מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פחדלינה05/04/2014
הבת שלי בת 12 וחצי כמעט בת יחידה ואנו הורים פרודים .
היא ישנה אצל אביה 2 בשבוע ושישבת פעם בשבועיים.
בשבוע שעבר פתאןם התחילה לחבק אותי וראיתי שהיא עצובה שאלתי מה קרה?
היא החלה לבכות ואמרה שהיא עשתה משהו נורא והיא לא יכולה לספר כי אני יכעס עליה. התחננתי שתספר לי והיא לא רצתה ,אמרתי לה שתכתוב לי והיא לא הצליחה לספר ולהוציא ואמרה שאני יכעס עליה,אמרתי לה שאני ישתדל לא לכעוס אני לא יודעת במה מדובר אבל גם אם אני יכעס עדיף שתוציא את זה מהלב שלה ויוקל לה.
לאחר שיכנועים ממושכים היא כתבה לי על דף.
שכשהיתה איתי בעבודה זה היה כשהיתה בת 11 וחצי בערך היתה שם בת של חברה מהעבודה בת 6 והם היו משחקות ביחד.
אז היא כתבה אני ורונה הראינו אחת לשניה ואז חקרתי מה עוד והיא אמרה שהן נגעו אחת לשניה בציצי ובתוסיק והיא גם צילמה אותה או אותן ביחד בפלאפון ככה ואחר כך מחקה. הייתי בהלם לא ידעתי מה להגיד היא ככ בכתה והאשימה את עצמה שהיא הציעה לה את זה והיא אשמה .לא ידעתי מה להגיד אמרתי לה זה לא בסדר שנגעת בגוף שהוא לא שלך והיא גם ילדה קטנה שלא מבינה (והיא מאוד בוכה ומאשימה את עצמה כמו אני אנסתי אותה וכו') אבל תרגעי אמרתי לה את היית סקרנית ואם אני זוכרת נכון כשהייתי ילדה קרה כך זכור לי שילדות היו מראות אחת לשניה בשירותים זו
סקרנות של ילדות וכו'..אמרתי מה שנראה לי למרות שזה מאוד הדאיג אותי ואז...
היא סיפרה שהיתה עוד פעם כזו שהם נכנסו לשירותים ונגעו והסתכלו אחת לשניה והיא יזמה את זה. ואז אמרה שעם הבת דודה הקטנה גם בת שש זה גם קרה שהיא רצתה לראות לה והן הראו אחת לשניה וגם לאח שלה היא ראתה ונגעה ילד בן 10
הם היו בשירותים שלושתם אצל הסבתא.משהו כזה סיפרה לי.
אמרתי לה שתרגע היא בכתה בכי היסטרי ואמרה משהו עכשיו אני מבינה מה עשיתי זה אונס,אמרתי לה שזה לא אונס אבל זה לא יפה ולא צנוע ושאם בא לה לעשות דבר כזה שתדבר איתי קודם ושלא תגע יותר בגוף של מישהו אחר ללא הסכמתו ובטח ובטח לא בגוף של ילד ה בת שש. אמרתי לה שאני יחשוב על זה ואם יהייהלי מה להוסיף אני יגיד לה.
לא יודעת מה לעשות ?
האם זה נורמלי?
האם אני צריכה לדאוג?
האם אמרתי לה נכון?
עזרההההה
האמת שם היא היתה בת שמונה הייתי יותר רגועה אבל היא קצת גדולה בשביל זה לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים לי עזרררררקה
לינה06/04/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפחד - תגובה
ד''ר ג'וי בנטוב06/04/2014שלום לינה,
הדאגה שלך מובנת. הסקרנות המינית מובנת אבל רוב מוחלט של הילדים מפנימים את הנורמות החברתיות ומצליחים לעמוד בהם ולא מביאים לכדי ביטוי בפועל את הסקרנות המינית מול ילדים אחרים צעירים יותר או בני גילם בגילאים אלו. כך שהתנהגותה בהחלט מעוררת דאגה. נראה שביתך הפנימה את הנורמה ומבינה שהתנהגות זו פסולה ויכולה לפגוע בילדים עימם היא יוזמת מגע לא הולם. רואי לברר עימה מדוע חשה צורך בכך, חשוב שהיא תשתף אותך בדברים הללו כי אחרת היא תישאר עם זה לגמרי לבד. תעודדי אותה לספר לך, את הכתובת שלה להתייעצות ולחשוב איך להביא לכדי ביטוי הולם דחפים מיניים. לצד זה שתפי אותה גם בדאגה שזה מעורר בך. יהיה כנה איתה כך היא תוכל לסמוך עליך ולהיות כנה עימך גם כן.
אמרת לה בסדר עד כה, טוב שאמרת לה גם שאת עוד צריכה לחשוב על זה. חשוב שתמשיכו לדבר על הנושא. וחשוב תהווי עבור כתובת לשתף וגם שתחנכי אותה. עקבי מקרוב אחר הנושא של ביטויים של התנהגות או אמירות מיניות במטרה להבין מה מבטאת התנהגותה ומה המקורות להתנהגותה. את יכולה גם לפנות להתייעצות מקצועית במטרה לסייע לך באבחון לבחון את המקורות להתנהגותו.
ישנו עניין נוסף, ראוי ליצור קשר עם ההורים של הילדים שהיה עימם המגע המיני על מנת ליוכלו לדבר על העניין עם ילדיהם לסייע להם להתמודד.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)