האב הורחק מהבית

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• האב הורחק מהבית
    נופר
    21/04/2014

שלום רב,
    אודה מאוד לעזרתכם - אני נמצאת בהליך גירושין (העניין טרם הוסבר לילדה בת ה-5 ותאומים בני שנתיים). אתמול בעלי הורחק מהבית ל-11 יום בעקבות אלימות מילולית כלפיי (הילדים לא היו עדים לאירוע, אך בהחלט חוו מצבים בהם האבא צועק, מקלל ומאיים עלי בנוכחותם בעבר). הבת הגדולה כבר התחילה לשאול איפה אבא ולהגיד שהיא מתגעגעת אליו ורוצה אותו. בינתיים אמרתי שאבא נסע לטיול משפחתי. מה עלי לענות במצב כזה??
    תודה מראש,
    נופר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האב הורחק מהבית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האב הורחק מהבית - תגובה

טל כרמלי טבת
    23/04/2014

שלום נופר,

עלייך ועל כל משפחתך עוברים ימים לא פשוטים ומטלטלים. צר לי לשמוע שחווית אלימות ואיומים.
    אינני יודעת באיזה שלב אתם נמצאים מבחינת הליך הגירושין, וכמה זמן את ובעלך תמשיכו להתגורר יחד, אך בכל מקרה אם אכן תיפרדו תצטרכו בשלב מסוים לנהל עם הילדים שיחה ולהסביר להם מה עומד לקרות, עם כל אחד בהתאם ליכולת ההבנה שלו.

בינתיים את מתמודדת עם מצב של היעלמות פתאומית של האב ועם השאלות שזה מעורר. אני מניחה שעבור הילדים, גם אם היו חשופים למריבות ולאלימות, מדובר בדמות משמעותית אשר ללא הכנה מוקדמת יצאה מהבית, ופתאום לא מהווה חלק משגרת יומם. גם בעניין זה המענה צריך להיות בהתאם ליכולת ההבנה וההכלה של כל ילד. לקטנים ניתן לומר שאבא היה צריך לנסוע לכמה ימים, וישוב אחר כך. נראה שהם קטנים מכדי לשמוע הסבר מפורט יותר. לבת הגדולה ניתן לומר יותר מזה, בהתאם להיכרותך איתה ולהערכתך כמה תוכל להבין ולעכל. ניתן לומר לה שבגלל מריבה עזה במיוחד בינך לבינו, אבא התבקש לצאת מהבית לכמה ימים, על מנת שהרוחות יירגעו.
    עד כמה שאני מבינה האלימות לא כוונה כלפי הילדים, האם ההרחקה היא גם מהם? האם יוכל להיות איתם בקשר טלפוני בתקופה זו? בוודאי יש גורמי רווחה אשר מעורבים, אולי תוכלי להתייעץ ולהיעזר גם בהם.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו