מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילדה בת שנתיים לא רוצה לישוןרבקה29/04/2014
שלום רב.
ביתי בת השנתיים מסרבת ללכת לישון. כל ערב זה חוזר מחדש.ארוחת ערב בשש מקלחת ברבע לשבע בקבוק ואז מתחיל הסרט... אמא נפל לי המוצץ אמא מים אמא פיפי- לאחרונה התחילה להשתמש בסיר אך עדין לא בגמילה ועדין עם חיתול. אני לוקחת אותה לסיר לא יוצא לה פיפי ואז מחזירה אותה למיטה ואז שוב בוכה פיפי... וכך זה נמשך עד השעה שמונה וחצי תשע... חשוב לציין שהילדה מראה סימנים של עיפות לפני שאני משכיבה אותה לישון.כל ערב זה חוזר מחדש... היא בוכה שרה במיטה קוראת לי עשרות פעמים.
חשוב לציין שהעברתי אותה לפני כחודש למיטה של גדולים. אך המצב היה זהה גם במיטת התינוק.
מה לעשות? היא משגעת אותנו כל ערב מחדש?
תודה
רבקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת שנתיים לא רוצה לישון - תגובה
טל כרמלי טבת29/04/2014שלום רבקה,
אכן נשמע מצב מתיש ומעייף עבור כולכם. האם למעשה מאז ומתמיד היו איתה קשיים כאלה? האם הייתה תקופה שבה הלכה לישון באופן עצמאי ונינוח יותר?
ילדים רבים מתקשים להיפרד בסוף היום - מההורים, או בכלל מהיום ומהעירות, ושלב ההירדמות הוא רגע לא פשוט עבורם. לכן קיימת מחשבה שיש לנסות לסייע להם ברגע הזה - באמצעות "טקס שינה" קבוע, רצף פעולות שיש בו "הורדת הילוך" מהמולת היום וכניסה למצב רגוע יותר. הקביעות של הפעולות מעוררת תחושת היכרות וביטחון ומאפשרת גם היא כניסה נעימה יותר לתוך השינה.
את מתארת שיש לכם רצף קבוע של פעולות, אך כדאי להכניס גם פעילות קצרה רגועה משותפת, כמו קריאת סיפור או שיר ערש. אלה יוכלו לענות על הצורך שלה בהימצאות ביחד איתך באופן נעים ורגוע לפני ההכרח להיפרד. אחרי חיבוק או נשיקה או מה שמתאים לכן כדאי לומר לה באופן ברור "עכשיו את הולכת לישון, תשני טוב, וניפגש בבוקר", ולצאת מהחדר. ההיענות שלך לכל בקשותיה - פיפי, מים וכו - מלמדת אותה שכדאי לה להמשיך בזה... לכן כשהיא בוכה ומבקשת מים אפשר לגשת אליה ולומר לה בצורה רגועה שסיימנו להיום ועכשיו לא שותים יותר, ולצאת שוב. בימים הראשונים היא תהיה מופתעת ותתקשה כמובן לקבל את המציאות החדשה, אך בעשייה סבלנית ועקבית היא תלמד שאין טעם בבכי ובדרישות. ניתן גם להציע לה לשבת לידה על מנת לעזור לה להירדם בימים הראשונים.
בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)