התייעצות לטיפול

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• התייעצות לטיפול
    ימי
    13/03/2014

שלום,

בני ילד תוסס, נמרץ ואנרגטי מאוד.
    בגיל שנתיים נכנס לגן של שלושים ילדים עם גננת שבדיעבד התברר שלא תפקדה משום שלקתה בסרטן בראש, לאחר 3 חודשי עבודה עמה החליפו לגננת אחרת שלימים התברר שהייתה נוהגת לצעוק המון על בני שלא ישב לרגע (שפניתי אליה בנושא הגיבה שתמשיך לצעוק ועוד יצעקו עליו הרבה). עז אז לא ידעתי שיש "בעיה", למעט שיש לי בן נמרץ שלא יושב, התברר שבגן הזה למד להרביץ כמו הרבה ילדים. מיד העברתי אותו לגן פרטי אחר (סביבות גיל שנתיים וחצי) ושם המשיך להרביץ בשבוע הראשון (הגנן תפס אותי לשיחה) ונתתי לו טיפ שיתן לו מבט בעיניים ויאמר שאסור להרביץ וכך הפך הילד לנופת צופים, קשוב, מקסים, בוגר (כאילו שינו לו את הילד), עד שגם הגן הזה החליט להיסגר וחלה התדרדרות. בני היה רץ לכביש, זועם, התפרצויות זעם רבות, מגיב באלימות שאומרים לו "אסור" או "לא" (כלפי מבוגרים) ונראה שאיבד את האמון בעולם המבוגרים. לאחר התאמות ועבודה רבה בבית חזר להיות ילד קשוב ואהוב, אך משנכנס לגן עירייה החלו התנהגויות של אלימות בגן (גם כלפי הצוות), הוא לא יושב במפגשים ונורא קשה בגן, אך בבית אינני מרגישה כלום.

בקצרה: עבר כל 4-5 חודשים גן והיום נולדה לו אחות. עבר אבחון פסיכולוגי שם נאמר שהכל בסדר ויש פער בין מה שהגן מדווח למה שהם רואים...עבר אבחון פרטי במרפאה בעיסוק ויחסית הכל בסדר. מדובר בילד תנועתי מאוד
    אני מחפשת טיפול רגשי לילד, הוא לא נוהג לשתף ברגשות. האם מומלץ טיפול בתנועה/ אומנות? מה הערוץ המתאים ביותר ואשמח לקבל שמות של אנשי מקצוע בשרון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות לטיפול

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עוד

ימי
    13/03/2014

שכחתי להוסיף שהוא עושה פיפי במכנסיים והוא בגיל שלוש וחצי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות לטיפול - תגובה

ד''ר ג'וי בנטוב
    13/03/2014

שלום,
    בגיל 3.5 הטיפול בדרך כלל נעשה דרך הדרכת הורים או בפורמט משפחתי ופחות ישירות מול הילד.
    מעניין הפערים שיש אצלך בנך, בבית הוא תנהל באופן תקין מולכם כגרומי סמכות ולעומת זאת במסגרות החינוכיות יש ביטויי אלימות. הפערים יכולים להיות אינדיקציה לבעיה רגשית שמעלה את השאלה למה בנך מגיב במסגרת החינוכית. מה נאמר לכם באבחון הפסיכולוג? ובאיזו מסגרת הוא בוצע (התפתחות הילד?).
    בגיל הזה האבחון הפסיכולוגי הוא בדרך כלל הסתכלות קלינית של הילד והמשפחה במטרה להבין מה הבסיס לגילויי המרדנות ואילמות שהוא מגלה במסגרת החינוכית. האם האבחון נתן כיוון כלשהו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוזרת רק עכשיו, אבל חשוב

ימי
    03/04/2014

גם באבחון הפסיכולוגי לא הבינו את הפער הזה בין התנהגות הילד בבית לגן ונאמר לנו שכנראה צריך התערבות בגן.
    הגננת רוצה לשלוח את בני לוועדת היוועצות, אני לא מסכימה.
    חשוב לציין שבעתות של שינויים, יששינוי בהתנהגותו גם בבית,למשל מהרגע שנולדה לו אחות, הוא הוציא אגרסיות על המשפחה המורחבת(נשך את אחותי ששמרה עליו בחוג התעמלות כשהעירה לו לא להרביץ לילד שהיה שם), שהגן הפרטי בו פרח נסגר, החל להיות תוקפני כלפינו ומאז כבר לא אירעו אירועים כאלו.
    אני חושבת שיש לו משהו רגשי, מזג חם ובגן לא מצליחים לטפל כי יש המון ילדים....שהוא אחד על אחד הוא מקסים....
    האם טיפול באומנות יכול לסייע לו לווסת כעסים?? כיצד אפשר לתת לו חוויה מתקנת כלפי מבוגרים (הוא ממושמע יותר לגברים, היתכן משום שבגן היחיד שהכיל אותו היה גנן גבר?).

סליחה על האורך והעיכוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוזרת רק עכשיו, אבל חשוב - תגובה

ד''ר ג'וי בנטוב
    05/04/2014

שלום,
    ראשית מדבריך נשמע שהגן לא יודע להתמודד כרגע עם בנך, בדרך כלל לגנים יש פסיכולוגית וכדאי שהיא תבוא לעשות הסתכלות על בנך בזמן הגן וגם לדבר איתכם ההורים ועם צוות הגן יתכן שלה יהיו כלים להציע לגן להתמודד עימו, מאחר ואם אני מבינה נכון עיקר הבעיה היא בגן.
    בטיפול באומנות יכול להיות יעיל לעבד ולהתמודד עם רגשות של כעס, כדאי למצוא איש/ת מקצוע שאתם מתחברים אליו/ה ומסומכים עליו/ה
    נסי לעקוב אחר העניין ולאפיין מתי הוא מתפרץ, מול מי?
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו