הילדה שלי בכיתה ב מקבלת הוראה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• הילדה שלי בכיתה ב מקבלת הוראה
    ורד
    30/04/2014

מתקנת בבית ספר והתקדמה מאוד יפה במהלך השנה בלימודים
    יש לי שאלה במסגרת בית הספר נורא באים לקראתה זאת אומרת אם היא לא הכינה את כל שיעורי הבית או לא הכינה בכלל לא מורדים לה ציון כמו שעושים לשאר התלמידים באים לקראתה ואומרים שזה בסדר או שתשלים

חשוב לציין שהעברתי אותה מבית ספר דמוקרטי לבית ספר רגיל(בתחילת שנה) והבית ספר מאוד תומך וקשוב לה

השאלה שלי האם זה נכון לבוא כל כך לקראת ילד הדימוי עצמי שלה נמוך והיא משווה את עצמה מבחינת לימודים לילד הגאון של הכיתה יש לה הרבה קשיים האם זה נכון לבוא כל כך לקראתה או להפעיל יותר לחץ?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא קיבלתי תשובה

ורד
    04/05/2014

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הילדה שלי בכיתה ב מקבלת הוראה - תגובה

יאיר סהר
    04/05/2014

שלום רוז, וסליחה על המענה המאוחר.
    את מעלה סוגיה מאוד מורכבת, אשר בבסיסה השאלה המאוד מהותית:
    איך לעזור מבלי לפתח תלות?

בעיני הסוגיה היא מורכבת בעיקר בגלל שהתשובה מאוד תלויה במאפיינים האישיותיים של הילד, אולם גם באלו של העוזר (הורה/דוד/מורה וכדומה).
    למרות מורכבותה של הסוגיה, אתן מספר הנחיות כלליות, ואני מקווה שהן תעזורנה לך בהתמודדות עם השאלה.

כלל "הורים-ילדים-לימודים", או במילים אחרות: הילדים אחראים על הלימודים שלהם, כשם שההורים אחראים על הילדים שלהם. חשוב להימנע ממצב בו ההורה לוקח אחריות על התהליך הלימודי, ולכן אם בית הספר מביע עמדה "רכה" כלפי הכנת שיעורי בית, מאוד לא מומלץ שתביעי עמדה נוקשה יותר כלפיה. הלימודים עלולים להיות זירת מאבקים עם הילדים, כאשר התוצאה היא כמעט תמיד אחת: הילד מפנים שלימודים ושיעורי בית הם עונש.

חשש מהרגלי לימודים לקויים: אי-הכנה של שיעורי בית אכן עלול להשתרש כדפוס בשל תנאים מקלים ("לא קורה כלום"). לכן, אם נראה שבתך מוותרת מראש על הכנת שיעורי בית לטובת פעילויות אחרות, אני מציע לשוחח עם בית הספר ולברר כיצד לדעתם נכון להתמודד עם הסוגיה. לא הייתי פוסל לבקש מהמורה להביע קו פחות מקל, ויותר דורש, בהנחה שאי-ההכנה נובע מזלזול ברור, ולא מחשש או מקושי.

נוכחות תומכת: לאור קשייה האובייקטיביים של בתך, תוכלי להציע לה להכין שיעורי בית בזמנים מסוימים אותם תקבעי מראש - ובהם תוכלי להיענות לבקשותיה לעזרה במידת הצורך. חשוב שהיא תהיה זו שתכין את השיעורים, והנוכחות שלך (או של הורה/מטפל אחר) תהיה על מנת לעזור בקשיים בלבד (ולא כדי ללמד).

לסיכום, חשוב שלא יופעל כל "לחץ" להכנת שיעורי בית מצד ההורים ישירות כלפי הילד. יחד עם זאת, איני פוסל היעזרות בדמויות משמעותיות בבית הספר על מנת לעודד הרגלי למידה מתאימים יותר. כל זאת בתנאי שיעשה באופן רגיש, כך שלא תחוש שהיא מתמודדת לבד אל מול קושי "בלתי אפשרי".

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה! נפגשתי עם ההוראה המתקנת והיא

ורד
    07/05/2014

שאין טעם להמשיך כי היא מאוד השתפרה אני כאמא מרגישה שיש פער ריגשי גדול בין מי שהיא למה שהיא

ההוראה מתקנת אמרה שאין טעם לשים עליה סטיגמה של איבחון לילדה שיש דימוי עצמי נמוך שנעשה הפסקה השנה ונקבל החלטות המהשך

מה אתה חושב על זה כי אני ממש מבולבלת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה! נפגשתי עם ההוראה המתקנת והיא - תגובה

יאיר סהר
    07/05/2014

שלום ROZ,

את מתארת את אחת הדילמות הקשות בהקשר של עזרה או טיפול אצל ילדים:
    מתי העזרה דווקא מזיקה?

הסוגיה הזו היא מאוד מורכבת בעיני, כאשר מה שמנחה אותי הוא עקרון בסיסי לפיו אני עובד: כאשר נראה שהילד מסוגל להתמודד עם האתגרים שלפניו, גם ואולי אף במיוחד כאשר הוא נדרש להתאמץ מאוד, כדאי להשתדל להימנע מלהציע עזרה.

עזרה משולה אצלי לקביים. מחד, הם עוזרים לייצוב, ואף להתקדמות מסוימת. עם זאת, הם אינם מאפשרים תנועה חופשית או מהירה, וככל שנשתמש בהם יותר, כך נזדקק להם יותר (היות ששרירי הרגליים מתנוונים).

מתי בכל זאת עזרה נדרשת?
    כאשר האתגרים נראים קשים עד בלתי אפשריים. במצב כזה נרצה לאפשר לילד להתקדם, גם אם בסיוע גדול, אולם לאורך כל התהליך כדאי לשים לב לנקודות בהן הוא מסוגל לבדו, ולאפשר לו זאת. המאמץ (המבוקר) בליווי הצלחה, באופן לא מפתיע מלמד אותו להתאמץ, גם כשקשה.

איך אפשר לעזור בלי לעזור?
    עבור ילד, במיוחד בכיתות הנמוכות, לשבת לבד בחדר ולהכין שיעורי בית עשויה להיות חוויה מאוד לא נעימה. לכן, אפשר לעזור להקל על החוויה מבלי לעזור לו בהכנת השיעורים. ישיבה לידו בחלק מהזמן, מתן הסבר למהות השאלה (ולא התשובה), הדרכה כללית לגבי ארגון הלמידה, תמיכה והבעת אמונה ביכולת שלו - כל אלו יכולים להוות תמיכה נהדרת ללא עזרה בפועל.

נראה לי שיהיה נכון כרגע לקבל את עצת המורה בהוראה מתקנת, היות והיא הגורם המנוסה והמקצועי. במקביל, אני מקווה שעצותי מעלה יעזרו לך לתת לבתך את התמיכה שהיא זקוקה לה, ועזרו לך להביע את האמונה ביכולותיה.

את מוזמנת לשוב ולעדכן,

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!! כנראה הדברים יושבים אצלי

ורד
    08/05/2014

כזיכרון שפעם דיסלקציה גילו בכיתותמאוחרות ויש לי במשפחה דיסליקציה

שחררתי את העניין

תודה על העזרה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בשמחה, ובהצלחה!

יאיר סהר
    09/05/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו