מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בן 5 - עם ידיים בפההילה30/03/2014
שלום,
בני בן ה-5 מכניס ידיים ומדי פעם בגדים לפה בכל הזדמנות בחודשים האחרונים. עושה זאת יותר ללא ספק כאשר לחוץ/בסביבה חדשה. אין גורמי מתח חדשים בבית/בגן שידועים לי. הוא ילד מאושר, חברותי, פעיל ספורטיבית ופרט לכך התנהגותו נורמטיבית לחלוטין. הוא גם אוכל נהדר ונגמל ממוצץ לפני גיל שנתיים בעצמו. אין לו התנהגויות של הימנעות או רגישות ממרקמים וכו'.
ההתנהגות הזו מפריעה גם לו, אך לדבריו אינו שולט בצורך להכניס את הידיים לפה.
אני מרגישה שמאד לא נכון להעיר לו כל הזמן ולהוריד לו את הביטחון/להוסיף אשמה לכל העניין, ועל כן רוב הזמן לא אומרת לו כלום.
השאלה האם וכיצד ניתן לעזור לו או שזהו שלב שיחלוף מעצמו? האם נכון לחזק את הצורך בגירוי הזה ע"י עידוד לעיסת מסטיק וכד'?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 5 - עם ידיים בפה - תגובה
יאיר סהר31/03/2014שלום הילה,
חשוב לי לחזק אותך על התנהלותך עד כה.
נשמע שאת מאוד עירנית למצבו, וטוב שכך, ובמקביל גם בוחנת לעומק את החלופות האפשריות להתנהגות שלך מולו.
הכנסת עצמים לפה (בדומה לכסיסת ציפורניים) עשויה בהחלט להיות תגובה התנהגותית לתחושות חרדה. את גם מתארת התגברות של ההתנהגות במצבים מעוררי חרדה.
לפי תיאורך, בשאר תחומי החיים תפקודו תקין, ומדובר בהתנהגות שהוא מרגיש שאין לו שליטה עליה אבל היה מעוניין להפסיקה. לכן נטייתך שלא להעיר לו על כך היא נכונה מאוד בעיני.
קשה לדעת אם מדובר בשלב שיחלוף בעצמו, אולם לא הייתי ממהר לגשת לטיפול.
עם זאת חשוב לנטר את המצב - עדיף באמצעות ניהול יומן.
היומן צריך לכלול אילו עצמים הוא מכניס לפה, באילו מצבים, ומה התכיפות של ההתנהגות. כדאי לערוך את הרישום כל מספר ימים / שבוע, כך שתוכלי לקבל תמונת מצב אובייקטיבית יחסית לגבי הנושא כעבור כחודשיים.
לגבי הרעיון של לעיסת מסטיק - נשמע לי מעולה.
אני לא רואה במסטיק כעידוד להתנהגות, אלא פעולה נורמטיבית שתאפשר לו לווסת את רמת החרדה שהוא נמצא בה. הרי הוא ילעס בכל מקרה - ללא מסטיק, זו תהיה החולצה.
מתי לשקול טיפול:
1. בכל מקרה של סיכון, למשל אם מתחיל להכניס חפצים מסוכנים / חדים לפה.
2. במידה וחלה החמרה בהתנהגות - תכיפות גבוהה יותר, מתקשה להרפות מהחולצה, עוצמת נשיכה (מלעיסה קלה הופך לחירור הבגד / פציעת היד).
3. אין כל שיפור בהתנהגות במשך תקופה ממושכת. בעניין משך התקופה העניין מאוד אינדיבידואלי, לכן קשה לתת כלל אצבע.
במידה וההתלבטות קשה, ממליץ מאוד שלא להישאר רק עם ההנחיה הכללית שלי, ולהיוועץ בפסיכולוג/ית של הגן, גם לגבי התנהגותך מול בנך, וגם לשיקולי התחלת טיפול.
אשמח שתשובי לעדכן.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)