מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אימא-סבתא.א'12/04/2014
שלום..
אני פונה אליכם בשאלה קצת מוזרה כדאי לדעת עם באמת יש בעיה או לא והאם יש צורך לעשות עם זה משהו.
נכנסתי להריון בגיל צעיר, אני והחבר שלי החלטנו להתחתן ולהביא את התינוק לעולם.
כמובן שהבנו את מלוא האחריות שנפלה עלינו עם קבלת ההחלטה ועשינו את כל מה שרק יכולנו כדי לתפוס את עצמנו ולתפקד כהורים טובים.
נכון שזה קשה פי שתיים לזוג צעיר ולגמרי חסר ניסיון עם תינוקות וילדים, והגידול שלנו היה רחוק מלהיות מושלם אבל למדנו הרבה מהתינוק, מעצמנו ומאחרים והשתדלנו לעשות הכי הרבה שיכולנו.
מזל גדול שהיו לנו משפחות תומכות, במיוחד אמו של בעלי שהיה לה ניסיון בגידול שלושה ילדים ואת הכוח להיות שם איתנו לאורך כל הדרך. אין שום דרך שנוכל להודות לה על הלילות שהיא נאלצה לקום ולהגיע עד הבית שלנו בגלל קוליק, וירוס או סתם קושי בלהרדים את הילד.
ואולי הבעיה שלי תישמע לכם קצת מרושעת ומטומטמת אחרי שפירטתי לכם את כל מה שהיא עשתה עבורנו.
אבל היום הילדה שלנו כמעט בת שנתיים. את כל השנה הראשונה היא הייתה איתי. למרות שהיה לי פחד לא הגיוני בכמעט כל השנה הראשונה להישאר איתה לבד ואת רוב הזמן בילינו אני והיא אצל המשפחה שלי או המשפחה של בעלי.
לא צריך לספר לכם שהיא הייתה המון אצל חמותי, ואחרי שהיא גדלה חמותי התחילה לקחת אותה גם בסופי שבוע כדי לאפשר לנו לצאת ולהנות מחיי חברה. בזכותה נסענו לשתי חופשות מדהימות של שבוע בשנתיים האלה.
הבעיה הופיעה עוד מזמן והיום זה מרגיש לי יותר רציני. אמנם הילדה קוראת לי אימא ולה סבתא אבל אני מרגישה שמבחינת הילדה, הסבתא היא האימא האמיתית שלה.
היא רואה את הסבתא כמעט כל יום או לפחות פעם ביומיים-שלושה אבל תמיד יש לה העדפה לסבתא. היא מקשיבה רק לסבתא, הולכת רק לסבתא, מעדיפה שאני אלך אבל שהיא תישאר אצל הסבתא. וזה כואב לי.
לא היה לי את הניסיון של חמותי וטעיתי הרבה, אולי לא טיילתי איתה מספיק, הייתי מספיק נוקשה איתה ברגעים מסוימים או פינקתי באחרים, אבל אני מפחדת שאיבדתי אותה.
היא בכלל לא מראה שום רצון להיות איתי כשאנחנו עם הסבתא, היא לא מקשיבה לי כמו שהיא מקשיבה לסבתא. אם היא תבקש ממישהו עזרה או תקשיב ל"אסור" זה יהיה רק עם הסבתא.
אני לא יודעת עם ההרגשה שלי הגיונית וגם עם כן אין לי מושג מה אני יכולה לעשות עם המצב הזה. אשמח לשמוע את דעתכם, תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין
א'12/04/2014שאמנם היא נמצאת המון אצל חמותי אבל אני תמיד שם איתה חוץ מסופש פעם בשבועיים-שלושה..... אני משתדלת תמיד להיות איתה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדילגתם עלי
א18/04/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאימא-סבתא. - תגובה
ד''ר ג'וי בנטוב21/04/2014שלום א',
הפניה שלך נוגעת ללב, מובנת וככל לא סתמית. את רוצה לבדוק האם את תצליחי להיות "אמא" הדמות הכי מרכזית ומשמעותית בחיי ביתך. המשאלה שלך חשובה עבורך ועבור ביתך והקשר שלכן מכאן ואילך.
ילדים אינם טועים, הם חכמים ומזהים מהר מאוד מי הם דמויות ההתקשרות המשמעותיות שלהן, מי הם האנשים שעליהם ניתן לסמוך, שדואג להם ונענע לצרכים שלהם כפי שהם צריכים. כך שאם ביתך קשורה לחמותך זה לא במקרה היא הוותה ומהווה דמות משמעותית עבורה. עבור ביתך זה נהדר שיש לה את חמותך כדמות מטפלת ותומכת, את הטוב הזה את איפשרת לביתך, איפשרת לחמותך לסייע לכם ולטפל בביתך. בלב של ילדים, ושל כל אחד אין מגבלת קיבולת של אהבה. כלומר ביתך יכולה לאהוב מאוד אותכם ההורים ואת סבתא ויש די מקום לכולם. על מנת לממש את הקשר ביניכן כך שביתך תוכל לסמוך עליך ולפנות אליך ברגעי קושי זה משהו שאת צריכה לעבוד עליו ואז היא תרגיש זאת בהתנהלותך. חפשי סוגי אינטראקציה מהם את נהנת עם ביתך, התמקדי בעונג שאת חווה מהאינטראקציה עימה, התמקדי בתכונות שאת מעריכה ואוהבת אצלה, בדקי עם עצמך את את מרגישה כשהיא בתסכול או מצוקה.
להזכירך שביתך רק בת שנתיים כך שיש לך שפע של זמן לשנות ולתקן את טיב הקשר ביניכן.
ניתן לשקול לפנות לטיפול או ייעוץ, לפעמים ישנם חסמים שמונעים מהורים ליצור קשר קרוב יותר, כפי שחלק בהם היה רוצה, עם ילדיהם וניתן לעבוד על כך בטיפול.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדוקטור שלום
א'24/04/2014המון תודה על תגובתך המפורטת, נכנסת לעומקי הפרטים ודייקת כמעט בהכל,
רציתי לשאול אותך האם את חושבת שכדאי לפנות לטיפול או להמשיך לנסות? הרי זאת ילדה ראשונה ואני רק אימא חסרת ניסיון ומבולבלת.
הבעיה שלאחרונה בתי התחילה אפילו לקרוא לסבתא "אימא", ואני מרגישה שאני באמת מתחילה להתאכזב ולהתעצב מאד מהמצב. היא מאד קרובה לאבא ולסבתא ולא מראה שום קירבה אלי. כשאנחנו באים לקחת אותה מהגן היא רצה לידיים של סבתא/ אבא וכשאני שואלת אותה עם בא לה לבוא אלי היא אפילו מתחילה לבכות.
אני יודעת שהמשפט הבא רק יגרום לך להמליץ לי על טיפול עבור עצמי אבל אני בשיא הכנות מרגישה מהמצב הזה שאני לא אימא מספיק טובה ושהיא לא אוהבת אותי. שבגלל הדיכאון והפחדים שלי כשהייתה קטנה יותר, הסבתא תפסה את משמעות האימא בעיניה. אני מרגישה שנכשלתי איפושהו ואין לי מושג עם אפשר לתקן את זה ואם אני זקוקה לעזרה או לא.
המון תודה על תגובתך, מחכה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)