בעיות אכילה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בעיות אכילה
    אלי
    12/05/2014

שלום,
    אולי הכותרת לא כל כך מתאימה אך לא מצאתי משהו שיתאר יותר את הדילמה שלי.
    הבן שלי בן ה 8 לא אוכל כמעט כלום והבעיה הגדולה יותר שהוא לא מוכן לטעום דברים חדשים. יש 4 מאכלים שהוא מוכן להכניס לפה ופה נגמר כל המגוון (על הכמות אני כרגע לא מדבר). אני מנסה לשכנע אותו לטעום דברים חדשים אך זה לא עוזר.
    בניתי תוכנית שבה הוא אמור כל שבוע לטעום מאכל אחד חדש וכל חודש חייב להיות מאכל אחד שהוא יצטרך "לאהוב" - או לא להגעל ממנו - ולאכול אותו וכפרס בסוף השנה הוא יצטרף אל אחותו ואלי לסקי. הוא לא כל כך עמד בהסכם ובכל מקרה לקחתי אותו לסקי.

השאלה שלי, האם הפעם לממש את האיום ולא לקחת אותו לסקי או שזה עלול רק להחמיר את הבעיה?

בתודה מראש
    אלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות אכילה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות אכילה - תגובה

טל כרמלי טבת
    12/05/2014

שלום אלי,

דאגתך מובנת וכך גם רצונך שבנך ירחיב את מגוון המאכלים שהוא אוכל.

ראשית יש להבין את מאפייני הבררנות - האם היא התחילה מגיל צעיר ולמעשה קיימת "מאז ומתמיד", או שהתחילה לאחרונה? האם היא יוצרת בעיה בריאותית, כמו משקל נמוך או חסרים תזונתיים? האם היא משפיעה על אורח החיים, משבשת ארוחות משפחתיות וכדומה? האם הוא בררן באותה מידה בכל מקום, או שמחוץ לבית הוא אוכל יותר מאכלים?

בכל מקרה נשמע שהדבר מעורר מתח בינך לבין בנך, ואתה תוהה כיצד להגיב ואיך לשנות את המצב. במידה ולא מדובר בבעיה רפואית או מוטורית שגורמת לכך, מקובל לראות בבעיה הזאת קושי שקשור ליחסים שבין הילד להוריו, או להורה מסוים. כדאי לנסות להבין האם בסירוב הזה שלו, בנך מנסה "לומר" משהו נוסף - לעורר תשומת לב, להתריס, אולי להשיג "פרסים", וכדומה. כדאי לחשוב מהו דפוס היחסים בינך לבינו באופן כללי והאם הוא מתחבר איכשהו לבעיה הזאת.

ובאשר לשאלתך, נראה שאם בחרת לפעול בכיוון התנהגותי של תכנית חיזוקים, כדאי שהחיזוק יהיה פחות ארוך טווח, כלומר לא רק "בסוף השנה" אלא יעניק התייחסות (גם אם קטנה וסמלית) להישגים או התקדמות שבדרך. אני מבינה שאתה מרגיש "כלוא" כרגע בין האיום לבין קושי לממשו. מחד, אתה חש שרצוי לעמוד מאחורי אמירות, ומאידך יתכן שבאמת כפי שאתה חושש המעשה יפעל לרעת העניין ויהפוך עוד יותר את האכילה לזירה של מתח וקונפליקט ו"דווקא". גישתי היא שיש להבין לעומק את מקור ההתנהגות - אם יש צורך, בעזרת איש מקצוע - ואז ניתן לשלב גם אלמנטים כאלה של תכנית התנהגותית, אך לא להסתפק רק בהם.
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו