מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פחדים לפני השינה - בת שמונה וחצימיכל17/04/2014
לביתי קשה להרדם. היא ילדה אופטימית ושמחה ביסודה אבל בעלת דמיון מפותח שלעיתים מקשה עליה. היא הולכת לישון בשעה תשע בערב אחרי בילוי רגוע של חצי שעה איתי (אחיה הקטנים הולכים לישון לפניה). לפני השינה היא תמיד חוששת שלא תצליח להרדם ובאופן קבוע קמה לפחות פעמיים בבכי עד השעה אחת עשרה.
היות וההרגעה לוקחת זמן וזו זמן איכות שלי עם בעלי, והיות שהסיבות לבכי לעיתים נשמעות על פניו מאוד מגוחכות (לרוב מדובר בארועים מסדרות מצויירות ואני יודעת שלמרות שבעיננו זה מגוחך, בעיניה לא) הדבר גורר כעס מצידנו...
היא ילדה בעלת לב זהב, ממושמעת והיחסים ביננו מצויינים.
איך ניתן לטפל בפחדים האלו?
האם כדאי לפנות לייעוץ?
אודה לתגובתכן,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנוסף...
מיכל17/04/2014הפחדים הללו מונעים מאיתנו יכולת לצאת לבלות. השארות עם אדם אחר בערב (אפילו סבתא) מעוררת אצלה חרדה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנוסף... - תגובה
יאיר סהר23/04/2014שלום מיכל,
מצטער על התגובה המאוחרת.
מפנייתך קל להבין את התסכול, הן מהתחושה שאינכם מצליחים לעזור לבתכם להתמודד עם פחדיה, ולצד זה העובדה כי פחדיה פוגעים בזמן האיכות הזוגי שלכם. את מציינת כי אתם מבינים שפחדיה אותנטיים, אך מתקשים שלא להגיב בכעס על כך שקמה מהמיטה ובוכה.
אנסה להציג תמונה רחבה של המצב, לתפיסתי:
כאשר היא מתעוררת בלילה, היא מפחדת ומרגישה לבד. לכן היא קמה אליכם, ומבקשת את נוכחותכם המרגיעה. כאשר אתם כועסים עליה, אינכם מנחמים או מפחיתים את הפחד שלה, ובנוסף רק מעצימים את התחושה שהיא לבד בהתמודדות עם הפחד, שהופך נורא עוד יותר. בעיני, חשוב מאוד להקל עליה ולאפשר לה להיעזר בכם להפחתת הפחד. ארחיב על כך בהמשך.
תחילה קצת על פחדים באופן כללי:
פחדים מתעוררים לאורך הגדילה, והם תוצר (לואי) של התפתחות הקוגניציה.
כך תינוק בן 10 חודשים שהיה חייכן לכולם מתחיל לפתע לפחד מזרים, וילד עצמאי בן 5 מוטרד לפתע ממות של הוריו. בהמשך ההתפתחות פחדים נוספים עשויים להתעורר, בהתאם לחשיפה לתכנים או אירועים מסוימים (האם היה שינוי כלשהו בתקופה שלפני הופעת הפחדים?)
כאשר בתכם מתעוררת בלילה, היא זקוקה לתחושה שיש לה למי לפנות, ויש מי ששומר עליה. נוכחות מרגיעה שלכם, חזקה, מנחמת אך לא נסערת מהסערה הרגשית שלה, תאפשר לה לווסת את תחושותיה באופן יעיל יותר.
לכן, אם כבר הגיעה לקרבתכם, קראו לה אליכם! חבקו אותה, לטפו אותה, והרגיעו אותה בשקט וברוך. המתינו שתירגע ולוו אותה למיטה בנעימים. שלבו אמירות מרגיעות לגבי נוכחותכם בכל רגע. הסבירו שאם היא מרגישה שהיא מפחדת מדי - היא מוזמנת לבוא אליכם שוב. דווקא כך, התחושה שאינה לבד עם פחדיה תחלחל באיטיות, ותעזור לה להתמודד עם הפחדים בכוחות עצמה.
היזהרו ממלכודת ה: "אין מה לפחד"
אחת המלכודות שאורבות לכל הורה. כשהילד מפחד, אמירה שכזו יוצרת אצלו תחושה דומה של בדידות. ברגעים אלו הילד חושב: "אני מפחד, ולא מבינים אותי. אני לבד מול הפחד!". במקום זה אני מציע אמירות בסגנון: "אני מבין שאת מפחדת, ואני פה ואני אשמור עלייך!" שמחזקת אצל הילד דווקא את התחושה ש"אני מובן, ואני לא לבד".
אם אתם בכל זאת מרגישים שאינכם מצליחים להתמודד באופן יעיל עם פחדיה, אני ממליץ על פניה להדרכת הורים ממוקדת בנושא.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התגובה המפורטת
מיכל24/04/2014בהחלט אאמץ את עיצותיך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשמחה!
יאיר סהר27/04/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)