שאלה מסקרנת מחול

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שאלה מסקרנת מחול
    ליאת
    19/04/2014

אני בעלי ובתנו בת 6 נמצאים כמה חודשים במדינת עולם שלישית , יחסית למקומות אחרים , המקום לא מאוד מוכה גורל .אבל מה שתופס לי כל הזמן את העין ואי אפשר לחמוק מזה , את הילדים הקטנים , ואני מדברת על ילדים קטנים מאוד בני 3 ו5 , שנכון מכורח נסיבות החיים והעוני , נראים כל הזמן מלוכלכים , ואני לא יודעת מתי היתה הפעם האחרונה שהם אכלו ארוחה , או ראו את אמא וקיבלו ממנה חיבוק , אבל מצד שני החיים לימדו אותם להיות עצמאיים בטירוף, וזה אומר שילדה בת 4 מתנהגת כמו אמא קטנה לאחים הקטנים שלה , (בעוד ששלנו מתעצלים לסדר את הצעצועים והחדר שלהם )ילדות בנו 3 ו 2 הולכות קילומטרים יד ביד בצידי הכביש למכולת ,( הדור של היום הולך 100 מטר ברגל ומתחיל לקטר )! בני 3 יודעים לשחות , ( אנחנו ישר רצים לחוג שחיה שעולה מאות שקלים ) ורוכבים בלי גלגלי עזר , ילדים בלי טלווזיה , אייפד ושמייפד ....ומצד שני אנחנו עובדים מאוד קשה כדי לתת לבתנו את הכי טוב ....ולא ההיתי רוצה שהיא תחליף יום אחד ביום שלהם ! אבל מה בעצם קורה ככל שאנחנו מגוננים ונותנים יותר כך בעצם משיגים את התוצאה ההפוכה , הילדים של היום מפונקים בטירוף ... השאלה שלי איך מוצאים את האיזון !!!???

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה מסקרנת מחול

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה מסקרנת מחול - תגובה

ד''ר ג'וי בנטוב
    21/04/2014

שלום ליאת,
    את מעלה הרבה סוגיות מרתקות הנוגעות בסוצילוגיה פסיכולוגיה פילוסופיה ועוד.
    קודם כל נחמד לראות שהטיול שלכם היה מעורר השראה ומחשבה.
    אני מסכימה עם הרבה מהאבחנות שלך, אכן התרבות המודרנית הופכת אותנו ואת ילדנו לתלותיים מאוד בחפצים וחמוריות, כך שנוצר מעגל שבו אנחנו צריכים לעבוד הרבה וקשה כדי לממן את החצפים ההולכים ומתרבים שאנחנו תלויים בהם וכך הלאה. זהו התליך מאקרו חברתי שיש לנו מעט שליטה עליו.
    באשר לילדים שאת רואה במדינה בה אתם מטיילים כדאי להבחין בין מספר תופעות. ראשית הזנחה הורית רגשית או פיסית ועצמאות בטרם עת אינם מובילים לתוצאות מיטבות בהתפתחות של ילדים. גם אם ילדים מצליחים למצוא דרכים לשרוד את זה, יש לכך מחירים בחיים הנפשיים וביכולות של אותם ילדים. לדוגמה כשאדם חי במוד של הישרדות יכולת הלמידה של דברים חדשים והיצרתיות נפגעים משמעותית. אלו סוגיות נבדלות מהתלות בחפצים, ואחריות ועצמאות תואמי גיל.
    המפתח להתפתחות תקינה היא אכן כפי שציינת האיזון.
    אם את בוחרת לחיות בישראל או במדינה מערבית על מנת שילדיך יכולו לגדול להיות בוגרים מסתגלים וחלק מהחברה יהיה בעייתי לנתק אותם בעידן בו הם חיים. עם זאת יש לחנך ולסייע להם ליטול אחריות על עצמם והסביבה שלהם, להפנים ערכים פרו-חברתיים. לפתח דימוי עצמי חיובי ועולם פנימי שאינו תלוי לגמרי העולם החיצוני הגשמי.
    החינוך לרעיונות והערכים הללו מתחיל מגיל מאוד צעיר, הרבה דרך דוגמה אישית.
    דוגמאות בודדות לדברים שניתן לעשות עם ילדים זה: לקחת כלב שילדים יגדלו ויהיו אחראיים ליצור חי, השתתפות בתנועות נוער, שם לומדים ילדים לשתף פעולה או להדריך ילדים קטנים מהם.
    בכל מקרה המשיכי להשקיע מחשבה בסוגיות הללו, הן חשובות מאוד ואני בטוחה שתמצאי את האיזון שנכון לך ולמשפחתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו