הרגלי שינה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• הרגלי שינה
    טלי
    28/04/2014

שלום רב,
    בתי, בת כמעט שנתיים היתה הולכת לישון ללא בעיות וללא צורך בנוכחותי בחדר ( הייתי שמה אותה במיטה, נותנות נשיקה וזהו) בשבוע האחרון היא לא מוכנה ללכת לישון, צורחת ובוכה - יכול לקחת שעתיים כל השכבה.( אם אני יושבת על ידה היא רגועה)
    שאלתי במעון והם הופתעו לשמוע ואמרו שהיא הולכת למזרון לבד ונרדמת בקלות.
    מה עלי לעשות? האם זה נכון לשבת על ידה עד שתרדם לפחות בימים הקרובים על מנת אולי לספק צורך כלשהו שלה.
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הרגלי שינה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הרגלי שינה - תגובה

יאיר סהר
    03/05/2014

שלום טלי,
    זו אכן עשויה להיות סיטואציה מפתיעה, אולם חשוב לדעת שגם אצל ילדים שישנים "טוב" ישנן תקופות התפתחותיות בהן עשויים להתעורר קשיים. זה אגב נכון לסוגי תפקודים רבים, לאו דווקא שינה.

יתכן בהחלט שהיא מרגישה זקוקה לך יותר בימים האחרונים (האם חלו שינויים כלשהם בבית? הריון?), ולכן איני רואה בעיה בהרגעה באצעות נוכחות פאסיבית, כדי לעזור לה לעבור את התקופה.

נוכחות פאסיבית משמעותה להימצא יחד עם הילדה בחדר, אפשר למשל לשבת ליד מיטתה על כיסא, אולם ללא יצירה של תקשורת הדדית.
    תקשורת הינה שם כולל לכל אינטראקציה שמערבת את שתיכן:
    ליטופים וחיבוקים לאורך זמן ההירדמות, שיחה כמובן, ואפילו קשר עין.

לכן במידת הצורך אני ממליץ לך להיות נוכחת בחדר, אולם לא לקחת חלק בהרגעה פעילה.
    המסר הבסיס הוא: עכשיו לילה, הולכים לישון, ובלילה אין אינטראקציות חברתיות.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו