קלינאית תקשורת

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• קלינאית תקשורת
    שגית
    06/04/2014

שלום
    הילדה שלי בת 3 התחילה טיפולים אצל קלינאית תקשורת. היא כרגע בטיפול הרביעי.
    כשאנו מגיעים אליה אין שום תקשורת עם הקלינאית ושום שיתוף פעולה של הילדה איתה.
    הקלינאית שוקלת לבטל הטיפולים כי זה לא רלוונטי ושתהיה במעקבים כל חודש/חודשיים.
    מה עושים במצב כזה ? להפסיק הטיפולים? האמת היא כשאנחנו מגיעים לקלניאיתאין שום משהו מושך שיגרה את הילדה לשתף פעולה. הכל הוא בסגנון של כיתה ומורה. כלומר הילדה יושבת והקלינאית שואלת שאלות, די משעמם וללא גירוי לילדה לשתף פעולה.
    מה עושים הלאה איך ממשיכים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קלינאית תקשורת

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קלינאית תקשורת - תגובה

יאיר סהר
    06/04/2014

שלום שגית,
    נשמע לי שאת מבינה את שהילדה לא משתפת פעולה בגלל שהאוירה בחדר לא מושכת אותה (ואולי אף מאיימת?).
    אני מניח שפנית לקלינאית תקשורת בשל צורך מסוים, וברור שבמסגרת הקיימת הטיפול לא ממלא את ייעודו. לכן איני רואה טעם בהמשך הגעה למפגשים בהם לא באמת מתרחש טיפול. באופן כזה הילדה יכולה לפתח "אנטי" לתהליך הטיפולי, במקביל לתחושות תסכול שילכו ויתגברו. עם זאת, נראה לי לא הוגן כלפי הילדה להפסיק טיפול בשפה בשל אי התאמה לקלינאית ספציפית.
    לכן אני מציע להחליף את איש המקצוע - במקרה זה קלינאית התקשורת - בקלינאית אחרת, כך שיתאפשר לערוך את הטיפול באוירה נעימה ומועילה.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו