מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מוטרדת מפעולות שגויות של אם לבן 5דורית14/05/2014
שלום,
אני אספר קצת רקע: האם התגרשה בעודה בהריון והיא גרה אצל ההורים שלה.אין לילד קשר כלל עם אביו.
הילד קורא לסבא "אבא", יש לו שיער ארוך עד הטוסיק, יש לו ליקוי בדיבור והאחות הצעירה גם מנשקת אותו בפה.
הילד בן 5 והאמא אומרת לו כל הזמן "גבר שלי" הם מתנשקים בפה והוא אומר לה "אישה שלי" ראיתי במו עיני ושמעתי ולא האמנתי. אמרתי לה כי היא מזיקה לו בהתנהגות זו
והיא באדישות רבה, הרימה כתף ואמרה זה שום דבר.
לפני כשנתיים כשהבחנתי בליקוי דיבור הפניתי אותה לקלינאית תקשורת והיא לא הלכה.
אמרה לי, אל תדאגי, ראית גבר בן 30 שמדבר ככה??? זה יעבור לו.
כל יום הן, האמא והאחות מתנשקות עימו ומלמדות אותו להוציא לשון ומצטלמים. בקיצור, ניראה לי כי הילד הזה, לומד רק שטויות ואין בו השקעה.
במסעדה אתמול, הזמין אוכל, לא אכל ביס. רק שתה מיץ ענבים. בסוף הארוחה האמא מציעה לו קרם בוואריה.
אלו רק כמה דוגמאות. מה אפשר לעשות עם אמא כזו??? מצד אחד, היא מאד נחמדה, ומבחינתה, היא האם האולטימטיבית.
אני מאד מודאגת. אני חברה של הסבתא. הרבה איני יכולה לעשות. לא נעים לי להיות כל הזמן זוהמעירה לה כל הזמן.
אודה לתשובה מפורטת ואז אולי אוכל לשלוח לה, שתראה תשובה מאדם מוסמך, .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוטרדת מפעולות שגויות של אם לבן 5 - תגובה
ד''ר ג'וי בנטוב17/05/2014שלום דורית,
דאגתך מובנת, נשמע שהאם טרם בשלה ומבינה את מורכבות התפקיד ההורי. אבל בשורה התחתונה היא צריכה לרצות שינוי ושתיהיה לה מוטיבציה לשינוי. תהליך של צמיחה הורית לא יכולה לבוא מן החוץ האם צריכה לרצות זאת. כך שאינך יכולה לסייע פרט לתמוך באם להיות לה לעזר ולדבר עימה באמפתיה כך תוכלי להיות לה גורם תמיכה.
לרוב הורים פונים לטיפול רק כאשר הקשיים במשפחה מתרגמים לסימפטומים של מצוקה רגשית אצל הילדים ולא לפני כן.
איני מרגישה בנוח שנדון כאן אנחנו בפורום בהתנהגויות של אמא ללא ידיעתה, זה משהו פרטי שלה והיא תחליט האם לפנות לטיפול. במידה ואת חודשת שיש התעללות מינית או של אלימות או הזנחה של הילדים יש לפנות לגורמי הרווחה בעיר בה את גרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)