צמיחה אישית וחברתית

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• צמיחה אישית וחברתית
    רחל
    08/04/2008

שלום רב,
    בני בן 5.5 לפני שנה וחצי עברנו דירה מבית שהוא מאוד אהב עם חבר קבוע והכל היה בטוח עבורו, למקום קטן יותר חברה חדשה בית קטן שכור המעבר היה מתוך בחירה ונבע מקושי שלנו (ההורים) התהליך לא היה פשוט אך ניראה שכולנו התחזקנו אצל בני רק עכשיו ניתן לראות ניצני השלמה עם כל המעבר. בני הוא ילד חכם לומד הרבה על העולם יש הרבה נושאים שמעניינים אותו את רוב הדברים לא קשה לו להשיג הוא יודע בדיוק איך לרוב מדובר בחומר. במשפחה הוא בן בכור נכד בכור ומאוד נערץ תמיד כולם רוצים להיות איתו לטייל איתו וכו' אך ברור לי עדין כי מעמדו בחברה לא כפי שהיה רוצה לרוב הוא מתקשר להזמין חברים ולעיתים ניראה נואש בניסיונות לקדם את עצמו, אני לא יודעת איך להתמודד עם מצבים בהם הוא ממש נפגע כשמישהו מבטיח לו להיפגש איתו אחה"צ ואז הולך לאחר (גם אני הייתי נפגעת מזה) איך אחזק אותו איך העלה את ביטחונו העצמי כך שיגיע לקבוצת השווים ויבין כי גם לו יש מה להציע וכך ישדר. מצטערת על ההצפה ממש שיקוף של מה שאני חווה. תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צמיחה אישית וחברתית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מצפה לתגובתכם בבקשה

רחל
    09/04/2008

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעברים

שרון באומל
    09/04/2008

שלום רחל
    אני מציעה לדבר עם בנך באופן פתוח על הקושי שמבעבר. אפשר לעשות זאת גם דרך משחק או סיפור. אני מציעה לשקף את הקושי שבמעבר (פעם היו לך הרבה חברים. עכשיו לפעמים אתה לא בטוח אם מישהו הוא בחר שלך או לא). הידיעה שלו שמישהו נמצא עימו בקושי תקל עליו מאוד וכן תארגן לו את החווייה.
    בנוסף, אני מציעה לתת זמן, ועם הזמן דברים מסתדרים. אני יודעת שזה לא מנחם, אבל יש דברים שצריך לתת להם להיות.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אומרים שילדים סתגלתניים...

רחל
    09/04/2008

אומרים שילדים הם סתגלתניים האם שנה וחצי זה לא הרבה זמן עבור ילדים??
    הסבים שלו גרים מאחורי הבית הקודם שלנו ואנחנו נוסעים לשם לפחות פעם בשבועיים יתכן כי זה מעכב אותו??? מחזיר אותו לאותה ההתמודדות שוב ושוב הבית הגדול היפה על יד אנשים שחשובים לו כל כך לעומת המקום המרוחק הבית הקטן???
    איך לדעתך עלינו לפעול? בשנה הבאה יעלה לכיתה א' הייתי רוצה שהבסיס יהפוך לבטוח לפניי.
    תודה מראש על זמנך והתיחסותך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

שרון באומל
    09/04/2008

שלום לך שוב
    אם העניין נמשך שנה וחצי, מדובר על קושי יותר משמעותי משחשבתי, ובמקרה זה הייתי מציעה להיוועץ באיש מקצוע במקום מגורייך.
    לגבי הסבים: איני חושבת שזה מה שמקשה עליו ולא הייתי ממליצה להמעיט בקשר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איש מקצוע?

רחל
    11/04/2008

כשאת אומרת איש מקצוע למה את מתכוונת מגוון המטפלים היום הוא כל כך רחב האם יש תחום ספציפי שהיית ממליצה עליו?
    האם לדעתך רכיבה טיפולית יכולה לסייע בעניין ההסתגלות?
    שקלתי לפנות לתחום בגלל עניין הביטחון העצמי משהו להעצים אותו לאפשר לו להיות "גבוה" בשליטה וכו' אך לדעתך יש קשר ישיר להסתגלות? או שיש צורך לפנות לתחום הוורבאלי ולברר איפה הוא "תקוע"?
    שוב תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו