מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שמח איתי, אוהב אותי? לא אוהב? בוכההירדן22/04/2014
היי בני בן 11 חודשים ואני איתו רוב הזמן .
כשהוא איתי לפעמים מרגיש לי שאני רק המטפלת שלו ואין תמיד קשר עין או חוויות יחד, לפעמים צוחק ונהנה ורגוע ולפעמים מסתכל עליי ומשמיע קולות של "אההה" "אההה" כעס כזה ורוצה את סבתא שלו????????!
דבר נוסף ברגעים שהוא איתי ורוגע וכיף לו וכשהוא רואה את אביו בכיייייייייייי מטורףףףף רוצה את אבא וזה הגיע למצב שהוא בוכה כשהוא קם בבוקר, בלילה וזה מטריד אותי כי כואב לי שהוא בוכה דמעות כאלה ופתאום ניהיה לא רגוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמח איתי, אוהב אותי? לא אוהב? בוכהה - תגובה
טל כרמלי טבת26/04/2014שלום ירדן,
את מתארת שהקשר בינך לבין בנך הקטן הינו סוער ולא יציב, ואני מבינה שזה מקשה עלייך ומדאיג אותך. אתם נמצאים בשלבים מוקדמים יחסית של היכרות ושל "יצירת הקשר", וטוב שאת רגישה ושמה לב שמשהו לא נראה לך, כי יש לכם עוד הרבה אפשרות לשיפור במידת הצורך. לא ציינת אם זהו בנך הראשון, אבל אם כן, אז על אחת כמה וכמה טבעי שמתלווים לתקופה זו חששות, ושאלות האם ההורות שלנו "נכונה" וטובה מספיק.
את מציינת מעברים בין תחושה טובה ונינוחה שיש ביניכם, לבין רגעים בהם תינוקך מבטא פתאום כעס או רצון להיות עם דמות אחרת. ייתכן מאד שזהו מצב טבעי, שכן אף תינוק אינו "מרוצה" כל הזמן, ויש רגעים שבהם הוא חש שצרכיו אינם מסופקים - קר לו, חם לו, הוא רעב, משועמם, מבוהל, וכדומה. אך ייתכן גם שיש גורם נוסף לאי שקט, ולכן מומלץ ראשית לשלול מקור רפואי (אצל רופא הילדים), ולאחר מכן ניתן לפנות לאיש מקצוע התפתחותי (רופא או פסיכולוג), שיוכל להתרשם האם יש משהו נוסף שיכול להסביר את תחושותייך לגבי "חוסר חוויית יחד". ייתכן מאד שמדובר בתהליך טבעי שבו בנך "מגלה" דמויות נוספות ומעוניין כעת גם בנוכחותם של אביו או סבתו, אך בגלל התחושה שלך שיש משהו בקשר שלכם שכדאי לשפר, הייתי ממליצה על פנייה כזאת. איש מקצוע יוכל להעריך מקרוב האם יש קושי כלשהו שבנך מתמודד איתו, או שאולי את יכולה להפיק מהדרכה הורית ומבירור החוויה המשותפת שלכם.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)