גמילה ממושכת

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• גמילה ממושכת
    לי
    27/04/2014

בני בן 4 חצי אנחנו כבר לשנתיים מנסים לגמול ניסנו כבר כול מה שאפשר (מה זה פרסים להסביר בו לא להזכיר או לדבר על זה)
    אנחנו כבר לאחרונה נורא כועסים וצועקים כי הוא לא מפסיק לעשות קקי
    אין לא בעיה עצירות הוא יושב 2 דקות על השירותים ואומר אין לי או קשה לי ואז יורד שם תחתונים ומתחיל בשלבים לעשות את הקקי בשקט או בצד עד שיוצא הכול
    ( גם בשבועות האחרונים הוא להתחיל גם לעשות בגן משחקים במיוחד בגן)וזה לא מפריע לו בכלל הוא גם לא יגיד שיש לו זה לא מפריעה לו
    הוא גם אחרי שכועסים שעשה קקי הוא אומר שקקי צריך לעשות בשירותים והוא יעשה זה מה לא קורא
    כבר לא נעים לנו ללכת לשום מקום ואנחנו גם רבים בינינו אני ובעלי בכלל הנושא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גמילה ממושכת

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גמילה מתמשכת

לי
    28/04/2014

אשמח לתשובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה ממושכת - תגובה

טל כרמלי טבת
    28/04/2014

שלום לי,

אתם מתמודדים הרבה מאד זמן עם בעיה אשר מעוררת אי נוחות רבה, בעיקר לסביבה המשפחתית וגם לילד עצמו. את מציינת גם מתח שמתעורר ביניכם ההורים, ומגבלה על אורח החיים. ללא ספק זוהי בעיה שכדאי מאד "להיפטר" ממנה, אך לעתים קרובות זה דורש תהליך ארוך וסבלנות רבה.
    מספר שאלות עולות ממה שכתבת: האם לגבי פיפי הייתה גמילה? האם זה קורה לו בעיקר בבית, או גם בגן (לא הבנתי אם בגן המשחקים, או בגן הילדים)? האם ילדים אחרים שמים לב לזה ומתייחסים לכך?
    לפני שניגשים לטפל בבעיה בכל צורה אחרת, יש לשלול מקור רפואי. את מציינת שאין לו בעיה של עצירות אך ייתכן שיש לו בעיה כלשהי של שליטה בסוגרים, ואני ממליצה לבצע בירור רפואי.
    לאחר שנשלל מקור רפואי לבעיה, ניתן לנסות לטפל באופן התנהגותי או משפחתי. את אומרת שניסיתם כבר דרכים התנהגותיות (פרסים וכד'), אך לא ברור עד כמה רצוף ועקבי היה הניסיון הזה. ניתן להחליט על תכנית התנהגותית מקיפה, בה תקבעו זמנים קבועים לישיבה על האסלה ותנסו ללוות אותו בכך באופן נעים וסבלני, ולא כעוס. לא תענישו במידה ולא עשה צרכיו אך תתנו חיזוק כלשהו על כל עשייה, כגון נקודה או "כוכב", ולאחר שיצבור מספר כוכבים כאלה יוכל לקבל פרס כלשהו. חשוב להציג לו את התכנית ולהשיג את שיתוף הפעולה שלו, וכן להמשיך בה ולשמור על עקביות גם אם זמן מה אין "הצלחות". ככלל יש להשתדל לא להפעיל לחץ ולא לשפוט כל ניסיון כ"הצלחה" או "כישלון".
    בנוסף, יש הרואים בבעיות סביב עשיית צרכים כאלה שנובעות מקושי משפחתי בנושא של מאבקי כוח, השפעה, שליטה והישמעות. הילד, אשר שואף להשיג לעצמו תחושה של כוח ועוצמה, או להשמיע את קולו, ולא מצליח לעשות זאת בדרך אחרת, פונה אל גופו - ה"מבצר" האחרון שעליו הוא יכול לשלוט. אם הכיוון הזה מדבר אליכם, אם יש אולי קשיים נוספים שקשורים למאבקי כוח או לקושי לקבל סמכות, מומלץ לפנות ליעוץ מקצועי בו תוכלו לקבל הדרכה הורית או יעוץ משפחתי על מנת לברר מהו ה"תפקיד" של הסימפטום הזה, או מה ילדכם רוצה לומר דרך ההתנהגות שלו.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מתמשכת

לי
    30/04/2014

קודם תודה על התשובה
    כן גמילת הפיפי היתה לו קשה אבל תוך שנה הוא נגמל
    לגבי גמילת הקקי הוא היה עושה במיוחד בבית ובגן המשחקים לאחרונה הוא התחיל לעשות גם בגן שלו וזה לא מפריע לו והוא גם לא אומר ?
    האם הרופא ילדים יכול לשלול אם יש בעיה סוגרים?
    דבר אחרון כן ניסנו להיות עקבים לגבי פרסים אוו כול דבר אחר הוא אומר כן אבל לבסוף אנחנו מרגישים שזה לא ממש מענין אותו
    (יש לו משפט קבוע כן אני צריך לעשות בשירותים אני יעשה אבל זה לא קורה)
    כמה באמת צריך זמן וסבלנות -
    האם נכון לשם לו חיתול לגילו (גם בשביל שלא הברח לו במיוחד בגן או לקראת יציאה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו