התנהגות מינית בגיל 3

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• התנהגות מינית בגיל 3
    קרן
    09/04/2014

שלום,
    יש לי בן ובת בני 3. היום ביקשתי מהם לתפשט ולהיכנס למקלחת (מתקלחים ביחד) ופתאום ראיתי משהו שחשכו עיניי...
    הבן שלי יושב על רצפה עם פיסוק ואומר לאחותו "בואי נשחק בקקה" לוקח אותה בידיים ומושיב אותה עליו בפיסוק. הזדעדתי והרמתי אותה ממנו- אמרתי לו מה זה המשחק הזה?! הוא עונה לי "זה כשהבולבול נוגע בפושפוש..."
    עכשיו בנות אני אתאר את זה בדיוק כמו שזה הוא פשוט כיוון אותה לשבת עליו!!! אז אמרתי להם שאני לא מרשה לשחק ככה אז הבת אמרה "אז בוא נשחק בקקה עם תחתונים" ולבשה תחתון ובאה לשבת עליו שוב.
    בעודי מזועזעת שאלתי אותם מי לימד אותם את המשחק הזה אז הבן אמר משהו על זה שהוא משחק עם אחד הילדים בשירותים בגן ושזה משחק שלימדו אותם בגן.
    התקשרתי לגננת (שהיא מקסימה ואני סומכת עליה בעיניים עצומות) לשאול האם למדו איזה משחק שיכול להיות דומה... איזו השגחה יש בשירותים... היא גם הייתה מזועזעת ואמרה שאין דבר דומה לזה אפילו בגן והם מקפידים על בנים ובנות שנכנסים לחוד,
    אבל אני בסרטים!!! הגננת אמרה לי שזו סקרנות טבעית... אבל מה טבעי בזה?! סקרנות טבעית זה אם הם מסתכלים אחד לשני באיבר המין או נוגעים אחד בשני, אבל לשבת ולנסות להכניס... רצים לי סרטים בראש... שאולי הם נחשפו לזה איפשהו... האם אני מגזימה בתגובתי ? תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התנהגות מינית בגיל 3

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התנהגות מינית בגיל 3 - תגובה

טל כרמלי טבת
    11/04/2014

שלום קרן,

דאגתך מוצדקת. נכון שכבר בגיל 3 מתעוררת סקרנות טבעית לגבי הגוף, לגבי מיניות והבדלים בין המינים. יחד עם זאת ההתנהגות של ילדייך - חיקוי של התנהגות מינית מפורשת של מבוגרים - איננה תואמת גיל ומעוררת דאגה. את צודקת בשאלה היכן למדו על פעילות מינית שכזאת והאם היו חשופים למיניות באופן לא מותאם. ההתעניינות בגיל זה מופיעה דרך משחק (למשל ברופא וחולה) או דרך התבוננות ולעתים גם רצון לגעת באיברים אינטימיים של אחרים (גם באמבטיה), ותפקידנו כמבוגרים ללמד על גבולות, על פרטיות הגוף, מהי נגיעה לגיטימית, להסביר שמשחק תמיד יהיה כשאנחנו לבושים, וכדומה. כך נעזור לילדים להמשיך ולעסוק בנושא, אך באופן נורמטיבי ומקובל.

בתגובתך אליהם נסי להישאר רגועה ולא להביע את הזעזוע שלך בפניהם. במועד נפרד נסי לנהל איתם שיחה רגועה ולשאול שוב היכן ראו התנהגות כזאת. נסי להסביר את ההבדל בין פרטיות לבין סוד, והסבירי שאם מישהו עושה להם משהו עליהם לשתף אותך ולא לשמור על כך בסוד.
    דברי שוב עם הגננת, בקשי ממנה לשים לב באופן מיוחד למה שקורה בהקשר זה, ולוודא שיש בגן פיקוח והשגחה, סביב השירותים ובכלל.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו