חוסר בטחון

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חוסר בטחון
    לילי
    07/04/2014

שלום. בני הגדול בעוד חודש יהיה בן שש והקטן בן שנתיים. בני הגדול הוא ילד מאוד נבון, רגיש, חברותי ואוהב מאוד ספורט-בעיקר כדורגל. בגן הוא מהילדים היותר דומיננטיים ...הרבה רוצים להיות בחברתו... הוא פעיל מאוד בגן. הוא ילד שמאוד אוהב ספורט ובעיקר כדורגל.... וזה כך משהיה ילד מאוד קטן...אם זה היה תלוי רק בו הוא היה משחק שעות כל יום בכדורגל...כשאנחנו יורדים למטה לשכונה עם כדור הוא מאוד נהנה ומשחק עם הילדים מהשכונה... אבל כשאנחנו הולכים לגן שעשועים ליד הבית קורה דבר מאוד מוזר: הוא ממש לא עושה כלום. הוא פשוט יכול לעמוד שעה שלמה ורק לבהות באנשים ובילדים המשחקים ולא עושה כלום. כאילו שזו פעם ראשונה שהוא רואה ילדים....זה נשמע מצחיק אבל בדיוק כך זה נראה וזה ממש מוזר לי... מה גם שהוא לא מראה שום עניין בנדנדה או מגלשה או שאר מתקנים שבהחלט עוד מתאימים לגילו הצעיר... אם הוא יגיע לגן שעשועים עם חבר טוב אזיי הוא יהיה הרבה יותר משוחרר וייהנה יותר אבל אם רק אני הוא ואחיו הולכים הוא פשוט לא מתפקד שם . וזה נמשך כך כבר כמעט שנתיים....ואין לי הסבר לכך...חשבתי שזה יעבור אבל זה ממש לא עובר. הןא כאילו לא נהנה לבד בחוץ ובמיוחד שם... אני מרגישה חוסר בטחון עצום... הוא גם ילד עם דימוי עצמי מעט נמוך... תמיד פוחד שיצחקו עליו, חשוב לו מה חושבים עליו וכו... ואני חשה בחוסר בטחון רציני כאן ואיני יודעת מה עליי לעשות...לא הייתי רוצה שזה יימשך כך כי זה נראה לי לא תקין לגילו..
    מה עליי לעשות ומה דעתך?
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חוסר בטחון

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חוסר בטחון - תגובה

טל כרמלי טבת
    08/04/2014

שלום לילי,
    אני מבינה מדברייך שאת מודאגת, אך נדמה לי שלא הבנתי בדיוק את מקור הדאגה.
    אם הבנתי נכון, את מתארת שיש פער גדול בין משיכתו של בנך למשחק כדורגל שכונתי וכן המרכזיות החברתית שלו בגן, לבין חוסר העניין שלו במשחקים אחרים, בגן השעשועים. מתוך התיאור שלך נשמע שכישוריו החברתיים תקינים. או שמא זאת הדאגה שלך? האם יש לן חברים קרובים, עמם הוא נפגש אחר הצהריים? האם את מודאגת שמחוץ לעולם הכדורגל הוא מתקשה למצוא עניין או ליצור תקשורת? האם אכן הוא לא מוצא עניין בשום פעילות אחרת? ואיך היחסים שלו אתכם, בתוך המשפחה?
    אשמח אם תבהירי מה מטריד אותך על מנת שאוכל להתייחס.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו