מודאגת לגבי ילד רגיש מדי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מודאגת לגבי ילד רגיש מדי
    גלית
    13/05/2014

שלום, יש לי 3 ילדים. בן 10 בת 6 וחצי ובן 4.
    הבן בן 4 הוא ילד שקשה לנו איתו כי הוא שובב הרבה מעל הממוצע, כשלא נותנים לו משהו הוא קורא לנו מטומטמים מעצבנים וכו וכמובן הוא לא יודע להגיד לילה טוב וללכת לישון. אנחנו שמים אותו במיטה ויוצאים והוא רץ החוצה ואנחנו מחזירים מאה פעם עד שאנחנו מחליטים לשבת ליד הדלת ולחסום לו יציאה. כל התהליך הזה הוא בוכה וצורח ומנסה לדחוף אותנו כדי לצאת.
    בעיה קשה!!!! אבל מה שיותר מטריד אותי זה דווקא הבן בן ה-10.
    בתהליך הזה הבן הגדול שלי נכנס לאמוק כזה ומתחיל לבכות שנעזוב את הילד הקטן ושאנחנו כביכול רעים והוא בוכה וצועק: אני לא יכול אני לא יכול אני לא יכול לשמוע את הבכי שלו תעזבו אותו איזה הורים אתם והוא מנסה בכוח להיכנס לחדר של הקטן...כמו שבסרטים מראים שמישהו נכנס בין שני אנשים כשאחד מרביץ לשני. מה שאנחנו עושים זה בסה"כ עומדים בדלת ומונעים מהקטן לצאת מהחדר בשעת השינה.
    הבכי של הגדול והלחצים שאליהם הוא נכנס בעקבות זה מטרידים אותי יותר. במיוחד שיש לנו במשפחה היסטוריה של חרדתיות ודכאון מהצד של אמא שלי. אני מפחדת שאלו סימנים למשהו כזה. בבקשה עזרה. תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מודאגת לגבי ילד רגיש מדי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מודאגת לגבי ילד רגיש מדי - תגובה

יאיר סהר
    16/05/2014

שלום גלית,
    את מתארת סיטואציה מורכבת ומתסכלת, כנראה עבור כל בני המשפחה.
    לא ברור לי אם השאלה שלך נוגעת להתנהלות יומיומית בכלל, ולתגובות דומות של בנך בסיטואציות אחרות, או שזו סיטואציה ספציפית.

לגבי הסיטואציה הספציפית, אני דווקא יכול להבין מדוע בנך בן ה-10 מאוד נסער כאשר אחיו בן ה-4 בוכה וצורח בשעות הלילה כל לילה, ותגובותיו לא נשמעות לי היסטריות או חרדתיות, אלא דווקא איכפתיות ודואגות לשלום אחיו (וזה אגב נפלא בעיני).
    לעניין זה הייתי מציע לשוחח עם בנכם בן ה-10 אחר הצהריים (כאשר האוירה רגועה בבית) על הנושא. שאלו אותו איך הוא מרגיש, הביעו הבנה, והסבירו לו שאתם מאוד מעריכים את דאגותיו לאחיו, אלא שגם אתם דואגים, ומעוניינים שאחיו ילך לישון, וזאת בגלל שהשינה עצמה מאוד חשובה, במיוחד בגילאים צעירים.

ברשותך, אני בוחר להתעכב דווקא על תהליך ההשכבה של בן ה-4.
    אם התהליך שאת מתארת אכן מתרחש באופן קבוע מספר פעמים בשבוע (גם אם לא כל יום), נראה שהדרך שבה אתם בוחרים לנהוג אינה מניבה את התוצאות הרצויות.
    בדרך כלל, כאשר אנחנו רואים לנגד עינינו רק דרך פעולה אחת, כאשר היא לא עובדת, אנחנו נוטים להשתמש בה באופן אדוק יותר, אולם לרוב אין לכך השפעה חיובית.
    אני מניח שכיום, כאשר מגיעה שעת ההשכבה, אתם מגיעים לתהליך אשר אתם מוכנים מראש למאבק העתיד להתרחש. בצורה כזו, כפי שאת מתארת, הסבל הוא של כל בני הבית.
    לכן, חשוב לדעתי (וניתן) לנסות למצוא דרך שונה ויצירתית לפתור את אירועי ההשכבה, למענכם, ובמיוחד למען הילדים. במידת הצורך, אני ממליץ להיעזר באיש מקצוע לצורך ייעוץ נקודתי.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו