בעיות הרדמות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בעיות הרדמות
    מריה
    26/04/2014

שלום ,
    יש לי בן שהוא בן 6.5, אנחנו עברנו בתקופה אחרונה לבית חדש וכל ילד קיבל חדר משלו , בבית הקודם בני היה יושן עם אחותו הקטנה בחדר ועכשיו הם ישנים בנפרד בתקופה אחרונה הוא לא מוכן לישון בחדרו כי הוא כביכול מפחד להירדם שם הוא רוצה לישון עם משהו או במיטת הורים וכך כל יום הוא נרדם או אם אחותו או במיטת הורים לבד עם אור קטן, ואחרי שנרדם מעבירים אותו לחדרו והוא ישן טוב בלילה. מה כבר לא ניסינו לעשות שמנו לו מנורת לילה שלא יהיה לו מפחיד , קוראת לו סיפור לפני שינה או קצת יושבת לידו ומנסה להרגיעו אבל זה לא עזר. רציתי לדעת מה אפשר לעשות בנידון . תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות הרדמות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות הרדמות - תגובה

יאיר סהר
    27/04/2014

שלום מריה,
    אני יכול להבין את התסכול שלך, במיוחד כשאתם סופסוף יכולים לאפשר לכל אחד מילדיכם חדר משל עצמו.

פחדים הם עניין טבעי, והם מתעוררים ומשתנים לאורך כל ההתפתחות. החל מחרדת הזר קרוב לגיל שנה, פחדים מהמוות, וגם פחדים מחושך או מפלצות.
    את אומרת שהוא "כביכול מפחד להירדם שם", ואני תוהה מדוע השימוש בכביכול?
    האם את לא מאמינה שהוא מפחד?

אני גם תוהה, בהנחה שהוא מפחד, מדוע לא לאפשר לו לישון עם אחותו בשלב זה?
    האם יש סיבה טכנית או אחרת לכך שישן בחדר נפרד?

אשמח להתייחס לתשובותייך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לגבי הרדמות

מריה
    28/04/2014

תודה לך יאיר, ולשאלתך למה אנחנו לא שמים את האחים לישון ביחד בגלל שהקטנה נרדמת מהר והוא רק מציק לה , וגם בבוקר הוא תמיד קם מוקדם אז על הדרך הוא גם מעיר אותה ואז מתחילה הסרנדה הוא מציק והוא לא ניתן לי לישון וכו' עכשיו כשהם לא ישנים ביחד , בבוקר כשהוא מתעורר הוא מעסיק את עצמו בחדר עד שנמאס/משעמם לו.
    ולעניין האם הוא באמת מפחד לא יודעת, כעקרון בחדרו יש רק מיטה, ארון ומשחקים שלו וחדר לא עמוס כזה ואין משהוא שיכול להיות מפחיד...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לגבי הרדמות - תגובה

יאיר סהר
    28/04/2014

שלום שוב,

אתחיל מהסוף:
    פחדים עשויים להתעורר בנו ובילדים כמובן, גם ללא סיבה חיצונית נראית לעין.
    לעיתים, הפחדים נובעים מבפנים, מהמחשבות, ולכן ההורים לא יכולים לשלוט על כך.

לגבי "אין משהו שיכול להיות מפחיד" - חשוב לזכור שההתבוננות שלנו היא של מבוגר. רובנו מפחדים מהחושך (בסמטת רחוב אפלה למשל), ולכן מצליחים להתחבר. רובנו לא מפחדים ממפלצות, אולם יש קונצנזוס על הנושא - :ילדים מפחדים ממפלצות", ולכן גם עם זה אנחנו מצליחים להתמודד.

אולם אצל ילדים, הפחדים עשויים לנבוע מתוך מגוון רחב מאוד של סיבות, גם כאלו שיראו לנו "לא מפחידות". שאלתי אם את מאמינה שהוא מפחד, מפני שלעיתים ילדים משתמשים במילים "אני מפחד" כדי שלא לבצע פעולה מסוימת בזמן מסוים. למשל: "אמא, אני לא רוצה לסדר את הצעצועים, אני מפחד". במקרה כזה כדאי לבחון היטב האם מדובר בפחד או אי-חשק ש"התחפש".
    בהתייחסות לתשובתך, מתקבל הרושם שבנך באמת מפחד.

ועתה לעניין השינה יחד, והבעיות שהיא יוצרת:
    להבנתי, אם בנך ישן עם אחותו - הוא מפריע לה לישון, ואם ישן לבד - הוא מפחד.
    אלו הם פני הדברים כרגע, אולם לאור גילו, ולאור העובדה שאינכם רואים בעיה עקרונית עם שינה של שני הילדים באותו חדר, נראה לי שניתן להגיע איתו לשיח חיובי.

לכן אני מציע להסביר לו את המצב בדיוק כפי שהסברת לי.
    בחרו זמן נעים בשעות אחה"צ, והסבירו לו שאתם מבינים שהוא פוחד לישון לבד בחדר, והייתם רוצים לאפשר לו לישון עם אחותו, אלא שכאשר הוא נמצא איתה בחדר, הוא מפריע לה לישון, ואתם לא מוכנים לזה.
    בדקו איתו האם לדעתו יש אפשרות שיהיו באותו חדר ולא יפריע לה (גם אם הוא מתקשה להירדם, או שכבר התעורר). אם כן, יוכל לישון יחד איתה בחדר. אם לא, יצטרך לישון בחדרו.

אני מניח שהוא ירצה לעשות נסיון, אלא שבימים הראשונים יתקשה להיפרד מהרגלים קודמים, ויפריע לאחותו. נסו להיות סובלניים מספר ימים, והזכירו לו בנעימים כי סיכמתם יחד שלא יפריע לה לישון, ללא איום ש"אם תמשיך, נחזיר אותך לחדר", שאנחנו בד"כ משתמשים בו.
    הסיבה שאני מציע שלא לאיים, היא שאיום יגדיל את הפחד שלו שבאמת תחזירו אותו לחדר שלו, וכך יתקשה עוד יותר להירדם.

אשמח שתשובו לעדכן.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו