מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קנאה בין אחיםיעל22/03/2014
שלום,
יש לי ילד בן 2.4 וילדה בת 1.3. ההפרש ביניהם מאוד קטן. חשבתי שהם יהיו חברים טובים, אבל בינתיים מה שקורה הוא ההפך הגמור. הגדול כל היום מציק ומרביץ לה, למרות שברור לי שזה משהו שיחלוף. הבעיה שלי איתו היא שהוא לא מוכן בשום פנים ואופן לשחק עם אחותו. זה בא לידי ביטוי גם שברגע שהיא מחזיקה איזשהו צעצוע, לא עוברת דקה והוא חוטף לה בגסות את הצעצוע ורוצה את אותו צעצוע. כאשר אני מביאה לה צעצוע אחר, הוא כמובן שוב פעם חוטף לה ומבקש את אותו צעצוע. חשוב לי לציין, שלא רק לאחותו הוא מתנהג כך. גם עם ילדים אחרים הוא לא שש לשחק ולשתף פעולה. מאוד רכושני לגבי המשחקים שלו. הוא באופיו ביישן וסגור, איך אני יכולה לנסות "לפתוח" אותו קצת ולשחק עם אחותו ואחרים? גם בגן שאני באה לקחת אותו, תמיד רואה אותו יושב בצד בספסל ולא מתערבב עם החברים בגן.
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קנאה בין אחים - תגובה
ד''ר ג'וי בנטוב23/03/2014שלום יעל,
ילדים רוכשים בהדרגה כישורים חברתיים פרו-חברתיים שיאפשרו להם בהמשך להסתגל לעולם החברתי בבית ובמסגרות בחוץ. כדי לקחת פרקי זמן שלכם שיוקדשו לו במטרה לחנך ולתווך לו כיצד להתנהג עם ילדים. למשל בשעות אחר הצהרים לשבת איתו ועם ילד בגילו עימו יוכל לשחק ולהציע לו רעיונות ולהדגים כיצד משחק משותף יכול להיות כיף ולא רק ויתור. למשל תקבעו לשחק אחהצ עם עוד ילד שבנך או את מתחברים אליו ולמשפחתו , הביאי איתך משחק שבנך אוהב ומתאים לשחק עם עוד מישהו שבי עימם ועזרי להם ליצור שיתוף פעולה ומשחק מתמשך. אפשר למשל לקחת משחק לגו פשוט, להציע מטרה משותפת ותעקבי לראות היכן בנך "נתקע" באינטראקציה החברתית.
גם באינטראקציה בבית, עזרי לו להציע לאחותו הצעירה צעצוע שהוא נותן לה לשחק בו, כך הוא ירגיש נדיב ונותן לאחותו. תני לו חיזוקים כאשר מתנהג באופן פרו-חברתי. תני לו בבית להרגיש הגדול שיכול לעזור להחליט היכן שזה מותאם.
בסוף הם יהיו חברים טובים אבל הדרך לשם עוברת בהרבה עבודת תיווך ובנייה של כישורים חברתיים על ידי ההורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)