ילד בן 4.5 שחושב שהוא ילד רע

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד בן 4.5 שחושב שהוא ילד רע
    מירב
    31/03/2014

שלום יש לי ילד בן 4.5 שהוא כל הזמן אומר שהוא ילד רע , ברגע שהוא לא מתנהג יפה הוא מספר לי שהילד הרע השתלט לו על הצינורות בגוף ולא יוצא ממנו ושהוא באמת לא רוצה להתנהג ככה.
    אני כל הזמן מסבירה לו שאין דבר כזה ילד רע יש התנהגות לא יפה והוא ממשיך בלי הרף כל הזמן לדבר על הילד הרע ועל מה שהוא עושה לו בגוף ואני מאוד חוששת מזה .
    בגדול הוא ילד מקסים שמתנהג נורא יפה ורק לאחרונה הוא מתחצף וכשאני מעירה לו הוא חוזר אחרי הדברים שאני אומרת וממש לא מקשיב וההתנהגות הזו ממש לא מאפיינת אותו.
    הייתי שמחה לקבל ייעוץ איך להתמודד מולו
    אשמח לתשובה במהרה
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בבקשה תענו לשאלה שלי עזרה דחוף

מירב
    02/04/2014

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה תשובה

מירב
    02/04/2014

שלום יש לי ילד בן 4.5 שהוא כל הזמן אומר שהוא ילד רע , ברגע שהוא לא מתנהג יפה הוא מספר לי שהילד הרע השתלט לו על הצינורות בגוף ולא יוצא ממנו ושהוא באמת לא רוצה להתנהג ככה.
    אני כל הזמן מסבירה לו שאין דבר כזה ילד רע יש התנהגות לא יפה והוא ממשיך בלי הרף כל הזמן לדבר על הילד הרע ועל מה שהוא עושה לו בגוף ואני מאוד חוששת מזה .
    בגדול הוא ילד מקסים שמתנהג נורא יפה ורק לאחרונה הוא מתחצף וכשאני מעירה לו הוא חוזר אחרי הדברים שאני אומרת וממש לא מקשיב וההתנהגות הזו ממש לא מאפיינת אותו.
    הייתי שמחה לקבל ייעוץ איך להתמודד מולו
    אשמח לתשובה במהרה
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 4.5 שחושב שהוא ילד רע - תגובה

ד''ר ג'וי בנטוב
    02/04/2014

שלום מירב,
    קודם כל צר לי שלקח לי זמן להגיע לפניה שלך, כנראה פספסתי את הפניה הראשונית.
    לגבי בנך, קודם כל להרגיע אותך, שזה מאוד שכיח בגיל הזה שילדים עסוקים ומתייחסים לחלק הרע בעצמם, בעולם ובאחר. ילדים נפגשים עם חוקים וטרם מבינים את תפקיד החוקים ולעיתים מתקשים להשימע להם. זהו תהליך חינוכי שבהדרגה אנו רוצים שהילדים ילמדו שהחוקים מטרתם להגן עליהם. כך על מנת לסייע לו להישמע לכללים ולחוש לכן גם "ילד טוב" את צריכה לעבוד איתו על גבולות, כל פעם שאת לא מרשה משהו או שמה גבול הסבירי לו מדוע הגבול הזה חשוב, למה את מבקשת את זה ממנו, באיזה אופן הכלל הזה שומר עליו ועל הסביבה. כך הוא יוכל להרגיש בנוח יותר לשתף פעולה עם הגבולות שאת מציבה. כאשר הוא לא משתף פעולה עם הגבול שאת מציבה, נסי לחשוב על זה מהזוית שלו מדוע הוא לא משתף פעולה, איך הוא רואה את הדברים. תגידי לו את הצד שלו כפי שאת רואה את זה, כדי שירגיש שאת מבינה אותו, והסבירי לו למה מרות שאת מבינה את הצד שלו חשוב שהוא יקשיב למה שאת מבקשת.
    מקווה שזה עוזר
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו