מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תגובה להצקותדורית21/04/2014
הבת שלי בכיתה ד בת 10 ילדה מופנמת אינה מספרת מה עובר עליה . כאשר אני שואלת איך היה בבית הספר אומרת בסדר וזה הכל.
לאחרונה ניסיתי לשוחח איתה ואיך שהוא הגענו לשיחה בה היא אמרה שיש שתי ילדות בשכבה שמציקות לה כאשר הן מתראות באחד החוגים. כאשר שאלתי מה זאת אומרת מציקות היא אמרה שהן חוסמות לה את הדרך וצוחקות עליה מהצד וכל מיני כאלה. ששאלתי אותה האם אמרה למורה טענה כי יש הרבה ילדים בחוג והמורה לא רואה את ההצקות.
הצעתי לה שאני אלך לדבר עם המורה והיא ממש מתנגדת ואמרה שהיא פוחדת מהילידות האלה.
השאלה שלי היא מה עלי לעשות. האם להתעקש ולגשת למורה, אני ממש לא יודעת מה לעשות ומרגישה חסרת אונים שאינני יכולה לעזור לבתי.
אודה לתשובה
דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה להצקות - תגובה
טל כרמלי טבת25/04/2014שלום דורית,
דאגתך מובנת, קשה לנו לשמוע שילדינו חווים יחס לא נעים מצד ילדים אחרים ויש רצון מיידי להגן עליהם. עם זאת, הייתי מנסה לברר קצת יותר במה מדובר, האם אותן ילדות מציקות לה רק בדרך לחוג או גם בחלקים נוספים של היום, והאם יש ילדים נוספים שמפריעים לה. מעבר לזה, מהו מצבה החברתי? האם יש לה חברות? האם היא נפגשת עם ילדות מהכיתה בשעות אחה"צ? אם יש לה "קבוצה" משלה אז הקושי מול אותן ילדות יכול להיות פחות חריף, ואילו אם היא מבודדת, אז ההתמודדות איתן קשה יותר.
נשמע שבאופן כללי בתך ממעטת לשתף אותך במה שעובר עליה, וזה מצב שכדאי לנסות לשפר אותו, לטובת שתיכן - את תרגישי קרובה אליה יותר, והיא תדע שיש לה כתובת לשיתוף בקשיים ובמצוקות, אם הם עולים. מבלי ללחוץ עליה יותר מדי, נסי להזמין אותה לזמן שהות משותף, אולי תהווי לה מודל בכך שאת תשתפי אותה מעט במה שעבר עלייך במהלך היום או ברגשות שיש לך, וגם אמרי לה באופן ישיר שאת היית רוצה לדעת מה עובר עליה כי אכפת לך ממנה, וכי לפעמים אולי תוכלי לעזור.
בנוגע לפניה למורה, הייתי מנסה לדבר איתה עוד על כך שהיא תפנה בעצמה. נסי להבין יותר למה היא מתנגדת לדבר עם המורה, וממה היא מפחדת. עודדי אותה לספר על דברים לא נעימים שקורים לה בבית הספר, והעבירי מסר שתפקידם של המבוגרים - מורים, הורים - לדעת על הדברים הללו כדי שיוכלו לעזור ולהגן. בנוסף, דברי איתה על אופני התמודדות אפשריים מול אותן ילדות - מה היא יכולה לענות להן ואיך להגיב, על מנת שהיא לא תרגיש חסרת אונים מולן אלא כמי שמסוגלת גם להגן על עצמה בעצמה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)