בן 3.5

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בן 3.5
    אימאן
    13/05/2014

שלום: אני אימא לבן 3,5 שנים ואני בהריון כבר חודש שישי הילד שלי הוא מאוד טוב אבל בחודש האחרון הרגשתי שהתחילה אצלו בעיית גמגום מבחינה דיבורית שלא היתה לו קודם אבל רואים שלפעמים הוא מדבר בצורה רגילה בלי גמגום ולפעמים כל הדיבור שלו כך הוא נעשה יותר עקשן עכשיו אנחנו סוף השנה בגן ועד היום לא רוצה ללכת לגן מתחיל לבכות אבל כשאני חוזרת לאסוף אותו מהגן הוא נראה מאוד שמיח ואומר לי שהוא מאוד נהנה מהגן והיה יפה ושהוא אוהב את המורות שלו זה המצב שלו בכללי אבל אני פוחדת מבחינה דיבורית שימשיך כך או כשאלד הבעיה הזות תהיה חריפה יותר לכן אני רוצה לדעת מה לעשות איתו איך אני צריכה להתנהג איתו כי לפעמים זה מבלבל אותי .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן 3.5

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן 3.5 - תגובה

יאיר סהר
    16/05/2014

שלום אימאן,
    תחילה אומר שאני מקווה שההריון וגם הלידה יעברו בנוחות מקסימלית.
    מעניין אותי אם שוחחתם עם בנכם על ההריון, ועל התוספת העתידית למשפחה.
    אם לא, אני חושב שכבר הגיע הזמן לשתף אותו, כי סביר מאוד שהוא ער לשינויים בבית.

בעניין הגמגום, חשוב לדעת שגמגום אצל ילדים, במיוחד בגילאים 3-5 הינו תופעה נפוצה מאוד, ואף שכיחה באופן משמעותי יותר אצל בנים. פעם נהוג היה לחשוב שגמגום מופיע על רקע של קושי נפשי, אולם אין עדויות מחקריות ברורות בנושא. בנוסף, הופעת הגמגום אינה מעידה על כך שהוא יגמגם גם בעתיד.

לא הזכרת אם נראה שהגמגום מפריע גם לו, או שכרגע החשש הוא רק שלכם.
    באופן כללי אני מציע פשוט לאפשר לו לנהל אתכם שיחות באופן חופשי ונינוח כמה שניתן. תנו לו מספיק זמן להתבטא, והגיבו רק לתוכן השיחה, ולא לאופן הדיבור.

מה לא לעשות?
    לא לבקש או לדרוש ממנו שלא לגמגם, או להירגע
    לא להציע לו אסטרטגיות כדי להימנע מגמגום (כמו "תחשוב לפני שאתה מדבר")
    לא "לאמן" אותו בשיחות בהן הוא נדרש לתשובות ארוכות
    וכמובן, לא לדבר במקומו - במיוחד מול אחרים, אך גם אתכם - אל תסיימו את המשפט במקומו.

במידה והוא מעלה את החשש או הקושי מגמגום, תנו לכך תוקף.
    הסבירו שגם אתם שמים לב שקשה לו להתבטא מדי פעם, אולם אתם בטוחים שעם הזמן יוכל לעשות שימוש בקולו בצורה נוחה יותר עבורו.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו