תאומים בני שנה ו-8

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• תאומים בני שנה ו-8
    אביגיל
    01/05/2014

שלום רב,

יש לי בן ובת בני שנה ו-8. אני עובדת משרה חלקית, כך שכל אחה"צ אני לוקחת אותם מהגן ומבלה איתם עד השינה. אפשר לומר שאני מקדישה להם 100% מהזמן הזה, כיוון שאני מספיקה לעשות את מטלות הבית בשעות הבוקר או אחרי שהם הולכים לישון.

היום הייתי חייבת לעשות משהו שקשור לעבודה והגיע אליי למייל אחר הצהריים, כשהיינו בבית. ניסיתי להסביר להם שאמא עסוקה ושישחקו קצת ביחד. הם פצחו בבכי עד השמיים, החזיקו לי את הרגליים ולא הצלחתי לעבוד יותר מחמש דקות. רק אז הבנתי כמה הם לא יודעים להעסיק את עצמם בכלל. אני כל הזמן איתם, ובמידה ויש לי משהו אחר לעשות, אין לי שום סיכוי לעשות אותו. זה החשש העיקרי שלי מלחזור לעבוד במשרה מלאה. מה יקרה אם אצטרך לעשות חלק ממטלות הבית אחר הצהריים בזמן שאני איתם? אובדת עצות, ואשמח לדעת אם לדעתכם בגיל הזה אפשר ללמד אותם לאט לאט לשחק גם לבד, כשאני רק בסביבה, אך לא משחקת איתם בפועל. כיצד אני עושה זאת?

תודה רבה וסליחה על האורך

אביגיל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תאומים בני שנה ו-8

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תאומים בני שנה ו-8 - תגובה

ד''ר ג'וי בנטוב
    03/05/2014

שלום אביגיל,
    נסי ליצור להם בסביבה נעימה ובטוחה למשחק, למשל להכין כמה צעצועים מעניינים שהם אוהבים להציע להם לשחק כשבהתחלה את איתם ואחרי זה את משאירה אותם לשחק ואת נמצאת בסמוך. למשל מכינה לכם ארוחת ערב, אם הם ירצו להראות לך משהו או משהו יפריע להם את זמינה.
    נשמע שקשה לילדים שלך וגם לך עצם השינוי. רוב הילדים מצליחים להעסיק את עצמם כי הם התנסו בזה מגיל 0, הילדים שלך לראשונה אמא פחות זמינה להם ולכן זה חדש ודורש התסגלות. בהדרגה הם יוכלו ללמוד זאת, בייחוד שיש להם גם אחד את השניה.
    המסר המרכזי שאת צריכה להעביר להם הוא שהם במקום בטוח ואמא אוהבת אותם גם אם היא עושה משהו אחר, וכן שזה לא נורא שאמא הולכת רגע עדיין יהיה להם משחק מעניין ומשמעותי.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו