זהות מינית בגיל 4

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• זהות מינית בגיל 4
    רעות
    15/04/2014

היי,
    בתי בעוד חודש תהיה בת ארבע. יש לה אח בן שמונה.
    מזה כמה חודשים היא מסרבת בגל תוקף ללבוש שמלות? חצאיות, גרביונים וכו
    היא מתעקשת ללבוש ״בגדים של בנים״. כשהיא משחקת במשחקים של משחק תפקידים היא תמיד משחקת את הבן. מלך/ נסיך..
    היא אומרת לי שהיא בן וצוחקת ואף אומרת שיש לה בולבול.. סורי על הישירות..
    יש לציין שהיא כן יודעת שזה מעצבן אותי אבל לדעתי זה עבר את עניין ה״דווקא״
    זה מטריד אותי מאוד.
    נ.ב.
    בגן היא משחקת גם עם בנות וגם עם בנים
    אוהבת משחקים של בנות כגון בובות , מטבח וכו
    היא ילדה עדינה בטבעה אך לאחרונה (חצי שנה) יש לה התקפי זעם קשים.

אשמח לעצה כיצד להתמודד עם הרצונות שלה. אני לא רוצה לעודד את הרעיון..
    והאם באמת התנהגות זו בגיל ארבע משקפת זהות מינית?

תודה וחג שמח
    רעות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זהות מינית בגיל 4

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זהות מינית בגיל 4 - תגובה

טל כרמלי טבת
    16/04/2014

שלום רעות,

בתך נמצאת בגיל בו היא מגלה את ההבדלים בין המינים וסקרנית לגבי מבנה הגוף השונה, כמו גם לגבי התפקידים החברתיים והמשפחתיים השונים וכו. היא גם בגיל בו קיימת נטייה טבעית להיכנס למאבקי כוח ולהילחם על ה"עצמאות".
    המלצתי המרכזית היא לתת לה לפעול בהתאם לבחירותיה - בלבוש, במשחק - ולא להיכנס איתה למאבק כוחות סביב נושאים אלה. ייתכן שכמו שאת סבורה זה מעבר ל"דווקא" כלפייך ולתגובה לכעסך, אך את גם מציינת שבגן היא נהנית לשחק עם בנות וב"משחקי בנות", כך שיש משהו בתגובותייך שאולי מעורר בה התנהגות זאת ביתר שאת. כשהיא אומרת שהיא בן ויש לה בולבול את יכולה לענות "את לא בן, את בת, כמו שגם אני בת. אחיך בן וגם אבא בן", אך הישארי עניינית ואל תיכנסי איתה לוויכוחים. את חוששת "לעודד את הרעיון" אך משחקיה טבעיים והתנהגותה לא משקפת בהכרח זהות או נטייה מינית. זהותה המינית והעדפותיה רק מתחילות להתגבש ועוד יכולות לעבור תהפוכות רבות, שבכל מקרה כפי הנראה אינן תלויות בך או בתגובותייך...
    שיהיה בהצלחה והמשך חג שמח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו