מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילד רגישרוני09/05/2014
היי
יש לי בן בן שנתיים ו4 חודשים, (מעליו יש אח בן שלוש וחצי )
התחיל רק בגיל שנתיים לדבר וגם מילים לא מאד ברורות אך אוצר מילים ב"ה גדול. ילד שמח רגיש וחייכן. אך לדעתי יש לו ביטחון עצמי קצת נמוך. בגן הגננת אומרת שהוא לא מאד חברותי ויחסית סגור.
הוא התחיל להתלונן הרבה-בוכה המון על שטויות, מיילל על דברים שלא מקבל, או אם רוצה הרבה על הידיים ואני אומרת לו שיחכה רגע עד שאסיים משהו הוא מיילל בלי הפסקה על זה, אם לקחו לו משהו (בבית) הוא יעדיף לבכות בפנים חמוצות מאשר לנסות לקחת את זה בחזרה. מפריע לי שהוא עושה פרצוף בכיין כל הזמן כי אני חוששת שזה דוחה חברים כשיגדל.
יש לו מוצץ ושמיכה שמאד קשור אליהם ויכול להיות איתם כל היום-אם הוא בלי מוצץ הוא מאד מאד אוהב לאכול וכל הזמן מבקש אוכל.
הוא התחיל להוריד את הטיטול ולעמוד ליד השירותים (חשבתי שמחקה את אחיו) ואומר פיפי.. (לא כשהוא צריך) האם כדאי לנסות לגמול אותו, כי מבחינת התנהגות לא נראה לי שהוא מידי בשל.. או שזה מספיק שהוא רוצה?
יש לי הרגשה שיש לו בעייה תחושתית,הוא יכול ללטף מאד מאד חלש תינוק ואז כשבא לחבק אותו אז מרוב התלהבות הוא מכווץ את כל השרירים שלו בגוף וצובט אותו.. (גם אותי יכול לצבוט כשכועס)ואז ישר מבקש סליחה. הוא אוהב לזרוק את עצמו וצוחק ונהנה מזה, אם אני רוצה לעשות לו עיסוי על הבגדים (אמרו לי שזה טוב לבעיה בתחושה) אז הוא מתגלגל מצחוק ולא נותן לי לעשו לו)
לאור כל הנ"ל, השאלות שלי:
מה עושים עם התלונות שלו? אני מרגישה שאני מגדלת ילד קוטר ובכיין. איך מפסיקים את זה וגורמים לו להיות יותר שמח עם עצמו?
האם כדאי להתחיל גמילה אולי זה יעזור לו עם הביטחון העצמי?
האם יש משהו שאפשר לעזור לו בנתיים מבחינת תחושה? (כי התפתחות הילד זה תהליך שאנחנו באמצע איתו..)
איך אחזק לו את הביטחון העצמי? (אני מחמיאה לו המון וב"ה לא עושה השוואות בכלל (!) עם אחיו הגדול והם חברים טובים מאד)
תודה רבה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד רגיש - תגובה
ד''ר ג'וי בנטוב11/05/2014שלום ציפי,
אנסה להשיב על כל השאלות שהעלאת.
1. קחי בחשבון שמבחינה התפחותית הוא בשלב שנראה "גיל שנתיים הנוראי",ממש כך, זהו גיל בו הילדים מתחילים להכיר בנפרדותם, ובכך שהם תלויים בהוריהם ובסביבה ולא יכולים לממש את הרצון שהנפרד שלהם, לכן כל דבר קטן הופך מבחינתם להצהרת עצמאות. מה שלנו נראה שולי עבורם מסמל משמעות עמוקה הרבה יותר של עצמאות. כך שצריך להיות סבלניים וקשובים, היכן שאפשר להתגמש להתגמש והיכן שזה לא מתאפשר להסביר מדוע אי אפשר ולהקבל בהבנה את התגובה. זכותו לכעוס על ההחלטה שלך כהורה, ההחלטה עומדת בעינה אבל התחושה שלו מובנת. כך אל תתייחסי לזה כקוטר ובכיין כי אם את תראי את זה כך זה כמובן יוריד לו את הבטחון העצמי וגם הוא יראה עצמו כמעצבן ומעיק. לחלופין תקראי על השלב ההתפחותי הזה עוד ונסי לגלות הבנה לשלב הנפשי בו הוא נמצא
2. לגבי הגמילה, אם את חושבת שהוא מסמן שהוא רוצה את זה, אתם יכולים להתחיל בהתהליך זה, אבל קחי בחשבון שזה תהליך שיכול להיות ארוך ועם ירידות ועליות וקבלי גם את זה בהבנה. יתכן שתתחילו בגמילה ואז תקופה לא ילך וזה בסדר לשים את זה בצד ולחזור לזה בהמשך כשבשלים יותר. כעת נראה שמעסיקים אותו הרבה סוגיות נוספות לגמילה כך שאיני יודעת אם זה זמן ידיאלי להתחיל בהתליך, אך אם הוא מבקש זאת לא הייתי חוסמת זאת כי בכך היינו משרדים לו שהוא לא מסוגל.
3. לגבי העניין התחושתי, שווה לברר האם יש אבחון לכך, ובכל מקרה פעילות גופנית, במיוחד במים נחשבת טובה לפיתוח הפרופרוספציה.
4. הבטחון העצמי של ילד בגיל זה קשור באופן הדוק לאופן בו הוא נתפס ע"י הוריו, עבדי על מה שהצעתי שסעיף 1 וזה ישפיע לחיוב גם על זה. באשר לאינטראקציה עם חברים, כדאי ליזום משחק עם ילדים בני גילו בשעות אחרי הגן, כל פעם עם ילד או שניים כך יוכל להרגיש אולי יותר נינוח ולפתח את הכישורים החברתיים שלו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)