לבני יש פחדים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• לבני יש פחדים
    שירי
    14/05/2014

שלום אני אם חד הורים לתאומים בני 9 בת ובן (ללא אב בתמונה). לבן יש פחדים כבר מגיל 4 כאשר נחשף בגן להצפה שהיתה בשירותים ומאז הוא מפחד ללכת לשירותים וגם להתקלח. הילד נמצא מאז מטיפול פסיכולגי פרטני בשירות הפסיכולגי ועד היום. לפני כמה חודשים חל שיפור והילד החל להכנס לשירותים ולמקלחת ללא חשש. בתקופה האחרונה הילד מביע סקרנות בלתי פוסקת בסרטי אימה ושואל המון שאלות. לפני כחודש נחשף לקטעים מתוך סרט כשלא היה בהשגחתי ומאז כמעט כל לילה הוא מתעורר בפחדים ולא יכול לישון, מבקש להפתוח אורות, מעיר גם אותי וכך גם אני לא ישנה ואמורה לתפקד בעבודתי יום למחרת. הפסיכולוגית מספרת שהמצב לא טוב כי הילד מצייר כל מיני דמויות מפחידות והמליצה על טיפול פסיכיאטרי דבר שאני מאוד מאוד חוששת לעשות בייחוד לתת לילד תרופות פסיכיאטריות. הומלץ לי גם על טיפולים אלנטרנטיבים אך הם מאוד מאוד יקרים עבורי. מה עלי לעשות בבקשה? תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לבני יש פחדים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לבני יש פחדים - תגובה

ד''ר ג'וי בנטוב
    16/05/2014

שלום שירי,
    דאגתך מובנת.
    הדבר החשוב ביותר היא לחזק את בנך, כדי לאפשר לו להתפתח באופן תקין ובמקרים מסוימים טיפול פסכיאטרי יכול מאוד לחזק את כוחות ההתמודדות של ילד ומשם הוא יכול לפרוח, בנסיון הקליני שלי נכחתי לזה מספר רב של פעמים. הרבה אנשים חוששים מטיפול פסכיאטרי יותר מאשר חוששים מטיפול תרופתי למחלות גופניות כמו סכרת וכדומה אך לפעמים שלא בצדק. זיכרי שגם כאשר מתחילים טיפול פסכיאטרי תוכלי לראות איך זה משפיע על בנך, האם זה מיטיב עימו המשיכו ואם לא תמיד ניתן להפסיק. טיפול תרופתי פסכיאטרי אינו ממכר, ובמידה וישנן תופעות לוואי שליליות הן מפסיקות עם הפסקת הטיפול כך שאין סכנה ממשית באפשרות של לנסות טיפול תרופתי אלא בעיקר פוטנציאל להיעזר ולהקל עליו ועליך.
    הדאגה שלך מובנת וכדאי שתעלי את הדאגות שלך בפני הפסיכולוג של בנך, הוא מכיר את בנך טוב ותוכלו לחשוב על הדברים יחד, בנוסף הוא יוכל ללוות אותך בתהליך של הפניה לפסכיאטר/ית.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו