הילדה עקשנית, איך מתמודדים ?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• הילדה עקשנית, איך מתמודדים ?
    אנונימית
    19/04/2014

שלום, הבת שלי בת ה-9 עקשנית ברמה קיצונית. ברגע שהמילה שלה נאמרה היא לא מוכנה לחזור בה גם אם היא מבינה שהיא עושה טעות! לדוגמא היום החלטנו שנוסעים למסעדה על הים ליום כיף, היא שמחה והתלהבה אבל ברגע שהיא התחילה להתלבש ואמרתי לה שלא צריך בגד ים כי לא נכנסים לים היא ננעלה על כך שאם לא נכנסים לים היא לא הולכת ולא משנה מה.. ניסינו לפתות אותה עם דברים שהיא אוהבת כמו גלידה ומתנפחים ונסיעה באוניה אבל היא פשוט התחילה להסתייג מכל דבר שנאמר לה אפילו שהיא מאוד אוהבת את הדברים הללו !!
    לבסוף כשנאמר לה שאם היא לא נוסעת שתשכח מאטרקציות אחרות בחופר ושהיא הרסה לי את המצב רוח ושבגללה אף אחד כבר לא רוצה לנסוע היא שיחקה אותה שהיא בכלל לא יודעת לאן נוסעים ושלא אמרו לה שנוסעים למסעדה ושיהיו מתנפחים וכו' (למרות שנאמר לה בברור) ואז אמרה שאם כך אז היא כן נוסעת.
    והתחיל סיפור חדש- סיפור הלבוש, היא נעלה נעלי אצבע. כשנאמר לה שהיא לא יכולה לצאת עם נעלי אצבע התחילה מלחמה חדשה. היא טענה שאין לה נעליים אחרים למרות שיש לה. ופתאום היו לה תלונות על כל נעל שהוצעה לה. ושוב בכי וצעקות וכשהיא הבינה שהולכים בלעדיה היא החליטה כן ללבוש את הנעל שהוצעה לה.
    אני מרגישה שברגע שהיא אומרת משהו, לא משנה שום דבר ואפילו אם היא מבינה שהיא עושה טעות היא לא תחזור בה! היא פשוט ננעלת ורק אחרי בכי וצעקות היא נרגעת וגם אז היא בחיים לא תודה שעשתה טעות.. תמיד אותו משפט - "לא אשמתי ש______ . ההתנהגות הזו כבר פוגעת בה, היא לא הייתה מוכנה לקנח את האף במשך תקופה ארוכה ועכשיו היא חולה עם סינוסיטיס, וגם כשנאמר לה ע"י הרופא שזה בגלל שהיא לא מקנחת את האף היא לא מוכנה לקבל.
    בנוסף לפעמים היא אומרת משהו וכשאומרים לה שהיא אמרה את זה היא אומרת מה פתאום, לא אמרתי .. וכולם כולל היא יודעים שהיא אמרה את זה אבל היא פשוט מתעקשת שהיא לא! דוגמא נוספת לכך כשיש בגדים על הרצפה ואני מבקשת ממנה לסדר אותם היא אומרת שהיא לא יודעת איך וכשאני באה לעזור ומבקשת ממנה שתביא לי את הבגדים הזרוקים היא אומרת שאין בגדים זרוקים, ושהיא לא יודעת איפה הם (כשהם נמצאים מולה)
    ההתנהגות שלה בלתי נסבלת ומאוד קשה, אני מרגישה מיואשת, מה עושים ???

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הילדה עקשנית, איך מתמודדים ? - תגובה

ד''ר ג'וי בנטוב
    23/04/2014

שלום אמא אנונימית,
    מתוך התאור נשמע שההתנהלות שלכם עם ביתכם קשורה בהצבת גבולות ויצירת סמכות יעילה.
    כיום ביתך נשמעת מאוד עקשנית, כלומר היא לא מצליחה להתגמש צריכה שהדברים היו בדיוק כמו שהיא רוצה. מעניין לחשוב כיצד הדברים התפתחו שהיא הגיע למצב הזה.
    בדרך כלל התנהגות כזו של ילדים היא תולדה של סמכות הורית לא יעילה.
    מתיאור של התגובה ההורית שלכם נשמע שאתם נעים בין שני קצוות, רכות יתר: מוותרים לה ,מנסים לפתות אותה בטוב. וכשזה לא עובד עוברים לקשיחות יתר: "לא נוסעים בגללך". דפוס זה נפוץ אצל הורים שמתקשים למצוא דרך יעילה להציב גבולות לילדים שתאזן בין הצרכים והרצון של הילד לבין מגבלות המציאות.
    הדרך שתשפר את ההתנהלות של ביתך ואת הקשר ביניכם היא עבודה על האופן בו אתם מציבים גבולות. יהיו סבלניים אך עקביים והחלטיים, הסבירו לה מה הולך להיות ולה בחרתם כך. הסבירו לה כיצד לקחת את צריכה בחשבון בהחלטה שלכם, ומרגע שהחלטתם זה מה שקובע.
    התיאור שכתבתי מעט כללי ופשטני , כל הורה צריך למצוא את הניסוח והדרך שנוחים לו להעביר את הרעיון הזה. במידה ואתם חשים שלא תוכלו לעשות שינוי עצמאית באופן הצבת הגבולות שהייתי ממליצה לכם לקחת כמה פגישות של הדרכת הורים לעבוד על הנושא, בעיקר לברר איך היה עד כה במשפחה ומה נכון לכם.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו