שינה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שינה
    נורית
    29/04/2014

שלום רב ,
    אני גרושה כבר 11 שנה ובני בן 12 ושלושה חודשים .
    אני ובני ישנים ביחד .
    ניסיתי כבר מס' פעמים לנסות להסביר לבני שהוא צריך לישון לבד בחדרו .
    כל פעם אני נופלת מבחינה רגשית ונכנעת שימשיך לישון איתי .
    גם אני התרגלתי לישון איתו ולכן אני נשברת .
    אני יודעת שזה לא בריא ולא מומלץ והגיע הזמן והגיל שהוא ישן בחדרו .

האם זה ממש פסול שנמשיך לישון ביחד ? בתקווה שעוד שנה הוא ירצה מרצונו לישון לבד .

האם אני עושה בזה רע לבני ?

נא עזרתכם .
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שינה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שינה - תגובה

טל כרמלי טבת
    29/04/2014

שלום נורית,

את שואלת האם השינה המשותפת שלכם היא דבר פסול אך גם נשמע מדברייך שאת בעצמך מרגישה איתה לא בנוח ומעוניינת להפסיקה. בנך הוא כבר מתבגר צעיר, ובהתאם לגילו אמור לעבור תהליכים שונים של היפרדות, מעבר לעצמאות, גיבוש זהות עצמית, גילוי המיניות שלו, ועוד. לא מתאים שהוא ימשיך לישון ביחד איתך במיטה, גם אם שניכם התרגלתם לכך וזה נעים ומספק עבור שניכם.
    ניתן להבין מדברייך שעשית ניסיונות לשנות את המצב אך בנך מתקומם. זה טבעי ומובן לאחר שנים כה רבות של הרגל, אך יש להניח ששניכם משלמים על כך מחיר. גם אם לא באופן ישיר, השינה המשותפת שלכם עשויה לסמל קושי מסוים שיש ביחסים שלכם, זה עם זו ואולי גם עם אחרים. לכן אני ממליצה לך לפנות לייעוץ, בו תוכלי לקבל עזרה בתהליך הזה של "היפרדות" ואולי של מעבר לדפוס יחסים שונה. העובדה שפנית בשאלה הזאת היא כבר הצעד הראשון ומעידה על נכונות שלך לשקול את השינוי. לא כדאי לחכות שזה יבוא ממנו.
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו