מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הנקהגבי22/04/2014
שלום,
בתי בת שנה ועשרה חדשים ואני מניקה אותה. היא לא בגן עדין, פרט ליומיים בשבוע עם מטפלת כשאני עובדת.
היא יונקת המון במשך היום ומספר פעמים במהלך הלילה. הייתי רוצה להפחית את כמות הפעמים אבל לא להפסיק לגמרי להניק. אני לא ממש יודעת איך לעשות זאת, מה לומר לה, מתי זה כן ומתי זה לא, כלומר מה ההגיון מאחורי זה.
אני מנסה לפעמים לא לתת בזמנים שאני מרגישה שמשהו אחר כמו שתיה, אוכל, חיבוק יכולים לעזור, זה גורר בדרך כלל צעקות והעלבות והרבה פעמים אני מוותרת.
תודה רבה,
גבי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה - תגובה
יאיר סהר23/04/2014שלום גבי,
הפניה שלך מערבת שני נושאים השלובים פעמים רבות זה בזה.
האחד הוא אכן נושא ההנקה-הענקה.
השני הוא נושא השינה, והוא בעיני הנושא בו כדאי להתחיל בשינוי.
שינה:
באופן כללי, רוב התינוקות (גם תינוקות יונקים) מפתחים יכולת שינה רצופה במשך הלילה החל מגיל 4-6 חודשים ועד גיל שנה.
לצערי, אני נתקל פעמים רבות בהורים המעדיפים האכלה לאורך הלילה (או לפחות פעם אחת בלילה) על פני שינה רצופה, בעיקר מתוך תפיסה שגויה שאוכל חשוב יותר משינה.
חשוב להבין שכבר סביב גיל 6 חדשים התינוק אינו חייב לאכול במהלך הלילה, כך שמתאפשרת שינה רצופה אשר הנה אחד הגורמים החשובים ביותר להתפתחותו.
כמובן שחשוב לבחון איך היא ישנה לאורך היום, ובאיזה אופן היא נרדמת - למשל האם היא נעזרת בהנקה לפני כל שינה, לצורך הירדמות?
הנקה-הענקה:
חשוב להבחין בין הנקה להרגעה. מהתיאור שלך, נשמע לי שבתך לא תמיד יונקת, אלא גם משתמשת ב"הנקה" כמקור לנחמה. האם אני צודק?
אם כן, מדובר בהשתרשות של תלות שלה בך, לצורך תפקוד יומיומי. במקביל לכך שאת מבטאת אי נוחות לגבי העניין, חשוב לשנות את ההרגלים הללו בעיקר למען הילדה.
ההנקה נתפסת בעינינו בהענקה אולטימטיבית, אולם לא פעם מתפתחת תלות. במקרה כזה, ההנקה למעשה מונעת ממנה לפתח יכולות עצמאיות (הרגעה עצמית למשל), אשר חשובות מאוד לתפקודה בעתיד.
אני ממליץ להיעזר בהדרכת איש מקצוע בעל נסיון, על מנת לעזור לכם להתחיל לפתח הרגלי שגרה חדשים. ההדרכה במקרה זה חשובה בעיני, על מנת שלא להיגרר לאירועים של "מאבקי כוח" (צעקות והעלבות). אירועים כאלה עשויים לעורר התנגדויות מיותרות, להקשות על השינוי, ולהגדיל תחושות תסכול, וחבל.
אשמח לספק פרטים נוספים במידת הצורך.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)