מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילדה בת חמשליאת09/04/2014
בוקר טוב , יש לי ילדה מקסימה בת 5 עברה השנה לגן חובה דו גילאי (4-6) מתחילת השנה הגננת מעלה קושי באינטרקציות חברתיות בזמן החופשי : משק בית וחצר
מדווחת שהיא הרבה פעמים בוחרת לשבת לבד ולהסתכל על הילדים, כשמזמינים אותה מסרבת , ושהיא כבר רוצה להצטרף מסרבים לה.. גם אם היא מתחילה משחק חברתי זה מחזיק מעמד 5-10 דק' לא יותר.. בהתחלה נורא הופעתי כי אני רואה מולי ילדה מאוד חזקה , עם בטחון עצמי ועם שמחת חיים בזמן החופשי בבית תמיד פעילה ומשחקת עם חברים מאוד יפה אך ככל שעבר הזמן והתחלתי להביט אחרת בדברים הצלחתי לזהות קושי בעיסוק עצמי לבד בבית , איך שהיא חוזרת הביתה היא מחפשת עם מי להיפגש , מעדיפה חברת קטנים ממנה כי אז הם קשובים לה וסביבה, מדי פעם אני רואה התקפי זעם כמו רקיעות ברגלים חוסר שביעות רצון .. אני לא רואה שחברים מתקשרים להזמין אותה והיא עסוקה כל הזמן בלהזמין אותם. הפסיכולוג של הגן לא התרשם מקושי מאוד גדול, הנחה את הגננת לעשות תיווך וגם להניח לה להתמודד ,
אתמול נכנסתי לגן וראיתי אותה יושבת לבד בשולחן ליד המשק בית וצופה בילדים הלב שלי נקרע.. כמובן שפניתי לגננת והיא אמרה שזה קורה כמה פעמים במהלך היום ושהיא נותנת לה את הזמן שלה ואח"כ קוראת לה ומתווכת ועוזרת לה להיכנס לקבוצה
השלב הבא שלנו זה תצפית של הפסיכולוג - אבל אני לא שקטה. מה אני מפספסת ? ואולי בחוויה שלה היא באמת בודדה? איך ניתן לעזור לה ? אני באמת בקושי מאוד גדול ולגננת אין פתרונות מלבד התיווך שהיא עושה..אשמח לעזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יכול להיות שפיספסתם אותי בטעות ?
לילי11/04/2014אשמח לתגובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילדה בת חמש - תגובה
טל כרמלי טבת11/04/2014שלום לילי,
הכאב שלך מובן - קשה לנו לראות את ילדינו מחוץ לקבוצה, ולחשוב שהם חשים בודדים או דחויים. את מתארת פער בין איך שתפסת את בתך לבין המציאות בגן, ואת גם אומרת שבהסתכלות מדויקת יותר את יכולה לראות שגם בבית היא מעדיפה חברת קטנים ויש מדי פעם התקפי זעם.
ייתכן שבאמת ההשתלבות בחברת בני גילה אינה קלה לה. ייתכן שהקושי קשור לצורך כלשהו שיש לה בשליטה, וקושי לשתף, לקבל לעתים רעיונות של אחרים, להסכים שלא תמיד היא המחליטה והקובעת. אבל זהו רק כיוון אפשרי אחד. אני מציעה לאפשר לפסיכולוג הגן לבצע תצפית, כי כך ניתן יהיה לקבל הרבה אינפורמציה לגבי מהות הקושי.
בשלב שני, צריך יהיה לחשוב איך לעזור לה לפתח עוד את כישוריה החברתיים. התיווך שהגננת מציעה הוא חשוב ונכון, כי אם קשה לה לבצע בעצמה את ההצטרפות לפעילות משותפת, היא זקוקה לעזרה בכך. גם לאחר ההצטרפות, כדאי לשים לב ל"מהמורות" ולראות מה קורה שם - האם נוצר קונפליקט, האם היא פשוט נסוגה אחורה, וכדומה.
מכיוון שההשתלבות בפעילות קבוצתית אינה פשוטה לה, כדאי במקביל לנסות לחבר בינה לבין ילדים במסגרת של אחד-על-אחד אחהצ. נסי לשאול את בתך עם מי מהילדים/ילדות היא תרצה להיפגש אחר הצהריים ולהזמינם אליכם הביתה. כך תוכלי להתבונן ולראות בעצמך איפה הקושי, והיא תוכל "להתאמן" במשחק הדדי בתוך אווירה יותר שקטה ובמגרש הביתי שלה. לאחר שיווצרו קשרים חבריים הודות לחיבור אחר הצהריים, יהיו לה בן/בת ברית בגן ויהיה לה קל יותר להשתלב גם בקבוצה.
שוב, אני ממליצה לקבל את העזרה שצוות הגן מציע, לשמוע מהן המחשבות וההמלצות שלהם, ובמקביל לנסות לעזור לה גם בבית. לא ציינת אם יש ילדים נוספים בבית אך לעתים קרובות אחים ואחיות הם "זירה" טובה לאימון חברתי, אולי ניתן להשתמש גם בכך.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)