ילדה חרדתית-לא חרדית טיפול קוגנטיבי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילדה חרדתית-לא חרדית טיפול קוגנטיבי
    רונה
    19/03/2014

סליחה, זו שוב אותה הודעה, רק הכותרת היתה מטעה.

ילדה חרדתית לפסיכולוג קוגנטיבי?

שלום. אנסה לקצר. יש לי בת יחידה בת 7.5, חרדתית. מלאה בפחדים החל מלהיתקע בחדר סגור (מה שקרה לה בקיטנה בשירותים) ועד להכנס למעליות (מאותה סיבת שירותים) -להשאר לבד, נעלבת מחברות ממילים פוגעות,והיא עצמה לא מסוגלת לדבר לא יפה, מפחדת שאני אעלם (אני אם חד הורית) הורי גרים בחצר. מפחדת שהיא תאבד את הדרך הביתה מתחנת ההסעות מביה"ס (מרחק של 20 מטר מהבית), מצד שני, בזמן האחרון היא עושה הרבה דברים של נפרדות. ללכת לבד לחברה (אנחנו גרים במושב), ללכת לבד הביתה מתחנת ההסעות (שעד לפני חודש חיכו לה- הסבתא) ללכת הביתה מהבית של הסבתא לבד. להשאר בבית (כמה דקות) אך משהו שלא נעשה עד היום.
    עם זאת בזמן האחרון עלו לה סימני ה"טיקים" והטקסים. טיקים של מעיין כחכוח חזק בגרון ונשימה על האצבעות (כאילו היא מייבשת לק בציפורנים), נהיה שילוב בין שניהם.
    הטיקים או הטקסים משתנים מפעם לפעם. פעם היא היתה קופצת במקום, פעם מחיאות כפים, פעם סיבוב, וטקים בפנים "סמייל לייק". היא מטופלת אצל מטפלת רגשית - טיפול במוסיקה ומשחק. הלילות מאז נעשו הרבה יותר שקטים. אך לאחרונה העניין של הטיקים מאוד נראים נשמעים ולעיתים מאוד תכופות. אני לא יודעת אם לי יותר מפריע ממנה.... האם הטיפול הנחוץ הוא טיפול קוגנטיבי? פסיכיאטרי? התחלתי לבדוק פסיכולוגיות ילדים דרך הקופה, אך האם אני צריכה לבדוק כיוונים אחרים?
    סליחה על אורך ההודעה.

המון תודה והמשך יום טוב :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדה חרדתית-לא חרדית טיפול קוגנטיבי - תגובה

טל כרמלי טבת
    19/03/2014

שלום רונה,

נשמע מדברייך שאת מודעת מאד לקשייה של בתך. היא אף מטופלת כרגע בטיפול רגשי. למעשה את שואלת האם הטיפול הנוכחי מספיק, או שמא יש צורך לשנותו או להוסיף עליו.

את צודקת שבאופן כללי הטיפול אשר נחשב מועדף לבעיות של חרדה, וספציפית כאשר מופיעים כעין טקסים כפי שאת מתארת - הוא טיפול שנקרא "טיפול קוגניטיבי-התנהגותי" ונועד להפחית את רמת החרדות. עם זאת, כאשר מדובר בילדה כה צעירה, מטפלים רבים לא נוטים לנהל טיפול שכזה מכיוון שהוא דורש בשלות קוגניטיבית וכן היענות ויכולת לשתף פעולה עם הנחיות ו"שיעורי בית". במקרה כזה תינתן הדרכה להורים, לצד טיפול רגשי אשר יספק לילד מקום לבירור חרדותיו וקשייו. את מציינת שנושא הנפרדות והעצמאות נראה לך משמעותי, וכפי הנראה יש לו נגיעה גם לקשר שלך עם בתך. לכן חשוב מאד שיהיה קשר רציף בינך לבין המטפלת הנוכחית, ושיתוף פעולה שלך כחלק מהטיפול.

את מתארת שינוי שחל לטובה ביכולת של בתך להתמודד עם משימות יומיום שונות, אך במקביל את גם מציינת החמרה בטיקים ובטקסים. בשל כך הייתי ממליצה לקיים פגישה עם פסיכיאטר, שיוכל להעריך את עוצמת הסימפטומים ואת מידת המצוקה אשר בתך אולי חווה.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו