בת 7 במיטת אביה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בת 7 במיטת אביה
    אמא מודאגת
    18/03/2014

ביתי בת 7.
    בת יחידה.
    עצמאית. בוגרת. נבונה ופיקחית. יפהיפיה.
    הורים גרושים.
    ביתי לנה אצל אביה פעמיים בשבוע וכל סופש שני.
    לאחרונה החלה לאונן לא מעט.
    סיפרה כי היא נוהגת לישון עם אביה במיטתו,
    למרות שיש לה חדר משלה ומיטה משלה בדירתו.
    מס פעמים מגרד לה באיבר הפרטי ואני מורחת לה משחה להרגעה. סיפרה שגם אביה מורח לה שם משחה כשמגרד לה.
    אביה גם מקלח אותה.
    האם הלינה עם אביה במיטתו זה נורמלי?
    האם זה בסדר שהוא נוגע לה באיבר הפרטי?
    איך להתיחחס לכל המידע הזה?
    האם אני סתם מודאגת?
    זה ממש מדיר שינה מעיני
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בת 7 במיטת אביה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת 7 במיטת אביה - תגובה

ד''ר ג'וי בנטוב
    19/03/2014

שלום,
    דאגתך מובנת
    ראשית כמה דברים כלליים לגבי הדברים שכתבת:
    - אבות מקלחים את בנותיהם, גם בגיל 7. פעמים רבות המקלחת היא תחום אחריות של האב מגיל צעיר, וזה זמן איכות של הילד/ה והאב. בסביבות גיל 10-11 ילדים מתקלחים עצמאית. בגיל 11-12 זהו שלב של כניסה לגיל ההתבגרות ולכן לא מתאים שאבא ייקלח.
    - לגבי שינה עם אבא במיטה, האם היא הולכת לישון עם אבא במיטה בתחילת הלילה או מגיעה למיטתו באמצע הלילה. ילדים בגילאים 3-10 לפעמים במהלך הלילה מגיעים למיטת ההורה עקב חלום רע או פחד כלשהו. ישנם הורים שמטעמים ידאילוגיים של "עקרון רצף" ישנים עם הילדים באותה מיטה ובאותו חדר, אבל לא נשמע שזה המקרה אצל הגרוש שלך. מה שכן מעלה את השאלה מדוע הוא ישן עימה, וזו שאלה שצריך לברר.
    - לגבי גירוד באיבר המין - יש לקחת לרופא שיבדוק מה מקור הגירוד, האם יש פטריה וכדומה.
    - אוננות היא גם אינה חריגה אצל ילדים, אוננות יכולה להופיע בערך מגיל 3. גם לילדים יש מיניות, ואוננות בפני עצמה אינה בעיה. אם העוננות שכיחה מאוד עד אובססיבית, פוגעת בשלמות הפיסית, נעשית במקומות לא מותאמים או מפריעה לילד חש שאינו יכול לשלוט בדחף לאונן הדבר יכול להיות בעייתי ובמקרה זה יש לפנות להתייעצות מקצועית על מנת לברר מה סימפטום זה מספר. זה יכול להיות קשור למגוון גורמים כמו חרדה או להתנהגות מינית לא תואמת בבית.
    בכל התחומים שתארת קשה לקבוע האם יש בעיה בתנהלות של גרושך מול ביתך כי עצם ההתנהגות לא בהכרח בעייתית וצריך לדעת יותר לגבי הכוונות מניעים והאינטראקיה ביניהם.
    במידה ויש תקשורת עם בעלך לשעבר נסי להעלות את הנושאים ולבדוק עימו את העניין, מדוע הוא בוחר לישון עימה במיטה.
    בנוסף שוחחי עם ביתך האם חשה בנוח בבית אביה? את יכולה לשאול אותה גם ישירות האם מישהו כעת או בעבר עושה לה משהו שלא נעים לה או פוגע בה? העבירי לה את המסר שאת שם בשבילה אם תרצה לשוחח או לשתף בכל דבר.
    לסיכום, לא בטוח שיש בעיה אבל חשוב להמשיך לברר ולעקוב אחר העניין לוודא שאכן אין.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה בת 7 ישנה עם אבא

לידור
    27/03/2014

אני אומנם אינני פיסיכולוגית אבל מרגישה צורך להגיב.

נראה לי שאת קצת מקלה בעניין . מריחת משחה על ידי האב בגיל 7 נראית קצת תמוהה ולא הגיונית , מה גם שנוסף לכך יש שינה במיטה והילדה התחילה לאונן.

אני כאמא הייתי עוצרת ובודקת במיידית מה קורה עם האב מריח לא טוב.

זו כמובן רק דעתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו