מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- זהות מינית בגיל 4רעות15/04/2014
היי,
בתי בעוד חודש תהיה בת ארבע. יש לה אח בן שמונה.
מזה כמה חודשים היא מסרבת בגל תוקף ללבוש שמלות? חצאיות, גרביונים וכו
היא מתעקשת ללבוש ״בגדים של בנים״. כשהיא משחקת במשחקים של משחק תפקידים היא תמיד משחקת את הבן. מלך/ נסיך..
היא אומרת לי שהיא בן וצוחקת ואף אומרת שיש לה בולבול.. סורי על הישירות..
יש לציין שהיא כן יודעת שזה מעצבן אותי אבל לדעתי זה עבר את עניין ה״דווקא״
זה מטריד אותי מאוד.
נ.ב.
בגן היא משחקת גם עם בנות וגם עם בנים
אוהבת משחקים של בנות כגון בובות , מטבח וכו
היא ילדה עדינה בטבעה אך לאחרונה (חצי שנה) יש לה התקפי זעם קשים.
אשמח לעצה כיצד להתמודד עם הרצונות שלה. אני לא רוצה לעודד את הרעיון..
והאם באמת התנהגות זו בגיל ארבע משקפת זהות מינית?
תודה וחג שמח
רעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זהות מינית בגיל 4 - תגובה
טל כרמלי טבת16/04/2014שלום רעות,
בתך נמצאת בגיל בו היא מגלה את ההבדלים בין המינים וסקרנית לגבי מבנה הגוף השונה, כמו גם לגבי התפקידים החברתיים והמשפחתיים השונים וכו. היא גם בגיל בו קיימת נטייה טבעית להיכנס למאבקי כוח ולהילחם על ה"עצמאות".
המלצתי המרכזית היא לתת לה לפעול בהתאם לבחירותיה - בלבוש, במשחק - ולא להיכנס איתה למאבק כוחות סביב נושאים אלה. ייתכן שכמו שאת סבורה זה מעבר ל"דווקא" כלפייך ולתגובה לכעסך, אך את גם מציינת שבגן היא נהנית לשחק עם בנות וב"משחקי בנות", כך שיש משהו בתגובותייך שאולי מעורר בה התנהגות זאת ביתר שאת. כשהיא אומרת שהיא בן ויש לה בולבול את יכולה לענות "את לא בן, את בת, כמו שגם אני בת. אחיך בן וגם אבא בן", אך הישארי עניינית ואל תיכנסי איתה לוויכוחים. את חוששת "לעודד את הרעיון" אך משחקיה טבעיים והתנהגותה לא משקפת בהכרח זהות או נטייה מינית. זהותה המינית והעדפותיה רק מתחילות להתגבש ועוד יכולות לעבור תהפוכות רבות, שבכל מקרה כפי הנראה אינן תלויות בך או בתגובותייך...
שיהיה בהצלחה והמשך חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)