מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בן 4 מדבר לא נעים לחברהדפנה18/03/2014
בני בן 4. ילד חברותי. לאחרונה אומר שהוא לא רוצה חברות בנות.. דבר שלא מטריד אותי, כי אני יודעת שזה עניין של גיל. אך יש ילדה אחת , שכנה שלנו שאיתו בגן, שמדבר אליה בשפה מאד לא נעימה. אני עדה לכך שהוא "המתחיל" ... ואומר דברים כמו ' אני לא אוהב את הפרצוף שלך' או 'את לא חברה שלי'. 'את מסריחה' 'אני לא אזמין אותך' וכו'. כל זה נאמר לעיתים כשהוא, פיסית, מקרב את הפנים שלו לשלה בצורה מאיימת. כל ההתנהגות הזו חדשה לי ומפתיעה אותי. אני לא ממש יודעת אם אני מגיבה בהתאם. בדכ' מדברת איתו אחרי ומסבירה שזו שפה מעליבה.. וגם מראה שאני כועסת כשהוא מדבר כך
חייבת לציין שלאחרונה עברנו בית, לישוב חדש, בסמוך לאותה ילדה, אך בני בגן בישוב זה מתחילת השנה וההתנהגות הזו החלה גם לפני שעברנו
איך להתמודד עם זה? מה להגיד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 4 מדבר לא נעים לחברה - תגובה
ד''ר ג'וי בנטוב18/03/2014שלום דפנה,
חשוב לעצור ולרסן התנהגות אנטי-חברתית אצל ילדים, ולעשות זאת בדרך סמכותית, עקבית ותומכת מבלי להיות בעצמנו תוקפניים ובכך להרוס את כל המסר שאנו מנסים לשדר דרך הדוגמה האישית.
כך שמה שהייתי ממליצה זה שכל פעם שהתנהגות זו עולה, באופן עקבי תתיחסי לזה שזה לא מקובל עליך שהוא מדבר כך לא למבוגרים ולא לילדים. הסבירי לו שזה פוגע ברגשות של אותה ילדה כשהוא אומר לה כך ואת יודעת שהוא ילד טוב שלא פוגע באחרים.
מרקע שתארת יתכן שההסתגלות למקום המגורים החדש מגביר את ההתנהגות, נסי לברר עימו האם משהו מפריע לו בבניין החדש, בגן החדש, בילדה? אם יעלה שמשהו מפריע לו דברו על זה ועיזרי לו לחשוב על דרכים אחרות ופרו-חברתיות להתמודד עם מה שמפריע לו. סתם לדוגמה אולי בת בגן לקחה לו את הכדור וזה הכעיס אותו...
זה מאמץ עבורנו כהורים אבל חלק מאוד חשוב בחינוך הילדים - לבנות להם כישורים פרו-חברתיים, בנך צעיר מאוד כך שהגמישות אצלו רבה וסביר שההתנהגות תשתנה במהרה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)