מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חרדה מגןמודאגת13/05/2014
היי
ביתי בת 3 וחצי, נכנסה לגן עירייה בפעם הראשונה לפני כחצי שנה, התאקלמות לא פשוטה, אך אהבה את הגן על אף הקושי בהסתגלות (היא נורא נורא בישנית וחסרת ביטחון, עדינה ופגיעה)
הגננת אמרה לי מ״ס פעמים שהיא בקושי מוציאה מילה אך לאט לאט היא מתחילה לפרוח, וכך היה
תמיד שיתפה וסיפרה מיד כל מה שעבר עליה בגן, סיפרה מי הציק לה ומי החברים שלה,
היה ארוע אלימות שכנראה היה טראומתי עבורה, חזרה עם סימני אלימות, וכשניסיתי לדובב אותה היא החלה לספר, עצרה וחשבה, ואז אמרה בכעס ״די״
הגננת לא ראתה את המתרחש ולכן לא ידעה להגיד מה בדיוק היה
מאז הילדה בחרדה מהגן ומסרבת בכל תוקף, לא מוכנה לשמוע ואפילו לראות את הגן דרך החלון!! לאחר המקרה היא החלה להקיא בגן ונאלצתי להחזירה הביתה והבחנתי שהיא נמצאת בחרדה של ממש
לא עוזרים שיחות, הבטחות, שכנועים כלום!!!! הילדה לא מוכנה לספר מה היה ומה קרה שם, אני לא יודעת אם מדובר באלימות מתמשכת כלפיה או משהו חד פעמי, אין לי מושג מה הפך אותה
כשהיא בבית הכל בסדר, היא חכמה וחברותית אך ביישנית מאוד וקשה לה להיפתח לזרים
הבעיה כרגע שהדרך היחידה שלי לקחת אותה לגן זה רק אם אני משתמשת בכוח פיזי!! וליבי לא נותן לי ועל כן אני נכנעת לה והיא בבית
מדובר בשנה ראשונה שלה בגן, החסירה המון עקב בעיות בריאותיות ולא ממש היתה בשגרה, גננות הוחלפו וסייעות והיא לא נקשרה למישהי מהן באופן מיוחד וגם אם כן היא הוחלפה
אני לא יודעת מה הסיבה וחוששת להרע לה בכך שהיא בבית, אציין כי כל יום וכל בוקר מתבצע נסיון קשה לצפייה מבחינה רגשית של ללכת לגן, ונשבר לי הלב!! וגם כשהצלחתי להגיע לגן כי שיקרתי לה שהולכים למקום אחר, הגננת בעצמה אמרה שעדיף לא להשאיר אותה ככה
מה שיותר מטריד אותי זה מה היא עברה שם? מה יכול להיות כל כך טראומתי לה שהיא הגיעה למצב החרדתי הזה????
אני לא יודעת עד כמה היא תשתף פעולה עם פסיכולוג ולכן זה מאוד קשה לי ואני לא יודעת איך לפתור את המצב! מצד אחד רוצה להשאיר אותה הכי קרוב במקום הבטוח, ולא לשלוח אותה למקום שהיא כל כך סובלת בו עד כדי מצוקה ממש ומצד שני אני כן רוצה שתהיה לה שגרה ושהיא תאהב ותרצה ותהיה בטוחה שם
אשמח לעזרה
וסליחה על האורך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה מגן - תגובה
ד''ר ג'וי בנטוב16/05/2014שלום אמא מודאגת,
נשמע מאוד קשה, וליבי יוצא אליך ולביתך. אומנם איננו יודעים מה קרה בגן שגרם לה אי נוחות גבוהה כל כך, אבל צריך להקשיב לה, היא אומרת בברור שהגן הזה הוא לא מקום מיטיב עבורה. כיצד נראתה ההתאקלמות שלה במסגרות קודמות? האם יש לה קושי בהתאקלמות למסגרת והקשיים הנוכחיים שלה אינם מעידים על כך שהמסגרת בעייתית, או שמא במסגרות קודמות ההתאקלמות הייתה מטיבה יותר, אם כן נסו לחשוב מה היטיב עימה למה היא זקוקה על מנת לחוש בנוח במסגרת. ניתן לשקול להעביר אותה גן, כי נשמע שגם לפני האירוע האלים היא לא חשה שם בנוח. את המעבר צריך לבנות ולהכין, ולפנות זמן ללוות אותה בהתאקלמות בגן. ללוות אותה עד שהיא תוכל ליצור התקשרות בטוחה עם איש צוות בגן.
בנוסף באופן שוטף ומעבר לעניין המסגרת צריך לעבוד עימה כל יכולתה להיפתח ולחוש בנוח על מנת לשפר את מידת החוסן הנפשי ויכולתה להסתגל לסביבה המשתנה. ככל שמתקדמים עם הגיל ילדים נדרשים להתמודד עם יותר קשיים, למשל במעבר לכיתה א' מושמים על הילדים הרבה דרישות דבר המצריך מהם הרבה כוחות התמודדות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)