטיפול?
    סיפרתי לה (למי, לבת שלך?) שאנחנו בגישור כדיי לפתור דברים כי גם בבית ספר שלה פותרים דברים בגישור

תודה
    מצטער שלא הצלחתי להבין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יאיר הבנת מצויין

ורד
    12/03/2014

שוב לפני כשנה וחצי אנחנו בטיפול זוגי ווהדרכת הורים בגלל המחלוקות שהיו ביננו

המטפלת מבקשת להביא את הילדים אני מעדיפה שלא בגלל שהילדה הגדולה עד היום זוכרת שהיינו בטיפול אני סיפרתי לה בגלל המריבות שהיו בבית שאמא ואבא מטפלים בביה באמצאות גישור

כיום שיש לה בעיות הילדה הולכת ליועצת ומזכירה לי שאני הייתי בגישור

השאלה ש/לי האם זה נכון לחשוף ילדים ולהביא אותם לטיפול של ההורים מדובר בפגישה אחת או שניים ..

ואם כן מה אומרים

כמובן שהמטפלת טוענת שזה חיובי ו

מה דעתך?.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יאיר הבנת מצויין - תגובה

יאיר סהר
    12/03/2014

היי ROZ,
    הסוגיה מורכבת ולו בגלל שהמטפלת מבקשת לראות את הילדה לצורך הטיפול / הדרכה, ולכן חשוב לשוחח על הדברים מול המטפלת.
    חשוב להבין אם לדעתה של המטפלת - הצלחת הטיפול שלכם תלויה בכך שהילדה תגיע אתכם לטיפול, ואם אי הבאתה למעשה לא מאפשרת למטפלת לעזור לכם.

מבחינת העובדה שבתך זוכרת את הטיפול הקודם - אני לא רואה עם זה בעיה. להיפך.
    בתך קיבלה ממך מודל מאוד חיובי, לפיו במהלך החיים אנו עשויים להיתקל בקשיים בין אישיים, גם כאשר מדובר באנשים שאנחנו אוהבים, ולעיתים אנו נעזרים באיש מקצוע כדי לפתור סוגיות שקשה לנו להתמודד עימן בעצמנו.
    העובדה ששוחחת איתה על כך גם מלמדת אותה שהיתקלות בקשיים ופניה לעזרה חיצונית אינם משהו שיש להתבייש בו.

עם זאת, חשוב לי להתייחס גם לסוגיית הבאתה של בתכם לטיפול.
    איני מודע לסיבה לשמה המטפלת רוצה לראות אותה, ויתכן שזה בעקבות קושי שלכם בהתנהלות מולה. כאשר מצרפים את הילדה למפגש טיפול "של ההורים", עשויה להתעורר אצלה תחושה שהיא (בתכם) מקור הקושי ביניכם ולזה עשויה להיות השפעה מאוד לא חיובית עליה. מעבר לכך, בטיפול זוגי עשויים לעלות תכנים או סוגיות אליהן לא היינו רוצים שהילדה תיחשף, או אף תעלה על דעתה.

אני מציע לכם לשוב ולדון בנושא עם המטפלת הזוגית שלכם.
    חשוב שתבינו מה היתרונות שהיא רואה בהבאת הילדה?
    שוחחו איתה גם על החששות שלכם בנושא, אלו שהזכרתי וגם אחרים שיש לכם.
    לגבי סוגיית מה אומרים - בעיני חשוב מאוד לשמור על יחסים שמושתתים על כנות. לכן היוועצו במטפלת גם בנושא זה, על מנת ליישר קו בנוגע לאופן ההצגה של הנושא.

אשמח שתעדכנו בהמשך.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יאיר תודה רבה וחג שמח!

ורד
    13/03/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו