מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התעללות בגן טרום חובהשרונה23/04/2014
שלום רב,
לצערי גם אני נמצאת באותה הסירה, אך מנגד אני לא זו שראיתי את הסימנים וזאת מאחר והבן שלי לא ממש מבטא את עצמו.
הבן שלי בן 5 ונמצא בגן טרום חובה.
הסייעת הקודמת שלו בגן יצרה איתי קשר וסיפרה לי על מהלך התנהלות הגננת בגן אם הבן שלי אשר כולל ענישה בחדר סגור או בפינת בובות למשך חצי יום ומעלה, הגננת גם לוקחת אותו למעון לעונש, מנדה אותו משאר הילדים בגן וכ"ו.
לאחר ששמעתי את זה התחלתי להבין יותר את הסימנים של מצוקה: הרטבה במיטה בלילה באמצע השבוע ( אך בסופ"ש הוא יבש), כשאני כועסת עליו הוא מתרחק ממני ונבהל.
לצערי הרב אני לא הבנתי זאת,
למי אני צריכה לפנות? האם להתעמת אם הגננת או קודם לערב מישהו בחיר?
נותר לילד שלי עוד חודשיים בגן.
אודה לכול תשובה שתאיר את עיניי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התעללות בגן טרום חובה - תגובה
יאיר סהר27/04/2014שלום שרונה,
הסוגיה שאת מעלה היא מטרידה מאוד. נראה שבנך מגיב באופן מאוד לא טוב להתנהלות הגננת, ולכן בעיני ההגנה הטובה ביותר שאת יכולה להעניק לבנך היא לדאוג ולהפסיק את ההתנהגות של הגגנת כלפי בנך.
אני מציע לפעול בשני מישורים.
האחד הוא בירור שלך עם הגננת לגבי הנעשה, והבעת עמדה ברורה שאינך מוכנה לקבל זאת.
השני הוא פניה למנהל/ת הגן, או סמכות בכירה אחרת לצורך עריכת בירור מקיף יותר. חשוב שאף ילד לא ימשיך להיפגע מההתנהלות שלה.
במידת הצורך, במידה ונראה כי דבר לא משתנה, לא הייתי פוסל אפילו להעבירו לגן אחר (גם כשמדובר בחודשיים אחרונים).
בעניין בנך,
אני מציע לשוחח עימו על המצב, להסביר לו שנודע לך המצב, ושהתנהלות הגננת אינה תקינה. בשיחה כדאי מאוד לחזק אותו ולשוחח על התחושות שלו, ולהעביר לו תחושה שאתם לחלוטין תומכים בו ושהוא חשוב לכם.
בקשי ממנו שיספר לכם במידה ומתרחש אירוע נוסף (בגן ובכלל), והסבירי לו שכך תוכלו לדאוג לו, ולשמור עליו.
במקביל, חשוב לעקוב אחר התנהלותו ברגישות, ובמידה של חשש אף לגשת להתייעצות עם איש מקצוע.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)