חוויה מינית חשודה בבית הספר

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חוויה מינית חשודה בבית הספר
    שרון
    02/04/2014

היי חייבת עזרה דחוף !!! אתמול קראה לי יועצת בית הספר ושיחה על בני בכיתה ב׳ והיא החלה לספר לי שהוא ועוד חבר נגעו אחד לשני באיבר המין הכניסו אצבע לפי הטבעת ואף נגעו אחד לשני עם הפה באיבר המין !! נשארתי פעורת פה לא ידעתי מאין זה נובע כאשר ניגשתי לבני ודובבתי אותו הוא החל לספר ככה : יש בכיתה שלהם ילד שבכל הזדמנות נוגע להם באיבר המין באופן שיטתי הילד מפיל את העיפרון ניגש מתחת לשולחן ונוגע באיברי המין של ילדי הכיתה אותו ילד אף סיפר לבני שהוא ניפגש עם ילד אחר מהכיתה והוא מכניס לו אצבע לפי הטבעת מלקק לו את איבר המין ואף מכניס אותו לפיו יסוגר את פיו . בני ששמע את זה סיפר לחבר אחר גם כן מהכיתה והם החליטו יחד לנסות את מה שהחבר השלישי סיפר להם .. בהתחלה הם רק נגעו אחד לשני באיבר המין אחר כך ששיעמם להם הם הוסיפו את הדברים האחרים . הדבר קרה מספר פעמים . כל זה בני מספר לי . הילד שהיה שותף עם בני במעשה סיפר לאימו והיא העבירה ליועצת בית הספר וככה הסיפור נפתח .... אני לא יודעת מה לעשות ??? איך להתנהג ??? מה להגיד ?? ברור לי רק דבר אחד שיש ילד כאן שחווה התעללות מינית !! ומשם זה נובע
    צריכה יעוץ הכוונה או כל דבר דומה ... מיותר לציין שאני נמצאת בסערת רגשות גדולה ואשמה נוראית שלא ידעתי מה קורה ועובר על בני תודה .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חוויה מינית חשודה בבית הספר - תגובה

יאיר סהר
    02/04/2014

שלום שרון,
    את בהחלט מתארת סיטואציה מורכבת ומאוד לא פשוטה רגשית, וסערת הרגשות בה את נמצאת היא טבעית.
    עם זאת, הרשי לי להרגיע אותך - נשמע שבנך וחברו, שהתנסו באופן "מיני" אחד עם השני, עשו זאת מתוך הסכמה וללא תחושת מצוקה. העובדה שלא היתה שם פגיעה זו גם הסיבה שבגללה לא היתה לך יכולת לדעת. כמובן שהיינו רוצים למנוע את ההתנסות הזו מראש, אולם לא תמיד הדבר בשליטתנו.

במקרים כאלה חשוב ביותר בעיני חיזוק הקשר שלך עם הילד. כדאי לנהל איתו שיח פתוח עד כמה שניתן, ומשמח אותי שהקשר ביניכם איפשר לו לספר לך את כל השתלשלות האירועים. תוכלי לנהל עימו שיחה נוספת, בה תסבירי לו באופן רגיש, וללא מסר של האשמה, שההתנהגות הזאת אינה מקובלת, ושעליו להימנע מהתנהגות כזו בעתיד. במקביל, עודדי אותו לפנות אליך גם בעתיד, במידה וילד (או כל אדם) אחר נוהג כלפיו באופן כזה, הנוגע לאיבריו הפרטיים.

במקביל, חשוב כמובן לעדכן את היועצת בפרטים הנוספים שגילית. זאת כדי שהיא תוכל לפנות גם להורים נוספים שילדיהם מעורבים בנושא. אינני יודע מהי הסיבה להתנהגותו של הילד שנוגע בכולם. לא בהכרח מדובר בילד שעובר התעללות מינית בבית, אולם ללא ספק נחשף כנראה לתכנים או התנהגויות לא הולמות, וחשוב שיקבל עזרה מותאמת.
    בנוסף, במידה ונראה לך מותאם, כדאי ליידע את בנך שאת מעדכנת את היועצת, במטרה לאפשר לה לעזור לשאר הילדים ולשאר ההורים, וכדי למנוע התנהגויות נוספות כאלו.

לעניין מצוקה רגשית בולטת:
    מתיאורך לא התרשמתי שההתנהגות לוותה במצוקה רגשית בולטת, לפחות לא אצל בנך וחברו להתנסויות. יחד עם זאת, הורים שונים עשויים להגיב אחרת ממך, ומסר של פגיעה/אשמה וכדומה עלול לעבור לילד אחד וממנו לשאר הילדים. ה"חיסון הנפשי" הטוב ביותר כנגד עניין שכזה הוא לשמור על קשר פתוח עם בנך. עודדי אותו לספר על כל התפתחות בנושא, על שיחות שלו עם חברים, אם ידוע לו מה הורים אחרים אמרו/עשו וכדומה. עשי זאת במתינות וברגישות. אם אינו מעוניין להוסיף פרטים כבדי זאת. עם זאת, העבירי מסר ברור לפיו את בוטחת בו, אוהבת אותו, ושחשוב לך שלא יפגע מאחרים.

חשוב שתדעו שצפויה לכם תקופה של חוסר וודאות. אין לדעת באמת מה תהיה התגובה המאוחרת לאירוע. יתכן שהעניין ייעלם כלא היה, אך תתכן גם הופעה של התנהגויות שמלמדות על מצוקה רגשית. לכן חשוב לשים לב לנסיגה חברתית או לימודית, שינויים במצב רוח וכל שינוי התנהגותי קיצוני.

לסיום,
    הרשי לי לחזק אותך על התנהלותך בתקופה הכל-כך לא פשוטה שעוברת עליך.
    בנוסף, אני מזמין אותך ליצור איתי קשר באופן ישיר להתייעצות רחבה יותר (ללא עלות), באם תרגישי צורך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו