הילד לא רוצה ללכת לגן

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• הילד לא רוצה ללכת לגן
    maya
    06/05/2014

שלום רב,
    הבן שלי בן 3, ילד שמח וחברותי, היה תמיד שמח ללכת לגן, לפני חופשת הפסח קרה מקרה שליד הגן הרסו בניין שצמוד לגן והמקום הפך לאתר בניה מה שגרם לרעש נוראי שהפחיד את כל הילדים ואת הבן שלי שבכה נורא. הדבר לא נמסר לי בזמן הנכון.
    לאחר חופשת הפסח שארכה 10 ימים בערך שבמהלכה עבר בני גם גמילה מטיטולים חזר בני לגן ולא מוכן להיכנס לגן, בוכה נורא בדרך לגן ובכניסה לגן, לא משתף פעולה בגן, בוחר לשבת בצד ולבכות, לא משתתף בפעילות הגן ולא משחק עם חברים, דבר שגם גורם לו לפספס ולעשות את צרכיו במכנסיים, יש לציין שבבית זה לא קורה, הוא שמח ומבקש לעשות את צרכיו בשירותים.
    אבקש את חוות דעתכם כיצד לנהוג עימו, תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הילד לא רוצה ללכת לגן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זה מאוד נפוץ

נעמה
    06/05/2014

קודם כל את מתארת בעיה שהיא מאוד נפוצה, אין צורך להיכנס לפאניקה. היתה לי בעיה דומה עם הבת הקטנה לפני שנתיים ואני בהחלט ממליצה על פסיכולוג ילדים שעזר ם בבעיות אחרות.

חג שמח ובהצלחה :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הילד לא רוצה ללכת לגן - תגובה

ד''ר ג'וי בנטוב
    07/05/2014

שלום מאיה,
    יתכן שישנם מספר מקורות לקושי של הבן שלך, קודם כל החזרה לגן אחרי חופשה ארוכה בבית עם ההורים היא תמיד מעבר לא פשוט, כך שיכול להיות שהוא מגיב לזה והעניין ירגע עם החזרה לשגרת הגן. שנית אכן יכול להיות שנותר בו חלק המחוויה המפחידה והלא נעימה שקרתה בזמן שהיה בגן. בנוסף גם הגמילה מטיטולים היא צעד משמעותי שדורש הסתגלות והתמודדות מבחינת הילדים, זה דורש מהם כוחות לשים לב מתי יש להם פיפי להתריאה ללכת לשירותים וכל זה גם מפחיד וגם מעייף עבורם.
    כך שהייתי זוכרת בראש את כל הדברים הללו ואם את מזהה בסיטואציה מסויימת שמשהו מאלה מופעל הייתי מדבר על זה עם בנך, בדרך שתיהיה לו נגישה ומנסה לחזק אותו על התמודדות ולהרגיע אותו.
    תתני לזה קצת זמן ואם זה לא משתפר אז ניתן לשקול לפנות לטיפול.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו