מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תמימות של ילדהדורית15/05/2014
בתי בת ה10 ילדה מאוד טובה והכוונה שלי היא שהיא תמימה ביחס לילדים אחרים שהם יותר מפולפלים.
אתמול היא סיפרה לי שהיתה תורנית בכיתה והיו שם בנות שהיו בעונש. הבנות ביקשו ממנה להביא להם משהו והיא בתמימותה הביאה להן [היא לא רואה בזה תמימות אלא ביקשו ממנה והיא הביאה] הן בתמורה אמרו לה שהיא משרתת. היא מאוד נפגעה וסיפרה לי על כך .
לדעתי אני הגבתי בצורה לא נכונה . די כעסתי עליה אמרתי לה שזה לא בסדר שהיא הביאה להן את המשחק היא היתה צריכה להגיד להן שיקחו בעצמן . ראיתי בעיניה שלא פעלתי נכון והיא די התאכזה מהתגובה שלי. מאוחר יותר אמרתי לה שאני מצטערת שכעסתי עליה אבל אני מצפה ממנה ליותר אסרטיביות .
כיצד אני אמורה להגיב. מאוד כואב לי שהבנות מנצלות אותה כמובן שלא כולן ויש לה חברות אחרות. כיצד אני יכולה לגרום לה לא להיות כזאת ולהיות יותר אסרטיבית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמימות של ילדה - תגובה
יאיר סהר18/05/2014שלום דורית,
דאגתך לבתך מרגשת מאוד, ומשמח אותי לשמוע שבתך משתפת אותך באירועים כאלו.
כולנו רוצים להגן על ילדינו עד כמה שניתן. חשוב לשים לב שלעיתים הכעס שאנו מפנים כלפיהם, הנו למעשה הכעס שלנו על עצמנו, על כך שלא היינו יכולים להיות שם ולהגן עליהם בעת צרה. לעיתים מדובר בתחושת כאב גדולה שלנו, שמוצאת את ביטויה באופן כזה.
אני לא מאמין שניתן ללמד אסרטיביות. אבל כן אפשר לחזק את בתך ואולי להגדיל את הסיכוי שתנהג באסרטיביות בהמשך. בנוסף, מעודד מאוד לשמוע שיש לה חברות אחרות, עימן היחסים נראים אחרת.
לגבי סיטואציות כאלו בעתיד, אני ממליץ לשוחח עמה בצורה נעימה כמה שניתן, כאשר המטרה העיקרית היא שבתך תרגיש בנוח לשוב ולספר לך דווקא על אירועים קשים שהיא עוברת בחייה. כאשר היא מספרת לך, היא מחפשת נחמה. כאשר את תוקפת אותה, את משאירה אותה בודדה במערכה, ופגועה גם ממך.
בשיחה עימה הקשיבי לה. הקשיבי באמת. לאט. בשקט. במידת יכולתך שאלי שאלות שמאפשרות לה לתאר את המקרה וגם את תחושותיה לגביו. בהמשך תוכלי לשאול אותה אם היא מעוניינת שתחשבו יחד על דרך להתמודדות עם המצב. רק במידה ותרצה בכך, תוכלי להציע לה אפשרויות פעולה נוספות, ולאפשר לה להציע בעצמה דרכי התנהלות אחרות יעילות יותר.
לדעתי, המטרה העיקרית שצריכה לעמוד לנגד עינייך, אינה היותה אסרטיבית יותר או פחות, אלא חיזוק הקשר שלך איתה, כך שאת תמשיכי להוות עבורה כתובת להתייעצות, וגם לנחמה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)