מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מעבר דירה וגן לתינוקת בת שנתייםר06/04/2014
שלום,
עוד כשבועיים אנחנו עוברים דירה, לעיר אחרת. יש לנו תינוקת בת שנה ושלושה חודשים והחלטנו לאור המרחק הדי קצר בין שתי הערים (העיר בה אנחנו גרים עכשיו והעיר אליה אנחנו עוברים) להשאיר את ביתנו בגן שהיא כרגע נמצאת בו עד ספטמבר- זמן זה יקנה לה להתרגל מקום מגוריה החדש ולנו להתאקלם ולמצוא לה גן חדש לאחר היכרות עם המקום. זו הסיבה שאנחנו עוברים עכשיו ולא סמוך לספטמבר. כמובן שהנסיעות מצריכות מאמץ אבל אנחנו לא רוצים לגרום לה אי נוחות כלשהי בנוסף על השינוי הגדול של מעבר הדירה. יש לציין שעד כה שמנו לב ששינויים שעברו עליה עד כה לא התקבלו מבחינתה בברכה למשל שינוי האמבטיה בה היא מתקלחת.
לאור הסיפור שלי אשמח לדעת האם יש ביכולתכם להסביר לי מהי מידת ההשפעה הרווחת על תינוקות בגילאים האלו גם לדירה חדשה וגם גן חדש (כמובן אשמח אם תתייחסו להפרש של המעבר לדירה ולגן, כלומר עכשיו היא תעבור לדירה החדשה ועוד מספר חודשים לגן החדש)
תודה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם אני מאוד אשמח לתגובה!
ר07/04/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעבר דירה וגן לתינוקת בת שנתיים - תגובה
יאיר סהר07/04/2014שלום לך,
תינוקות (וגם ילדים ומבוגרים) מגיבים באופן שונה ובעוצמה שונה לשינויים בסביבתם. הקושי הנתפס לאור שינוי במצב ה"רגיל" וה"נוח" שונה ברמתו, וגם התגובות לאור הקושי הן מגוונות באופיין.
יחד עם זאת, חשוב לזכור כי ישנם שינויים נפוצים יותר מאחרים. מעבר דירה או גן למשל, נכללים תחת השינויים הנפוצים האלו, וככל, אין בהם כדי להשפיע באופן שלילי לאורך זמן על רווחתו הנפשית של הילד/פעוט/תינוק.
ככל שהשינויים סמוכים יותר בזמן, כך חווית הקושי עשויה להיות גדולה יותר, היות ויש צורך להסתגל למספר שינויים בו זמנית. לכן במקרה שלכם, מרווח הזמן בין מעבר הבית לשינוי הגן הוא חיובי מאוד בעיני.
אני ממליץ לך להציץ גם בפניה דומה עליה עניתי. התייחסתי שם גם לסמיכות אירועים וגם לאופן ביצוע מעבר הדירה כך שיקל עד כמה שניתן על הילד.
נושא: התייעצות בנוגע למס שינויים. כותבת: סיגלית. תאריך: 28.3.2014
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה המפורטת!
ר07/04/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)






.jpg)
