מעבר דירה וגן לתינוקת בת שנתיים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מעבר דירה וגן לתינוקת בת שנתיים
    ר
    06/04/2014

שלום,
    עוד כשבועיים אנחנו עוברים דירה, לעיר אחרת. יש לנו תינוקת בת שנה ושלושה חודשים והחלטנו לאור המרחק הדי קצר בין שתי הערים (העיר בה אנחנו גרים עכשיו והעיר אליה אנחנו עוברים) להשאיר את ביתנו בגן שהיא כרגע נמצאת בו עד ספטמבר- זמן זה יקנה לה להתרגל מקום מגוריה החדש ולנו להתאקלם ולמצוא לה גן חדש לאחר היכרות עם המקום. זו הסיבה שאנחנו עוברים עכשיו ולא סמוך לספטמבר. כמובן שהנסיעות מצריכות מאמץ אבל אנחנו לא רוצים לגרום לה אי נוחות כלשהי בנוסף על השינוי הגדול של מעבר הדירה. יש לציין שעד כה שמנו לב ששינויים שעברו עליה עד כה לא התקבלו מבחינתה בברכה למשל שינוי האמבטיה בה היא מתקלחת.
    לאור הסיפור שלי אשמח לדעת האם יש ביכולתכם להסביר לי מהי מידת ההשפעה הרווחת על תינוקות בגילאים האלו גם לדירה חדשה וגם גן חדש (כמובן אשמח אם תתייחסו להפרש של המעבר לדירה ולגן, כלומר עכשיו היא תעבור לדירה החדשה ועוד מספר חודשים לגן החדש)
    תודה רבה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גם אני מאוד אשמח לתגובה!

ר
    07/04/2014

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר דירה וגן לתינוקת בת שנתיים - תגובה

יאיר סהר
    07/04/2014

שלום לך,
    תינוקות (וגם ילדים ומבוגרים) מגיבים באופן שונה ובעוצמה שונה לשינויים בסביבתם. הקושי הנתפס לאור שינוי במצב ה"רגיל" וה"נוח" שונה ברמתו, וגם התגובות לאור הקושי הן מגוונות באופיין.

יחד עם זאת, חשוב לזכור כי ישנם שינויים נפוצים יותר מאחרים. מעבר דירה או גן למשל, נכללים תחת השינויים הנפוצים האלו, וככל, אין בהם כדי להשפיע באופן שלילי לאורך זמן על רווחתו הנפשית של הילד/פעוט/תינוק.

ככל שהשינויים סמוכים יותר בזמן, כך חווית הקושי עשויה להיות גדולה יותר, היות ויש צורך להסתגל למספר שינויים בו זמנית. לכן במקרה שלכם, מרווח הזמן בין מעבר הבית לשינוי הגן הוא חיובי מאוד בעיני.

אני ממליץ לך להציץ גם בפניה דומה עליה עניתי. התייחסתי שם גם לסמיכות אירועים וגם לאופן ביצוע מעבר הדירה כך שיקל עד כמה שניתן על הילד.

נושא: התייעצות בנוגע למס שינויים. כותבת: סיגלית. תאריך: 28.3.2014

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה המפורטת!

ר
    07/04/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו