שאלה מסבתא

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שאלה מסבתא
    אלה
    30/03/2014

אני סבתא לילדה בת 8 ולאחותה בת ה שנתיים. בהרבה מאוד מקרים כאשר נכדתי בת ה 8 מבקשת משהו ולא מקבלת בהתחלה היא מתחילה לנדנד וכאשר אומרים לה לא היא ממש "יוצאת מדעתה", נעלבת ונהיה סרט שנמשך כמה שעות. זו תופעה שחוזרת על עצמה ואף אנחנו מזהים מתי זה הולך לקרות. יש לציין שזה קורה אצלנו ואצל הוריה לטענתם זה לא קורה. לדוגמה לקחנו אותה למשחקייה ואז היא רצתה גלידת קפה ולא הסכמנו והצענו לה גלידה בטעם אחר וכלום לא עזר ושעות של בכי.יש לציין שהיא כל הזמן רוצה לישון אצלנו ואנחנו רק שמחים שהיא באה רק שזה נהיה קשה בכל פעם ואנחנו לא יודעים כיצד להתמודד עם זה. מה הסיבה ומה עלינו לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה מסבתא

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה מסבתא - תגובה

יאיר סהר
    31/03/2014

שלום אלה,
    מחמם את ליבי לשמוע על מעורבותכם בגידול הנכדות, ועל הרצון שלכם להפוך את הזמן יחד לנעים יותר בשביל כולכם.
    את מתארת התנהגות עקבית, ואפילו צפויה, היות שאתם יודעים לזהות מקרים בהם יש פוטנציאל לאירוע שכזה.
    את מספרת שהאירועים האלו מתרחשים אצלכם, אולם לא אצל הוריה, לכן אני נוטה להניח שקיים משהו באינטראקציה שלכם איתה שמעורר את זה. למשל, אפשר שאתם מציבים מגבלות אחרות, או מעבירים מסרים סותרים מהמסרים שמועברים בביתה על ידי הוריה.

היות ולדברי הוריה האירועים לא מתרחשים בבית (אגב - מה קורה במפגשים משותפים?), אני מציע לך להיוועץ בהורים עצמם, כדי ללמוד מהם על אופן ההתנהגות והכללים שהילדה רגילה להם.
    כך למשל, אפשר שהוריה תמיד מפנקים אותה בגלידת קפה, כך שאי ההסכמה שלכם לגלידה הזו ספציפית מציב אתכם בעמדה שלא ברורה לה, ואותה בתסכול מיותר.

לסיכום, כדאי להתייעץ עם הוריה ולשמור על התנהלות דומה מולה, ובכך להקל עליה.

אם לאחר השיחה עם ההורים עדיין נותרו שאלות, את מוזמנת לשוב ולהתייעץ.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו