סירוב להשתמש בשירותים בגן

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• סירוב להשתמש בשירותים בגן
    עינת
    29/04/2014

שלום רב,

הבן שלי בן שנתיים, במהלך חופשת הפסח התחלנו איתו גמילה מחיתולים.
    הבן שלי הולך לגן פרטי אשר בו מספר כיתות גילאים, לאחר חופשת הפסח הוא עבר לכיתה הגדולה יותר (יצוין כי הוא מכיר את הילדים בכיתה וגם את המטפלות), במהלך כל חופשת הפסח דיברנו איתו על כך שלאחר חופשת החג הוא הולך לגן של "הגדולים" והוא הביע עניין גדול ורצון לכך.
    לאחר חופשת הפסח הבאנו אותו לגן לכיתה של הגדולים (ללא חיתול), בשל חוסר הבנה בינינו לבין הגננת הבאנו אותו ישר לגן של הגדולים ולא לגן של הקטנים על מנת שיעשו את השילוב באופן הדרגתי.
    לאחר יומיים בגן של הגדולים הבן שלי הביע חוסר רצון ללכת לגדולים וביקש ללכת לקטנים, כאשר בבוקר היום השלישי הוא סרב לשים תחתונים וביקש לשים חיתול תוך שהוא מציין כי הוא רוצה ללכת לגן של הקטנים (בגן של הקטנים אין ילדים גמולים).
    לאחר שהסברתי לו שאם הוא רוצה שאני אקח אותו לקטנים אעשה זאת והוא יכול ללכת לקטנים גם ללא חיתול, התרצה והלכנו לגן של הקטנים ללא חיתול.
    מאז האירוע הזה הוא מגיע כל בוקר לגן של הקטנים ועולה למספר שעות לגן של הגדולים (בהתאם לנכונות שלו), לעניין הגמילה הוא מסרב להיכנס לשירותים בגן, כשבאתי איתו לגן וביקשתי ממנו שיראה לי את השירותים, הוא הצביע לי היכן השירותים וסירב להיכנס איתי לחדר עצמו.
    באחד הבקרים הבאנו איתנו את הסיר שלו מהבית בתקווה שהוא ישתמש בו בגן ואולי הבעיה הינה בשימוש באסלה, אולם, הוא רק הבחין בסיר והתחיל לבכות ולבקש הביתה (הוא לא השתמש בו במהלך אותו יום בגן).
    אציין כי מחוץ לגן הגמילה מתקדמת טוב, פיפי + קקי, כאשר בבית הוא משתמש גם בשירותים בעמידה ובסיר בישיבה.

אודה על עצתכם כיצד עליי להתייחס לעניין הסירוב להיכנס לתא השירותים בגן (מדובר בסירוב הן בכיתת הקטנים והן בכיתת הגדולים).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סירוב להשתמש בשירותים בגן - תגובה

טל כרמלי טבת
    29/04/2014

שלום עינת,

בנך נדרש לעבור שני שינויים משמעותיים במקביל, ונשמע כאילו הוא עושה קישור בין השניים - המעבר לכיתת גן אחרת והגמילה מתחברים לו אולי ביחד לאיזו ציפייה ממנו "להפוך להיות גדול". למרות שטרם המעבר הוא הביע לגביו נכונות ואולי אף שמחה, יתכן שבפועל קשה לו הפרידה מכיתת "הקטנים" (אם זה מהחברים, מהצוות, או אפילו משגרת היום או מהסביבה הפיסית), והוא מביע את הקושי שלו דרך הסירוב להיכנס לשירותים.

כדאי לנסות לברר יותר מה מפריע לו בשירותים של הגן, במה הם שונים מאלו של הבית וכו. עם זאת את מציינת שגם את הסיר הוא לא רוצה בגן, וזה מעיד יותר על קושי עקרוני מאשר על משהו בשירותים עצמם. מכיוון שכאמור הוא עובר כעת במקביל שני שינויים שהינם שינויים לא קטנים בחייו של פעוט, הייתי מסייעת לו על ידי חלוקה שלהם לתקופות, כלומר מאפשרת לו להסתגל לגן בהדרגה, ורק אז חוזרת לשים דגש על נושא הגמילה - או להיפך, מחזקת את נושא הגמילה תוך הישארות בכיתת הקטנים ורק אחר כך חוזרת למעבר לגדולים, בהתאם למה שנראה לך מתאים יותר.
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו