מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קלינאית תקשורתשגית06/04/2014
שלום
הילדה שלי בת 3 התחילה טיפולים אצל קלינאית תקשורת. היא כרגע בטיפול הרביעי.
כשאנו מגיעים אליה אין שום תקשורת עם הקלינאית ושום שיתוף פעולה של הילדה איתה.
הקלינאית שוקלת לבטל הטיפולים כי זה לא רלוונטי ושתהיה במעקבים כל חודש/חודשיים.
מה עושים במצב כזה ? להפסיק הטיפולים? האמת היא כשאנחנו מגיעים לקלניאיתאין שום משהו מושך שיגרה את הילדה לשתף פעולה. הכל הוא בסגנון של כיתה ומורה. כלומר הילדה יושבת והקלינאית שואלת שאלות, די משעמם וללא גירוי לילדה לשתף פעולה.
מה עושים הלאה איך ממשיכים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלינאית תקשורת - תגובה
יאיר סהר06/04/2014שלום שגית,
נשמע לי שאת מבינה את שהילדה לא משתפת פעולה בגלל שהאוירה בחדר לא מושכת אותה (ואולי אף מאיימת?).
אני מניח שפנית לקלינאית תקשורת בשל צורך מסוים, וברור שבמסגרת הקיימת הטיפול לא ממלא את ייעודו. לכן איני רואה טעם בהמשך הגעה למפגשים בהם לא באמת מתרחש טיפול. באופן כזה הילדה יכולה לפתח "אנטי" לתהליך הטיפולי, במקביל לתחושות תסכול שילכו ויתגברו. עם זאת, נראה לי לא הוגן כלפי הילדה להפסיק טיפול בשפה בשל אי התאמה לקלינאית ספציפית.
לכן אני מציע להחליף את איש המקצוע - במקרה זה קלינאית התקשורת - בקלינאית אחרת, כך שיתאפשר לערוך את הטיפול באוירה נעימה ומועילה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)