רגרסיה בגמילה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• רגרסיה בגמילה
    היללי
    27/04/2014

שלום, בתי בת 3 ילדה מאוד נבונה, דעתנית, מדברת באופן רהוט ועצמאית מאוד. גמולה מגיל שנתיים, גם יום וגם לילה. בחודשיים האחרונים החלה ל"פספס" פיפי (במהלך היום בלבד). זה התחיל בכך שהייתה מבקשת את עזרתי ללכת איתה לשירותים למרות שכבר חצי שנה לפחות היא יודעת לגשת לבדה, להוריד מכנס, להתיישב על האסלה לבדה וכו'. בתחילה אכן הייתי ניגשת איתה ועוזרת לה אך עם הזמן כשהחלה להתעורר גם בלילה כמה פעמים רק כדי לבקש ממני לגשת איתה לשירותים החלטתי שזה משרת אותה באופן כלשהו ושכדאי לשים לזה סוף כי מדובר בילדה שמעולם לא התעוררה לפני כן לפיפי בלילה ומעולם לא עשתה מגיל שנתיים ועד היום פיפי במיטה בלילה כך שאני יודעת שפיסיולוגית אין כל בעיה. מאז יש עניין סביב נושא הפיפי שרק הולך ומחמיר. הילדה פשוט עומדת מולי ועושה פיפי בתחתונים. מה עושים? אשמח להכוונה כיצד להגיב. כרגע אני פשוט מסבירה בנועם שמאחר ועשתה פיפי לא יכולה להמשיך לשחק או כל דבר שעשתה וכי עליה להוריד בגדים ולהתלבש שוב. אני לא עוזרת לה וגם לא מדברת איתה על הנושא. אבל כאמור המצב רק מחמיר... מה אני עושה לא טוב?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רגרסיה בגמילה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רגרסיה בגמילה - תגובה

יאיר סהר
    28/04/2014

שלום היללי,
    את מתארת מצב מאוד מתסכל.

אמנם ציינת שהיא כבר היתה גמולה, אולם אין זה פוסל סיכוי לבעיה פיזיולוגית.
    אפשרי שבתך סובלת מבעיה גופנית ואינה יודעת לדווח עליה.

לכן, בשלב ראשון אני ממליץ לגשת לרופא ולשלול בעיה כזו.

לאחר שנשללה בעיה גופנית, ניתן יהיה להתייחס בצורה מקיפה יותר לנושא.

אנא שובי לעדכן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

היללי
    29/04/2014

יאיר תודה על תשובתך. מאחר ובגן היא הולכת לבדה לשירותים ואין מצבים כאלה של פיפי שבורח אני מסיקה שהבעיה אינה פזיולוגית כמו כן בחופשה משפחתית של 3 ימים בה לא יכלה לגשת לשירותים לבדה כי לא היו מותאמים לשימוש לילדים בגילה ואני סייעתי לה בכל פעם לא פיספסה אפילו פעם אחת. בנוסף העובדה שהיא דורשת את עזרתי "יש לי פיפי ואני צריכה עזרה" ולא מוכנה ללכת לבדה למרות שאין כל בעיה טכנית או של יכולת לעשות כן מראה לי שמדובר במשהו התנהגותי. ההתעקשות שלי שהיא יכולה לבדה החמירה את המצב. לכן ביומיים האחרונים כשהיא מבקשת אני עונה: אין בעיה אמא כאן איתך תעשי פיפי. והיא אכן נכנסת לבדה ועושה לבד כשאני רק עומדת בפתח הדלת. האם עלי פשוט להמשיך לגשת איתה לשירותים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

יאיר סהר
    03/05/2014

שלום שוב,
    נשמע לי שמצאת את דרך המלך לעזור לה.
    יתכן שבזמן הטיול המשפחתי, העובדה שליוית אותה וסייעת לה הפך את הסיטואציה הזו למאוד נעימה ואינטימית ביניכן.
    לכן, הצורך שהיא מביעה הוא אכן הצורך לחוש את קרבתך באותו אופן. מעודד אותי לשמוע שהיא זקוקה לקרבתך, אולם לא לעזרתך, וחשוב לשמור על כך, ולא לסייע פיזית כשאין צורך.

לכן אני בהחלט מציע כרגע להמשיך לגשת איתה לשירותים עד שיתבססו הרגל ותחושת בטחון.

בהמשך לעשות תהליך התרחקות הדרגתי (לאורך שבוע נניח):
    תוכלי ללוות אותה לשירותים ואז "רק הולכת לרגע לבדוק משהו וחוזרת"
    ללוות אותה לשירותים ו"הולכת לעשות משהו, אם את צריכה אותי, אני בסביבה"
    "אני מסתכלת עלייך כשאת הולכת לשירותים"
    "אני אהיה כאן, ואחכה לך שתסיימי"
    וכו'.

אשמח שתשובי לעדכן,

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו