גמילה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• גמילה
    לילי
    29/04/2014

שלום ביתי בת שנה וחצי ילדה נבונה מדברת מישפטים שלמים
    ברצוני להתחיל גמילה מיטוטולים מיזה כחודשיים או יותר כאשר יש לה קקי מודיעה זה לא תמיד היה קורה אבל לרוב כן
    ולאחרונה זה ממש בלי פיספוס כל פעם שאמרה את המילה קקי לאחר כמה דקות אכן עשתה
    אני יתלבטת אם זה זמן נכון להתחיל גמילה
    (הבנתי שעדיף כשמתחמם 0קיץ) אני לא רוצה לפספס את הקיץ הזה כיא ני לא רוצה לחכות לשנה הבאה
    האם להתיחל וכיצד
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גמילה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גמילה - תגובה

טל כרמלי טבת
    29/04/2014

שלום לילי,

גמילה הינה תהליך שיכול להיות פשוט וחלק, אך גם יכול ממושך יותר ולדרוש סבלנות רבה מצד ההורים. מקובל להניח כי לצורך גמילה על הפעוט לגלות מוכנות במספר תחומים - קוגניטיבי, מוטורי ורגשי. יפה שבתך בגילה הצעיר כבר מסוגלת לדווח על יציאותיה, אך כדאי לבחון עוד מספר היבטים: האם היא מדווחת כך גם על פיפי? האם היא מבינה וקולטת שעושים צרכים בשירותים? האם היא הראתה רצון לעשות בשירותים, הורידה את החיתול והתיישבה בשירותים, או על סיר? האם היא עצמאית דיה מבחינה מוטורית, כלומר תוכל להוריד וללבוש מכנסיים ותחתונים בעצמה? האם היא מגלה שאיפה לעצמאות, למשל מבקשת לאכול בעצמה, להתלבש בעצמה וכדומה?
    אם התשובה על מרבית השאלות הללו חיובית, יתכן שהיא אכן מוכנה וניתן לעשות ניסיון לגמילה. במקרה כזה אפשר להסביר לה שמהיום היא כבר תהיה "כמו הגדולים", תלבש תחתונים במקום חיתול, ותעשה פיפי וקקי בשירותים (או בסיר). אפשר לציין זאת בחגיגיות, להראות לה את התחתונים החדשים וכדומה. בכל מקרה יש להיות מוכנים ל"פיספוסים", לגלות כלפיהם סבלנות ולא להגיב בשום אופן בכעס ובאכזבה.
    אם התשובה על מרבית השאלות הנ"ל איננה חיובית, אולי כדאי להמתין עוד קצת. בכל מקרה ההמלצה על הגמילה בקיץ הינה מטעמי נוחות בלבד, ולא מטעמים מהותיים. והקיץ רק מתחיל...
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה

לילי
    30/04/2014

הי תודה על תשובתך
    היא ילדה עצמאית מאוד מסרבת שיאכילו
    מתעקשת לנעול לבד נעיליים לא תמיד בצלחה
    מודיעה על קקי על פיפי פחות
    לפי תשובתך ניראה לי שכדאי לחכות מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה - תגובה

יאיר סהר
    09/05/2014

שלום לילי,
    כמו בתחומים רבים בפסיכולוגיה, כך גם בנושא גמילה ישנן גישות מגוונות.
    טל הציגה גישה אחת, ואני ברשותך אציג גישה אחרת.

באפן עקרוני, ההרגל לעשות צרכים בחיתול הנו הרגל אותו אנחנו מנחילים לתינוק, והוא השתרש בתרבותינו לאור מאפייני החיים והדרישות התפקודיות מההורים. מאז השתכללות החיתולים החד-פעמיים, גיל הגמילה מהחיתולים התאחר מאוד. למעשה, הצורך לגמול את התינוק נובע מעצם ההרגל שהונחל לו בינקותו, בלית ברירה.

הגישה שאני מצדד בה, תומכת בגמילה מחיתולים בכל זמן שבו ההורים מרגישים שהם מסוגלים לכך, וברור שכדאי שלא להגיע למצב בו הם מחויבים לכך (בעיקר על-ידי מסגרת הגן). למעשה, ניתן להתחיל תהליך גמילה בכל גיל, ואף ניתן לגדל ילד המודע לצרכים כבר מלידתו (עדויות לכך קיימות בחלקים נרחבים בעולם ובתרבויות שונות).

בהתאם לכל גיל, אופיו ומשכו של תהליך הגמילה עשוי להשתנות.
    לפי התיאור שלך, בתך כבר יודעת מתי היא צריכה לעשות קקי, ואף מודיעה. בעיני, אין תקופה נוחה מזאת להתחלת התהליך. יתרה מכך עם התקרבות לגיל שנתיים, גדל הסיכוי שבתכם תעשה שימוש בנושא הגמילה כמאבק מולכם, דבר שעלול להאריך מאוד את התהליך, ולתסכל אתכם.

יחד עם זאת, חשוב לדעת שתהליך גמילה איננו תהליך של שבוע, והוא מלווה במעידות, בדיוק כשם שהלמידה לעמוד וללכת מלווה גם היא במעידות.
    לכן, אני ממליץ לצאת לדרך הגמילה כעת, מתוך ידיעה שמעידות או פספוסים הינם עניין טבעי, אשר נובע מתהליך הלמידה של ההרגל החדש. לכן, אל לכם לכעוס או לעורר בה תחושות אשמה במקרים אלו. זכרו שככל שהתהליך יהיה נעים יותר עבורה, כך הוא יהיה גם מהיר יותר.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו