מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חברה אובססיביתרוני13/05/2014
לילדתי בת ה-10 חברה טובה מזה שנה וחצי בבית הספר. הן חברות מכיתה ג', כעת הן בכיתה ד'. החברות שלהן החלה בעיקר על ידי כך שאנו האימהות יצרנו קשר, והבנות התחברו. כבר מאז כיתה ג' ביתי מתלוננת על כך שהחברה לא נותנת לה לשחק עם בנות אחרות. התערבתי ושוחחתי על כך גם עם החברה וגם עם אימה. מאז הן "חברות טובות"- משחקות ביחד בהפסקות.
אני מראש לא אהבתי את החברה הזו- היא היפראקטבית וקופצנית, לא נחה לרגע ונדמה שגם לא נותנת לילדתי מנוחה. מכיוון שילדתי מגדירה אותה כחברה טובה לא התערבתי ואיפשרתי לה להתחבר עימה. לגבי פגישות אחר-הצהריים השתדלתי להמעיט המפגשים ביניהן מכיוון שקשה לי עם החברה הזאת- אני לא אוהבת אותה בלשון המעטה. יש לה קול מעצבן, היא לא רגועה, היא מדברת שטויות ובכלל לא מתנהגת נורמלי לגילה.
שוב, למרות כל אלה, לא התערבתי ואיפשרתי לביתי להינות מהחברות הזאת, כל עוד נהנתה ממנה..
לאחרונה ביתי דיווחה על כך שאינה משחקת יותר עם החברה מכיוון שהחברה מציקה לה- קוראת לה שמנה, מקניטה אותה על כך שאוהבת בנים מסויימים בכיתה- למרות שילדתי הפצירה בה להפסיק היא ממשיכה. בנוסף, התברר לי שהחברה עדיין לא מאפשרת לילדתי לשחק עם בנות אחרות.
מאחר שלחברה אין עוד בנות חברות בכיתה -כנראה שהיא דחויה מבחינה חברתית היא מציקה לביתי ואומרת לה שהיא תעזוב את בית הספר אם ילדתי לא תשחק איתה. כמו כן כתבה לה מכתב בו כתוב שביום ראשון שיבוא תעשה לה משהו רע.
ביום שבת ילדתי התעוררה בבכי ובפחד מה החברה תעשה לה.
בשלב זה התערבתי ולמרות שאני בידידות עם האמא, אמרתי לאמא שאני מבקשת שבתקופה הקרובה יהיה נתק בין הבנות.
לאמא היה קשה לשמוע ולקבל את הדברים כי היא יודעת שלביתה אין חברות אחרות.
בינתיים הילדה ממשיכה להציק לביתי קוראת לה בשמה ומשביתי לא עונה לה היא אומרת לה "איזה מעצבנת". כמו כן ממשיכה לנסות לדבר עם ביתי.
אני ממש לא רוצה שיחזרו להיות חברות.
גם ילדתי לא רוצה בחברות הזאת, ואף אומרת שמאז שהן לא חברות (בערך שבוע) היא יכולה לשחק עם חברות אחרות בכיתה-דבר שרצתה לעשות הרבה זמן והחברה לא איפשרה לה.
מה אוכל לעשות על מנת שהחברות הזאת לא תימשך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חברה אובססיבית - תגובה
יאיר סהר17/05/2014שלום רוני,
אני חייב לומר שליבי יוצא אליך ואל בתך, אולם גם אל החברה ה"מעצבנת".
מדבריך עולה שאותה חברה היא אמנם בעלת כישורים חברתיים לקויים, אולם נראה שהיא עושה כל שביכולתה על מנת לשמר לה את המרכיב החברתי המצומצם שבחייה - החברות שלה עם בתך.
באופן טבעי, לאור החשש שלה מנתק חברתי, היא נצמדת אל בתך ומנסה שלא לאפשר לה מגע עם חברים אחרים, סביר מאוד מתוך פחד שמא תאבד גם אותה.
ישנן הרבה דרכים בהן תוכלי לנסות למנוע באופן אקטיבי את החברות הזו, החלק מבקשה מהחברה או מאמה, ועד העברת בתך כיתה ואף מסגרת בית ספרית אחרת. אולם כל הדרכים בהן תוכלי לנקוט הנן דרכים חיצוניות בהן את משפיעה על חייה, והאחריות לרווחתה נשארת אצלך.
אני סבור הדרך היעילה להתמודד עם המצב היא לראות בו הזדמנות חשובה ללמידה, בעיקר עבור בתך. במקביל עמדה שמכילה את אי הנוחות שלה, חשבי יחד עם בתך עם אופנים בהם תוכל להתמודד עם המצב, לעמוד על שלה, ולשחק עם מי שהיא מעוניינת לשחק עימו. עזרי לה לחשוב על רעיונות ועל דרכי התמודדות בעצמה. באופן כזה תפתחי אצלה את התחושה שהיא יכולה להיות בשליטה על חייה. לדעתי, זוהי למידה חשובה הרבה יותר מאשר הקביעה לגבי הילדים עימם היא משחקת.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)