מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בטחוןעדי09/04/2014
יש לי שני ילדים אחד בן 4.5 והשניה בת 1.4. יש לי בעיה אם הקטנה היא רוצה אותי "כבלעדית" לא מוכנה שאני אתקרב לבני הבכור מתחילה לבכות וכו... אני לא נותנת לזה הרבה במה והיא מקבלת יחס כמו לבן שלי ואף יותר.הבעיה הכי גדולה זה השינה , היא עדיין ישנה איתנו בחדר (כי היא נולדה עם בעיה בנשימה), כשאני משכיבה אותה לישון היא לא מוכנה להכנס למיטה, ואז מתחיל הבכי או לאחר שהיא אוכלת את הדייסה (ברגע שהיא רואה שאני מכינה לה דיסה היא בורחת ממני ורצה בכל הבית - מאוד פיקחית)היא מתחילה לבכות עד שהיא מקיאה ממש לא מותרת היא יכולה לבכות שעה ולחכות לי עד שאני נכנסת לישון . בין לבין אני מגיעה אליה מלטפת אותה ואומרת לה שהכל בסדר ושצריך לישון והיא עוד יותר בוכה.זה ממש מתיש ומחמיר אם היא קולטת שאחיה לא במיטה.שמתי לב שבעלי משכיב אותה ושאני לא בסביבה אין את כל הדרמה הזאת ואם יש אז בקטן, ובנוסף היא כל דבר רוצה והיא לא מוותרת בכלל היא נלחמת על כל דבר.דוגמה נוספת הייתי איתה בקניון והבאתי לה שקית קטנה של במבה באיזה שהוא שלה היא החלה לפורר את הבמבה אמרתי לה שאני לא מסיכמה ולקחתי לה את השקית והבאתי לה במבה בכל יד והיא פשוט העיפה את הבמבה ובכתה קרוב ל- 40 דקות.
אשמח להכוון , ואחרי החג אני מעבירה אותה לחדר שלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטחון - תגובה
טל כרמלי טבת11/04/2014שלום ליאת,
את מתארת קושי נרחב עם בתך, שבא לידי ביטוי סביב השינה וגם במצבים אחרים. היא מתקשה לקבל את הגבולות שאת מציבה לה ומגיבה בכעס ובהתפרצויות, וזה אכן נשמע מתיש, בעיקר בערב סביב אכילה ושינה. נשמע שהתגובות שלה חריפות (עד להקאה) ולא אופייניות לגילה הצעיר.
אני מבינה מדברייך שמול אביה המצב שונה, היא יותר רגועה ופחות נלחמת. יש לך רעיון מדוע זה קורה? האם לך קשה יותר להיות תקיפה ועקבית מולה? האם משהו בקשר ביניכן פחות חלק ונינוח? ואיך זה קשור לאחיה הגדול? אלה דברים שחשוב יהיה לנסות להבין.
באופן כללי כדאי לשמור על החלטיות ועקביות בהתנהלות איתה, לא להישאב להתנגדויות שלה ולהשתדל לא להיכנס למאבקים שאינם הכרחיים (למשל, לא לרוץ אחריה בכל הבית עם הדייסה...). מצד שני יש לוודא שמתאפשר גם זמן משחק רגוע ונעים איתה באופן כללי, אולי גם קריאת סיפור לפני השינה, שיר ערש וכדומה, על מנת ליצור אווירה נעימה יותר לקראת השינה.
אם תרצי תוכלי לשתף במחשבות שיש לך לגבי מקורות הקושי ואולי אוכל להיות מפורטת יותר בהמלצות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלטל
מיטל11/04/2014יכול להיות שפעמיים בשבוע אני יוצאת בערב לאימון כושר ולא נמצאת איתה ההשכבה ושלמחרת אני נמצאת אולי היא רוצה אותי בשבילה כנראה אני הייתי חסרה בשבילה כי למחרת שאנחנו נפגשות זה אחר הצהריים עם אחיה .... אולי אני צריכה לתת לה זמן איכות איתי לבד :-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטחון - תגובה
ד''ר ג'וי בנטוב15/04/2014שלום ליאת,
נשמע שביתך נלחמת על תשומת ליבך ובאמת בלבעדיות עליך. יתכן שהיא חשה שעם הגיל, מה שאנחנו יודעים שהוא טבעי ונכון, הנפרדות ביניכן הולכת וגוברת והיא חווה זאת כמאיים ושינוי לשלילה. עם הזמן היא תוכל להכיר בצדדים החיוביים של העניין.
הייתי ממליצה לנסות: כשאת מבלה איתה זמן איכות ואתן עשות דברים כפיים ששתיכן אוהבות יחד, סמני זאת, כלומר צייני זאת במילים, שזה זמן האיכות שלכן וכמה כיף לכן. כך בהמשך שיגיע זמן לישון סמני גם את זה והבדילי אותו מזמן הבילוי. קרוב לזמן השינה יהיו עקביים ואל תיכנסו לאינטראקציה עימה כדי שלא יהיה לה רווח משני מהבלגן שהיא מעוררת סביב ההשכבה. הסבירו לה שעכשיו זה זמן לישון ולא לשחק ולא להשתולל, ובסבלנות, בלי כעס, ובאופן עקבי החזירו אותה למיטתה. הזכירו לה מתי כן ביליתם בכיף וגם מתי יהיה הבילוי כיף הבא. כשהיא תבין שאתם רציניים בעניין היא תוכל לוותר ולהירדם.
לסיכום חשוב שתסמנו באופן עקבי וברור עבורה את הזמנים בהם משחקים ומבלים וזמנים בהם ישנים, אוכלים וכו'. כך תוכל להבין את סדר הבדברים ולא לנסות לערער. באשר לרצון לבלבעדיות כלפיך, את יכולה להגיד לה שאת מבינה שהיא רוצה שאתן תיהיו כל הזמן ביחד כמו שהיה פעם, אבל עכשיו היא כבר גדולה ולכן יכולה לעשות הרבה דברים גם בלעדיך, עם זאת את שם בשבילה אם תצטרך אותך ואת תמיד אוהבת אותה המון גם אם אתן לא כל הזמן ביחד. את המסר הזה נסי לומר לה בדרכים שונות בזמנים שונים.
בנוסף סביר להניח שאת המעבר לחדר עצמאי היא גם כן לא תאוהב, נסו להכין אותה לתהליך. וכם עיזרו לה לראות את הצדדים החיוביים בדבר, ששם תוכל לשים דברים משלה, ושיהיו שם צבעים יפים ובובות משלה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)