האם לאפשר להורה גרוש לדבר עם ילדיו

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• האם לאפשר להורה גרוש לדבר עם ילדיו
    דני
    15/04/2014

שלום
    אני אב גרוש טרי עם ילד אחד בן 4 במשמורת משןתפת.
    כאשר הילד לא אצלי גרושתי מסרבת לתת לי לדבר עם הילד בטענה כי ייתכן ואני יוצר אצלו מצב פרידה.
    ברצוני לדעת כיצד עליי לנהוג האם באמת שיחת טלפון עם הילד עלולה לגרום לו נזק או אי יצירת קשר עם הילד במשך שלושה וארבעה ימים יוצרת אצלו תחושה נטישה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם לאפשר להורה גרוש לדבר עם ילדיו - תגובה

טל כרמלי טבת
    16/04/2014

שלום דני,

רצונך לשוחח עם בנך בימים בהם הוא לא נמצא איתך הינו טבעי ומובן.
    אינני מבינה בדיוק למה מתכוונת גרושתך כאשר היא אומרת "מצב פרידה". עולה שאלה, האם היא ראתה תגובות לא טובות של בנכם לאחר ששוחח עמך בטלפון. ככלל אני נוטה להסכים ששיחת טלפון בימים בהם לא נפגשים יכולה לסייע ביצירת רצף בתקשורת ובנוכחות, ולרוב אין בה ליצור בלבול או נזק. גירושין מביאים איתם שינוי משמעותי במציאות היומיומית של כל המשפחה וכן של הילד, ושיחות טלפון יכולות לעזור לו לחוות את העובדה שאמנם הוריו נפרדו זה מזו אך לא נפרדו ממנו, וממשיכים לחשוב עליו גם כאשר הוא לא נמצא איתם. עם זאת יש לבחון כל מקרה לגופו, וכדאי להבין את הסתייגותה של האם ולבדוק האם היא נובעת ממצב בו השיחות הללו מהוות עבורו משהו מכאיב או מקשה. נסו לקיים שיחה מעמיקה בנושא ולהגיע להסכמות.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו